OlliPusa

Miksi Suomi maksaa konkurssitukea?

Itsensä vaikeuksiin ajatuneiden euromaiden pelastushankkeet ovat asia, jossa tunteet tuntuvat käyvän kuumana. Sauli Niinistö näytti pohdiskelleen, olisiko päästy samaan tulokseen tukemalla Kreikkaa löysästi rahoittaneita pankkeja? Kreikan velkojat ovat pääosin saksalaisia ja ranskalaisia pankkeja. Varmaan Niinistö on oikeassa, mutta eihän kukaan saa esim. suomalaisia maksamaan suoraa pankkitukea näiden maiden pankeille. Saksassa Merkel on jo niin pahoissa vaikeuksissa, että ongelmien lykkääminen ja eurooppalaistaminen on pakko. Esimerkiksi Kreikan velkasaneeraus on vääjäämättä edessä. Nythän yritetään valtavilla ponnisteluilla auttaa Kreikkaa saamaan lisää velkaa. Velan takaisinmaksu on ihan eri asia.

 

Tämän tien päässä on ongelmien siirtäminen jonkin verran myöhemmäksi. Kun Kreikan lainoituksesta yhä suurempi osa otetaan valtioiden vastuulle, pienenee pankkien tappioriski. Tappiot veromaksajille ei ole mikään uusia idea. Miksi sitten Suomi sitten maksaa Kreikan ja muiden maiden juhlien laskuja? On väitetty, että Suomen vienti kärsii, jos emme maksa. On väitetty, että jos ei makseta hulttioiden  laskuja, meidät leimataan häiriköksi ja Suomelle tulee vaikeuksia. On jopa väitetty, että Suomi erotetaan eurosta. Suorastaan koominen ajatus, että asiansa kohtuullisesti hoitanut maa erotetaan eurosta, jos se ei suostu maksamaan muita maita petkuttaneiden maiden laskuja.

 

En usko mitään näistä syistä. Millä Suomea voitaisiin uhata? Silläkö, ettei suomalaiselle poliittiselle eliitille enää anneta hienoja EU-virkoja? On yksi iso asia, jolla Suomea kyllä voidaan uhata, työeläkejärjestelmän asema. Suomalainen eläkekummajainen on tähän asti luovinut läpi EU:n muutosten. Siihen ei sovelleta vakuutusalan direktiivejä. EU:ssa voitaisiin kyllä pakottaa muuttamaan sen hallinnollinen organisoititapa esim. jollakin muulla direktiivillä. Suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt ja niiden hallinnossa mukana olevat työmarkkinajärjestöt menettäisivät valtaansa. Sellainen olisi tosiasiassa mahdollista vain, jos Suomen kanssa syntyisi jonkinlainen poliittinen konflikti. Olisiko kieltäytyminen konkurssirahoituksesta tällainen syy?

 

Voisiko sitten työeläke-eliitti pakottaa tasavallan hallituksen konkurssitukeen välttääkseen vaaran EU:n puuttumisesta sen vallankäyttöön? Sen vallasta juoksuttaa hallitusta saatiin hyvä näytös, kun EU:n perustuslakia sorvattiin. Suomen tärkein tavoite tuntui olevan eläke-eliitin vallan turvaaminen. Kyllä sen valta voisi riittää tässäkin valtion pakottamiseen konkurssitukeen. Jokainen voi itsekseen arvioida asiaa tutustumalla nettikirjaani Renkien kaappaus. Sen voi maksutta ladata osoitteesta www.pusa.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

kalevi lehtinen

Siksi kun tämä on maailman suuri pydamiidi hujaus mitä koskaan on ollut pankiirit(vapaamuurarit) rikastuvat nyt, katainen kumpaneineen rikastuvat nyt saamalla osingot voitoista, siksi se kannataa hänen lapioida miljaadeja suomalaisten kustannuksella heille

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Suurin ongelma asiassa on se..ettei meidän nykyiset hallituksessa istuvat päättäjät vain ymmärrä..pakko olla näin,ei voi muuten enää käsittää.

Olli Pusa

Uskoisin, että osa ymmärtää, mutta osa varmaan on täysin pihalla. Ne jotka ehkä ymmärtävät eivät varmaankaan voi sanoa asioita ääneen. Kenen (kansan)edustajia he oikeasti ovat?

Toimituksen poiminnat