OlliPusa

Irtisanoudun yhteisistä eurooppalaisista arvoista

Päätoimittaja Huuskon blogikirjoitus 29.1 pisti miettimään. Siinä hän perusteli EU ja europolitiikkaa mm. seuraavasti:

"Minä kannatan Euroopan unionia, yhteistyötä sitä eteenpäin vieneiden suurten ja pienempien eurooppalaisten maiden kanssa ja yhteistä arvopohjaa."

Aloin miettiä, mikä oikeastaan kuvastaa parhaiten tuota "yhteistä arvopohjaa". Siksi kokosin kymmenen kohdan ohjelman "yhteisistä eurooppalaisista arvoista" (tai ainakin aihetta sivuavista kohdista)- Siis:

 

1) Eurossa on tuettu ”euromaita” sadoilla miljardeilla. Ihmiset ovat kuitenkin hyvin tiedostaneet, että tuki on mennyt pääasiassa Kreikan velkojille ja kriisimaiden poliitikoille. Ei ole ollut kyse kriisimaiden tukemisesta vaan niitä rahoittaneiden pankkien pelastamisesta.

2) Kreikassa vedätys ja korruptio on saanut aivan käsittämättömät mittasuhteet. On aika vaikea selitellä, kuinka Kreikan entisen pääministerin Papandreoun äidillä on sveitsiläisessä pankissa yli 500 miljoonaa euroa?

3) Kreikan viranomaiset ovat sensuroineet listaa hämärän tilin omistajista. Papandreoun
äiti unohtui poistaa listalta, kun hän oli ottanut tyttönimensä ja muuttanut Israeliin.

4) Espanjan kriisin taustoista esitettiin TV:ssä jokin aika sitten elokuva ”Kuka maksaa”.
Siinä Espanjan ongelmien taustalla oleva korruptio vyöryy päälle. Aika monet katsoivat ohjelman.

5) Kyproksen pankkeja on pelastettava keinottelutappioilta. Kypros on ollut veroparatiisi
EU:n sisällä ja erikoistunut hämärän venäläisen rahan pesemiseen.

6) Italian kehitystä odotetaan kauhulla. Useilla on selvä käsitys Mafian vallasta maassa
ja esimerkiksi useiden pääministereiden kytköksistä Mafiaan (Anderotti? Berlusconi?)

7) Paljastuu, että LIbor korkohuijaus on ollut kaikkien aikojen suurin taloushuijaus. Siihen on
syyllistyneet pankit.

8) Pankkeja eurokriisissä nimenomaan on pelastettu, ei valtioita

9) Miten poliitikot uskottavasti selittävät toimintansa pankkien ja korruptioveijareiden
juoksupoikana?

10) Ei mitenkään.

 

Jokeri: Veroparatiisit

(päivitetty 31.1 klo 10) Henri Myllyniemen ehdotuksesta lisäsin listaan yhden kohdan. EUssa on itsessään veroparatiiseja, joita mm. valtiovarainministeri Urpilainen on ilmoittanut kiivaasti vastustavansa (Kypros, Luxemburg, Kanaalin saaret...) . Ei tarvittaisi kuin yksi periaatepäätös ja sen lisäksi toimeenpanevia päätöksiä EU:lta, että tämä veroparatiisijuttu EU:ssa lopetetaan.

Onko kukaan vaatinut näiden veroparatiisien lopettamista EU:ssa, kun yksi niistä eli Kypros on kerjäämässä rahaa suomalaisiltakin veronmaksajilta pelastaakseen venäläisten ologarkkien sinne piilottamat pimeät rahat? 

En ole nähnyt muuta kuin ympäripyöreää höpinää avoimuudesta. Jos Kyproksella sijoitusseikkailuissa pimitetyt rahansa menettäneiden oligarkkien omaisuus pelastetaan veronmaksajien laskuun, olettaisi ehtona edes olevan kaikkien veroparatiisien lopettaminen EU:ssa? Tai muuten veroparatiisit on katsottava eurooppalaisten arvojen mukaisiksi ja EU:n suojelemiksi. Eikö euron pitänyt olla niin suuri siunaus, että en puolustamiseksi tuollaiset uhraukset ovat kohtuullisia?

Mielenkiintoista nähdä, miten asiaa käsittelevät Katainen ja Urpilainen. Veroparatiisien puolesta vai niitä vastaan?

 

Ja mitä tällä touhulla on saatu aikaan? Kriisimaat ovat saaneet lisää lainaa, velkaantuminen kasvaa ja niiden talous on täydellisessä syöksykierteessä. Kreikassa ja Espanjassa työttömyysprosentti on yli 25 ja nuorisotyöttömyysprosentti yli 50. Portugali ei paljoa näistä luvuista jää.

Innostuksen taustalla on se, että kriisimaiden lainakorot ovat hieman laskeneet ja pahimman korkopiikin aikaan lainoja (EKP:n rahalla) ostaneet kreikkalaiset, espanjalaiset ym. pankit ovat saattaneet saada operaatiosta kymmenien tai satojen miljardien voitot. Veronmaksajien pussista.

Joitakin riskisijoittajia on ilmeisesti lähtenyt ostamaan lainoja. Niitä rohkaisee Mario Draghin lausahdus viime vuodelta, jossa hän lupaa EKP:n pitävän huolen, että markkinat eivät mätäne käsiin "Whatever it takes" ja EKP siis pelastaa ne suurilta tappioilta.

Kun tuo optimismi perustuu siihen, että me (saksalaiset, suomalaiset,... veronmaksajat) maksamme tarvittaessa nuo lainat, en oikein jaksa innostua asioista. Maineestaan varovainen Sixten Korkman onkin ehtinyt varoitella, että tilanne voi kriisiytyä muutaman kuukauden kuluttua.

Johtopäätökset tästä? En väitä olevani sankari enkä pyhimys enkä yritä esiintyä esikuvana. Mutta minun arvoihini tuo meno ei sovi. Huusko katsoi, että yhteinen arvopohja perustelee europolitiikkaa. Minä haluan osaltani irtisanoutua yllä kuvatuista "yhteisistä eurooppalaisista arvoista".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

81Suosittele

81 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (381 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Portugalissa oli muuten hiljattain opettajien mielenosoitus. En nähnyt meillä medioissa uutisoitavan tuostakaan. Esitetään vain väitteitä että kaikki näyttää nyt paremmalta. Vaan kun ei näytä.

Olli Pusa

Ei kai voi kuvitella, että laajat kansainväliset kontaktiverkostot omaavat mediatalot eivät tietäisi samoja asioita kuin tavalliset kansalaiset. Mutta miksi he eivät niistä kerro? Miksi niistä vaietaan?

Hannu A Virtanen

Salolainen kun raapaisi vähän sivusta asian pintaa, niin Kaliforniasta asti ruvettiin tukkimaan hänen suutaan ja vaatimaan eroamaan. Sama kööri omistaa yli 90% läntisen maailman medioista ja häärää koko maailman pankkijärjestelmän ja myös EU:n taustalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olli Pusa. Arvostan kirjoituksiasi. Tietoa on ja taitoa tuoda ne rohkeasti ja kansantajuisesti esille.

EU:ssa on edustuksellisilta demokratioilta viety valta. Ja vallan ovat ottaneet kuten sanot (suur)pankit. Velanantajaa suosivaa, talouden säästösuunnitelmaa yritetään pakottaa eurooppalaisille EKP:n ja EU:n byrokraattien toimesta. Näennäisesti sosiaalidemokraattiset hallitukset tai sinipuna meillä on ohjattu pelastamaan ennemmin pankit kuin elvyttämään valtioiden talouden kasvua ja työllisyyttä. Huonoja pankkilainoja ja johdannaismarkkinoiden tappioita on sisällytetty julkiseen valtionvelkaan ja samalla yritetään karsia julkisia menoja ja myydä infrastruktuuria. Veronmaksajien käsiin jäävä velka on jo aiheuttanut aiheellisia vastalauseina lisääntyviä protesteja monissa maissa.

Jokainen valtiotalous on suunniteltu. Se on perinteisesti ollut hallituksen tehtävä. Jos siitä tehtävästä luovutaan (pankkien tuotto-ja odotusarvojen vuoksi) ja "vapaiden markkinoiden" hyväksi valta siirtyy pankeille. Pankit ajavat omaa etuansa, ja se lopulta tuppaa tuhoamaan valtioiden talouden
kuten EU/EMUssakin on käynyt. Kaikki tuotto ja kasvu menee korkoihin ja muihin rahatalouden kuluihin, eikä mitään jää uusiin investointeihin, pääomasijoituksiin tai kulutukseen ostovoiman supistuessa ja tuotannon/ menekin romahtaessa.

Tästä syystä rahatalouden käytännöistä päättämisen luovuttaminen velkoja-eliitille ei ole toiminut talouden kasvun ja kohoavan elintason hyväksi. Velka on kasvanut nopeammin kuin väestön maksukyky läpi historian. Velka kasvaa ekspotentiaalisesti ja nielee kasvun ja tuoton, alistaen suurimman osan kansaa velkaorjuuteen. Velan mitätöiminen olisi lääke tähän tautiin kuten Argentiinassakin.

Nykyaikaiset demokratiat ovat luoneet vahvan verotulojen ja varallisuuden tilan,jossa voidaan lisäksi tarpeen tullen luoda lisää velkaa, kuten hallituksen painaessa lisää rahaa tai luodessa lainaa. Pankit olisikin siirrettävä enemmän valtioiden valvontaan. Kun pankeille annetaan valta säädellä itse tekemisiään ja vielä kaata valtion valvojien säädökset ja kiellot (Vrt.USA /Wall Street;Golman Sachs/Ferguson:Rosvopankit/EU), talous vääristyy antaen velkojille mahdollisuuden pelailla spekulointipelejä ja harrastaa suorannaista petosta kuten on viime vuosikymmeninä nähty. Niin käy, kun velanantajat pääsevät rellestämään valvomatta. Näissä oloissa talouden sektorin valtion suunnittelun ja säätelyn vaihtoehtona on velkaorjuus.. Sitaatteja prof.Michel Hudsonin kirjoituksesta "Velkavankeus tuhosi Rooman - ja tuhoaa meidätkin, ellei sitä pysäytetä" (Ks. engl.linkki kirjoituksessani: "Jyrätäänkö Suomi väkisin EU:n liittovaltioon" tai Magneetti lehti4/2013 -suomeksi. = Historillinen katsaus: rahatalous vastaan hallinto; oligarkia vastaan demokratia.NYT: "Kun rahatalous on saavuttanut tarpeeksi vaikutusvaltaa vakuuttaakseen hallitukset aina katastrofin uhatessa, että talous romahtaa, "ellei pankkeja pelasteta").

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #134

Mielestäni avain kaikkeen on edustuksellinen demokratia. Se on lakannut toimimasta. Siihen pätee ykisnkertainen sääntö: Mitä isompi yksikkö, sitä helpommin ja tehokkaammin se voidaan korruptoida. Ja EU on tässä mammuttitasoa. Korruptoimalla suhteellisen pienen eliitin, saa sen kautta tehtyä päätöksiä, jotka laillistavat varastamisen. Ja sekään ei näköjään riitä.

Politiikan muutosta ei ole odotettavissa niin Suomessa kuin EU:ssakaan, jollei edustuksellista demokratiaa saada saneerattua. Siitä jännitteestä käsittääkseni on osin kysymys myös Suomen poliittisessa taistelussa.

Vasta tolkullisesti toimiva julkinen hallinto voi laittaa spekulantit kuriin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #146

Michael Hudsonin mukaan olemme siirtymässä demokratiasta oligarkiaan. Vallan antaminen pankeille ja talouden suunnittelun siirtäminen EU:n,EKP:n ja IMF:n tehtäväksi uhkaa riisua itsenäisten valtioiden vallan painaa omaa rahaa ja määrätä veroista.. Siitä seuraava konflikti tulee asettamaan rahatalouden edut vastakkain kansallisten itsemääräämisoikeuksien kanssa. Ajatus "riippumattomasta keskuspankista demokratian ylistyksenä" on synonyymi kaikkein tärkeimmän itsenäisyyden ilmentymän- oman rahan painamisen - luovuttamisesta talouden sektorille.

Sen sijaan että olisi antanut kansan päättää kansanäänestyksellä, EU ja EKP päättivät pelastaa pankit tukipaketeilla, jotka muodostavat nyt suurimman yksittäisen osan kasvavasta valtionvelasta. Yksityispankkien velkojen siirtäminen valtion taseeseen Irlannissa ja Kreikassa teki niistä veronmaksajien vastuita.

Sama pätee Yhdysvaltojen 13 biljoonaan dollariin, jotka on lisätty syyskuun 2008 jälkeen (mukaan lukien 5,3 biljoonaa Fannie Maen ja Fredddie Macin kelvottomia asuntolainoja ja 2 biljoonaa keskuspankin roskaswappeja).

Tämän kaiken saanelevat teknokraatteina esiintyvät rahatalouden asiamiehet. Heitä ohjailevat velanantajien käytäväpoliitikot, joiden tehtävänä on laskea, kuinka paljon työttömyyttä ja lamaa tarvitaan ,jotta voidaan puristaa vielä tuottoa kirjoissa olevien velkojen korkojen maksuun. Nämä laskelmat menevät varmuudella pieleen, koska talouden kutistuminen tekee velkojen maksamisusta vieläkin vaikeampaa. Pankkien ja viranommaiset (tai valtavirran akateemikot) eivät ole laskeneet talouden realistista maksukykyä, jolla voisi velkoja hoitaa kutistamatta taloutta.. Valtamedian ja ajatushautomoiden kautta he ovat iskostaneet kansaan ajatuksen, että ainoa tapa rikastua nopeasti , on ottaa lainaa ja ostaa kiinteistöjä, osakkeita ja velkakirjoja, joiden arvo nousee - inflaation takia keskuspankien turvottaman velanmaksun vellanmaksun myötä - ja muuttaa vuosisatainen varallisuuden verotus.

Yksinkertaistettuna tuloksena on roskatalous. Sen tarkoituksena on sulkea julkiset tilit ja luotot siirtämällä koko taloussuunnittelu hallitsevan rahamaailman käsiin sillä perusteella, että se olisi paljon tehokkaampaa kuin julkinen säännöstely. Valtion suunnittelua ja verotusta syytetään "tieksi maaorjuuteen" aivan kuin vastuuttomasti toimivien pankkien "vapaat markkinat" eivät olisi suunniteltu harvainvaltaa hyödyttävällä tavalla demokratian sijaan. Valtiot pakotetaan maksamaan tukipaketit lainojen maksuun, joita ei ole otettu sodankäyntiin, niinkuin joskus ennen , vaan rikkaimman kansankerroksen hyödyttämiseksi siirtämällä tappiot veronmaksajien maksettavaiksi.

Ottamatta huomioon äänestäjien toivomuksia voi asettaa kansallisen velan poliittisesti ja laillisesti epävakaalle pohjalle. Vastoin vahvaa kansan vastustusta muodostunut fiat-rahan velka, joko hallitusten tai ulkomaisten rahoituslaitosten toimesta , saattaa olla yhtä hankala periä kuin menneiden aikakausien Habsburgien ja muiden itsevaltiaiden. Ilman kansan hyväksyntää ne saattavat hävitä valtajärjestelmän myötä, joka on alkuperäisten sopimusten takana. Uudet hallitukset saattavat toimia demokraattisesti alistammalla pankki- ja rahatalouden sektorin palvelemaan kansantaloutta eikä toisin päin.

Vähintänkin ne voisivat yrittää maksaa velkaa raskaamman omaisuuden ja varallisuuden progressiivisen verotuksen kautta siirtäen talouden taakkaa niille, jotka saavat suurimmat korkotulot velasta ja varallisuudesta. Pankkien saattaminen uudellen tiukemman säännöstelyn piiriin ja julkisen pankkipalvelu- ja lainavaihtoehtojen tarjoaminen uudistaisi sosiaalidemokraattista ohjelmaa , joka tuntui olevan hyvällä alulla sata vuotta sitten.

Islanti ja Argentíina ovat viimeiset esimerkit, mutta hyvänä esimerkkinä velasta, jota ei voi maksaa, on Saksan sotakorvaukset I maaailmansodan jälkeen. Todellisuudessa alkuperäinen sotakorvaus korkoineen ja ehtoineen oli niin järjetön, ettei sitä pystynyt maksamaan, mikä osaltaan aiheutti Saksan hyperinflaation vuonna 1923.

Alkuperäinen arkikkeli:tutkijaprof. Michel Hudson, Kansas Cityn yliopisto.
http://www.counterpunch.org/2011/12/02/debt-slaver...

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Sitä minäkin ihmettelen. On pakko seurata muiden maiden lehdistöä.
Jo Tanskasta löytyy tutkivaa journalismia, mikä Suomesta puuttuu lähes täysin.
Kiitettävä poikkeus on Jan Hurri Taloussanomista.
Odotan innolla milloin Suomi uskaltaa itsenäistyä. Nyt ollaan rähmällään
Brysseliin ja maksetaan kiltisti kaikki laskut mukisematta vieläpä lainarahalla!

Pieni kertaus Suomen kehutusta AAA-kunnosta:

Valtion budjetti n.54 mrd euroa
Valtion velka yli 90 mrd " ja kasvaa yli 0.5 mrd / kk
Valtion takuuvastuut yli 40 mrd "
Suomen pankin takuuvastuut yli 60 mrd "

Näillä luvuilla yksityinen yritys olisi selvitystilassa!
Jos Suomella menee hyvin tätä taustaa vasten ,niin kuinka huonosti muilla
euromailla sitten menee?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #223

"Jos Suomella menee hyvin tätä taustaa vasten ,niin kuinka huonosti muilla
euromailla sitten menee?"

Todella huonosti. Paitsi EU:n propagandatiedotteissa. Ei paljoa lohduta, että on ensimmäisessä luokassa, jos juna syöksyy rotkoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olli Pusa.
"Miksi kansainväliset mediatalot eivät kerro, miksi niistä vaietaan?"

Ne ovat myynet itsensä tietyille sponsoreille ja ovat tehneet vaikenemislupauksen tietyistä "tabuista" asioista. Kuten sinipunakin myynyt sielunsa ja itsensä EU:lle ja pitää sitä nyt ainoana isänmaanaan eikä enää Suomea. Siitä johtuu "brysselöityneen"sinipunan ylimielinen suhtautuminen "nationalisteihin" eli isänmaallisiin voimiin. Kokoomuksen ex-arvot: koti,isänmaa ja uskonto ovat heitetty ajat sitten EU:n krematorioon...

Eurooppa on nyt kokoomuksen isänmaa. Ja he laulavan kuorossa - hymyssä suin sinisilmin- sen eliitin eurohymnejä. Siksi Suomen sisäpolitiikka on "ihanasti rempallaan". Mutta euromiljardivienti vetää rekkarahtauksin Suomesta Brysseliin. Mutta väärään suuntaan! Kompassi hukassa.

Ja eurojohdannaislainat lisääntyvät seuraavillekin sukupolville maksettaviksi. Miten moninkertaiset nykyvelat lienevätkään sotakorvauksiin verraten. Tiedätkö Olli Pusa?

Mutta ei kokoomuksella ole koko kansan antamaa diktatuurista valtakirjaa parinkymmenen prosentin kieppeillä pyörivällä gallup-/vaalikannatuksellaan.

Vaaliäänestysprosentti ei ole täysi sata ja osa on jäänyt nukkuviksikin. Ainoastaan kansanäänestys olisi demokraattinen vaihtoehto, haluaako Suomi olla nykyisillä ehdoilla tulevassa EMU/EU:ssa. Se olisi ratkaiseva testi, millä ehdoin EU/EMU-äänestäjät ja Suomi tahtoo olla/ ei tahdo olla EU/EMUssa. Ei joko tai kysely, vaan monipuolisin, selvin kysymysasetteluin tehty kaavake Kyllä/ EI vaihtoehdoista. Mutta sinipuna pelkää kuin ruttoa vaalitulosta kansanäänestyksestä. Siksi jyrkkä ei kansanäänestykselle. Oppositioon meno pelottaa. Kokoomusmedia säestää taustalla: "ei mitään aihetta kansanäänestykseen". Ja kokoomus sponsoroi mediaa mainoksillaan ja piilotuilla. Kiltti poju!

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #227

"Eurooppa on nyt kokoomuksen isänmaa."

Kokoomuksen taustavoimana on EK:n yritysjohtajien joukko. Siinä keskeisiä vallankäyttäjiä ovat suurten yritysten johtajat. Heillä ei enää ole perinteisessä mielessä isänmaata. Toiminta on globaalia ja Suomi on maginaalinen alue, jonka verot maksaa keskiluokka - eivät suuryritykset tai niiden johtajat.

Siksi onkin pielessä, että tuo joukko käyttää valtaa suomalaisen veronmaksajan nimissä. Tämä aika on yksi synkimpiä kokoomuksen sinänsä ansiokkaan historian aikana.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #257

Keskittäminen (sentralisaatio) on sekä kokoomuksen että sdp:n kannattama hallintotapa. Sitä yritetään soveltaa kaikin keinoin sekä EU-politiikassa että kuntapolitiikassa. Keskusta ja mahdollisesti perussuomalaiset kannattavat hajasijoittamista eli desentralisaatiota. Siksi sinipuna kannattaa taajamoimis- ja metropolipolitiikkaa pyrkimällä autioittamaan maaseudun mukamas palvelujen parantamisella ja byrokratiaa karsimalla omaksi edukseen. Taajamissa keskittäjät ovat menestyneet paremmin, ja tavoitteena on murtaa keskustavalta taajamoimispolitiikalla maaseutua alasajamalla. Vennamo sanoisi"talonpojan tappolinja jatkuu".

Samoin EU:ssa keskittäjät pyrkivät totalitaarisen tapaiseen megayksikköön "Euroopan Yhdysvaltoihin", EU:n liittovaltioon tai "Eurostoliittoon".

Voidaankin kysyä, onko ylikansallista demokratiaa olemassakaan, kun tarkastellaan EU/EMUN nykytavoitteita ja epädemokraattisia linjanvetoja varsinkin euromaiden suhteen. EU:n perustuslain arvot, tavoitteet ja periaatteet eivät ainakaan näy käytännössä, kuten ne alunperin sorvailtiin.

EU on kehittymässä Ahneiston, raha-ja pankkivallan; eurokratian ja aristokraattisen oligarkian (harvainvallan) valtakunnaksi viisin portain hivuttaen.

Voidaan sanoa ,että keskittäjiä niin meillä Suomessa kuin EU:ssakin vaivaa mammuttitauti eli suuruudenhulluus (megalomania). Nyt "suuri on kaunista", kun 1980-luvulla sanottiin ,että "pieni on kaunista" organisaatioissa. (Menestysfirmat Lokari jne).Niin ne muodit vaihtelevat.

Suurvalta -Rooma ja Neuvostoliitto romahtivat mammuttitautiin ja pyrkimyksiin päästä keinolla millä hyvänsä maailmanherruuteen. Samoin taitaa käydä ahneuden ja muiden valtioiden orjiksi alistamisen korkeimmaksi arvokseen kohottaneella EU:llakin. EU-kuplat puhkeavat ja EMU-korttitalo kaatuu keinotteluun ja narsistiseen patologiseen ahneuteen.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #303

Ennen romahdusta ehtii kylvämään valtavasti tuhoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sirpa Abdallah. Tämä kuuluu nykyiseen median salailupolitiikkaan EU:n perustuslain ja shitpäkin "avoimuuden ja läpinäkyvyyden hengessä"!

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Minä myös irtisanoudun yleiseurooppalaisista arvoista eli "maanosan tavasta"!!

Tässä viimeisimpiä esimerkkejä:

Toimittaja: Riikka Söyring

Verkkomedia.org

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ja hallituspuolue PP (People´s Party, kansanpuolue) kiistävät väitteet siitä, että puolue olisi salaa siirtänyt yrityksiltä saatuja "lahjoituksia" pääministerille ja muille puolueen napamiehille.

Viimeisin espanjalainen korruptiokohu sai alkunsa kun El Pais-lehti julkaisi kuvakaappauksia 11 vuoden ajalta käsinkirjoitetusta tilikirjanpidosta, ja sanoi niiden olevan PP:n varainhoitajien käsialaa.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan Rajoy olisi saanut €25 500 vuodessa kun taas Financial Times kertoo, että Rajoy sai salarahoja vuodesta 1997 asti, ja että rahaa maksettiin 3-6 kuukauden välein.

El Pais-lehden kertoman perusteella enin osa rahoista olisi tullut rakennusalan yrityksiltä, mutta muitakin yrityksiä on "lahjoittajien" joukossa ollut.

PP on kieltänyt kaiken, ja sanoo noudattavansa avoimuuden ja läpinäkyyden sääntöjä.

Puolueen pääsihteeri Maria Dolores de Cospedal lausui: "Meillä ei ole mitään salattavaa."

Cospedal samoin kuin nykyisin IMF:n johdossa työskentelevä entinen valtiovarainministeri Rodrigo Rato ovat niiden PP:n jäsenten joukossa, jotka El Pais nimesi salaisten maksujen vastaanottajiksi.

Korkeimman oikeuden tuomari Pablo Ruz, joka tutkii neljä vuotta vanhaa PP:ta koskevaa korruptiosyytettä, on kuitenkin antanut syyttäjille määräyksen tarkistaa El Paisin väitteet uuden tutkintalinjan mahdolliseksi avaamiseksi.

Aiemman korruptiotutkinnan keskiössä on PP:n entinen varainhoitaja Luis Barcenas. Tiedetään, että Barcenas oli hyväksynyt yli 1,3 miljoonaa euroa lahjuksia.

Barcenasilta löytyi mm. sveitsiläinen pankkitili, jossa oli ollut 22 miljoonaa euroa.

Barcenasin asianajaja on ilmoittanut, että Barcenas on (kiinnijäätyään) maksanut tuloveron tilillä olleista rahoista.

Barcenas oli aiemmin hyötynyt ns. talousarmahduksesta, jonka Rajoyn hallitus myönsi. Talousarmahduksen saaneet voivat tuoda ulkomailla piilossa olleet rahat takaisin Espanjaan maksamalla rahoista 10 prosentin tuloveron - mikä on vähemmän kuin Espanjan normaali tulovero.

El Mundo-lehti kertoo Barcenasin jakaneen kuukausittain PP:n puoluejohdolle "ruskeita kirjekuoria", joiden sisältö vaihteli 5000 - 15 000 euroon. PP:n kuuluva entinen parlamentin jäsen on vahvistanut tiedon, raportoi Der Spiegel.

Barcenas on sanonut olevansa syytön, mutta myös että jos hän "joutuu vankilaan, räjähtää mediapommi."

Puolueen omassa keskuudessa ei olla aivan varmoja siitä, ovatko El Paisin väitteet perättömiä. Reutersille nimettömänä puhunut puolueen virkailija arvioi asiakirjojen - jos ovat aitoja - vaikuttavan lahjuksille, koska kyseinen tulovirta ajoittuu ajankohtaan, jolloin Espanjassa rakennettiin paljon ja poliitikot myönsivät runsaasti "kehitysmäärärahoja".

Rakennusliikkeiden johto, jota Reuters tavoitteli kommenttia varten, eivät ole olleet tavoitettavissa.

Tällä hetkellä 17 espanjalaisessa aluehallinnossa on yli 200 poliitikkoa syytteissä korruptiosta. Andalusiassa kuusi valtion vanhempaa virkamiestä on petossyytteessä, johon liittyy muun muassa eläkerahastojen muuttunut varallisuustilanne. Viime viikolla Espanjan kuninkaan vävyn kerrottiin olevan sekaantunut hyväntekeväisyysvarojen varastamiseen.

Toimittajan kommentti:

Onko siitä todella vasta viikko kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande kehottivat unelmoimaan EU-utopiasta - liittovaltiosta ja yhteisestä verotuksesta - sekä syleilemään "yhteistä kohtaloamme"?

Lähteet:

Reuters: Spain´s Rajoy, ruling party deny secret payment scheme

http://www.reuters.com/article/2013/01/31/us-spain...

Financial Times: Rajoy drawn into corruption scandal

http://www.ft.com/cms/s/0/547573ae-6b9c-11e2-8c62-...

Der Spiegel: Envelopes of cash: Corruption charges put Madrid on defensive

http://www.spiegel.de/international/europe/corrupt...

Olli Pusa

Taitaa tuollaista tarttua käteen osui sen laittaakin. Ja tietenkin julkisuudessa on vain jäävuoren huippu. Suurin osa ei koskaan vuoda julkisuuteen.

Matti Jalagin

Ilmoitan täten irtisanoutuvani myös "eurooppalaisista arvoista", mikäli niiden keskiarvoon otetaan mukaan etelän tuoreiden diktatuurien selkeä näennäisdemokratia talouteen liittyvine petoksineen ja yrityksineen maksattaa maidensa talouden vinoutumat (lue: korruptiorikollisuus) muun Unionin kansalaisilla.

Ei käy eikä pidäkään käydä.

Olli Pusa

Saisikohan tästä kansalaisaloitteen eli 50.000 allekirjoitusta, joissa vaaditaan mm. edellä olevilla perusteluilla eduskuntaa säätämään lain, jossa Suomi irtisanoutuu noista "yhteisistä eurooppalaisista arvoista". Laki tuskin menisi eduskunnasta läpi, mutta sen käsittelystä perusteluineen voisi tulla mielenkiintoista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heh, ajatuksena hyvin mielenkiintoinen kansalaisaloite. Voinpa sieluni silmin kuvitella millä tavoin, siis sanakääntein Katainen ja Urpilainen puolustelevat "yhteisiä eurooppalaisia arvoja". Niitä sanoja taas joita saisi kuunnella Eurooppaministeri Stubbin suusta ei voi kaiketi painokelvottomana edes julkaista. Ei arvailuna ennen eikä sitten suusta ulos tulleina kun hän pääsee sanaisen arkkunsa aukaisemaan.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #7

Siitä vain toimeksi. ideaa saa vapaasti hyödyntää.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #11

Olli Pusa!

Kansalaisaloite on hyvä, kunhan argumentit kohdistuvat oikeaan asiaan.
Perustetaan kansalaisliike aloitteen taakse.

Olen saanut EU-kriittisen ja -vastaisen leiman otsaani jo kauan sitten, vaikka kritiikkini kohde on Suomen korkeavaltiojohto.

Suomen korkea valtiojohto teki
valtiopetoksen
ja parlamentarisoi (lue: kollektivisoi EU-jäsenyyden vastuun kansalaisille.
Tämä on parlamentarismia, jota Mauno Koivisto ajoi. Mediassa alettiin puhua edustuksellisesta demokratiasta, joka ei ole Suomen alkuperäisen perustuslain (Hallitusmuodon ja Valtiopäiväjärjestyksen) mukaista demokratiaa.

Valtiopetos määritellään perustuslain laittomaksi muuttamisesksi.

Presidentti Koivisto on valtiopetoksen takana.
Koivisto sopeutti Suomen perustuslain EY-vaatimusten mukaiseksi. Kalevi Sorsa kiitteli Koivistoa asiasta jo 1992 kirjassaan "Uusi itsenäisyys".

Koivisto hoiti homman hyvin ovelalla tavalla:

1. Koivisto järjesti 1990-luvun laman tarkoituksella saadakseen määrävähemmistösäädöksen purettua POIKKEUSlakina, joka naamioitiin SÄÄSTÖlaiksi.

2. Poikkeuslaki saatiin luotua jo 17.1.1992 poistamalla Valtiopäiväjärjestyksen 69 §:stä vain yksi lause.
Tällä "poikkeuslailla" Suomi liittyi ETA-jäseneksi.

ETA-jäsenyys merkitsi Suomen päätösvallan luovuttamisesta EY:lle.
Vain maatalouden ja elintarviketalouden päätösvalta jäi Suomeen.

3. EY-säädösten voimaansaattamiseksi Suomeen rukattiin 10.12.1993 presidentin valtaoikeudet määrittävää Hallitusmuodon 33 §:ää.
Pykälään tehtiin lisäys, kohta a, joka vei pohjan 1 momenttiin kirjoitetulta tekstiltä (vuodelta 1919).
Eduskunnan "päätösvallan" TURVAAMISEKSI a-kohtaan kirjoitettiin, että "eduskunta päättää, kuten valtiopäiväjärjestyksessä sanotaan".

Miten eduskunta sitten sai valtiopäiväjärjestyksen mukaan päättää?

Valtiopäiväjärjestyksen 54 §:ään lisättiin 10.12.1993 kohdat a, b ja c. Nämä kohdat ovat uudistetussa muodossa perustuslain 93-97 §:issä.

Elikä eduskunnan päätösvalta EY:n liittyvissä asioissa minimoitiin. Siirryttiin edustukselliseen demokratiaan, jossa määräykset tulevat EU:lta.

Seuraus:
Mm. Hallitusmuodon 1 §, 2 §, 53 § ja 92 § menettivät jo 1.1.1994 ETA-jäsenyydessä valtiosääntöoikeudellisen sisältönsä!

Vielä lisää:
4. Maastrichtin sopimuksen määräykset hyväksyttiin marraskuussa 1994 VJ 69 §:n mukaisella helpotetulla perustuslain säätämisjärjestyksellä eli em. poikkeuslailla.

5. Joulukuun viimeisenä päivänä 1994 rukattiin vielä puhemiehen pykälää 54 lisäyksillä joilla Maastrichtin sopimuksen määräykset oli suunniteltu voimaansaatettavaksi Suomessa.
Seuraus Hallitusmuodon 72 § (Suomen markka) ja 73 § (Suomen Pankki) menettivät merkityksensä.

Näytelmä jatkui. Eduskunta teki historiallisen euro-päätöksen hutikuussa 1998.
Tästä suuresta euro-päätöksestä huolimatta Suomen markka kummitteli 72 §:nä kirjassa Suomen Laki II 1999.

--

Lukekaa ja sisäistäkää edellä oleva teksti. Se on tehokkain ja nopein avain EU:sta irti pääsemiseen.

Jorma Jaakkola
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #7

Tullee paljon sammakoita ja kielikukkasia median ja opposition riemuksi. Oekeeta kielkiärylöetäkkii, etenki Kataiselta. Että mikäs! Tai sitten ne ei ennee kestä ees paenomustettakkaa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olli Pusa. SE on aloite, johon moni varmaan mielellään osallistuisi.

Keräsin ydinsanoja tekstistäsi "EU:n Käytännön Arvopohjiksi" sopiviksi ydinsanoiksi pienin lisäyksin:
- keinotelu koroilla ja johdannaisilla;
- euromaiden nenästä ym. vedätys sekä puijaus;
- sopimusten rikkomiset ja uusavustukset/iltalypsyt kriisimaille;
- korruptiot kriisi- ym. maiden kesken (Hyvä-Veli- ym.verkostot);
- euromaiden huijaus ja ylivelkaannuttaminen sekä suvereniteetin poisto;
- (Suur) pankkien rahoitus ja Saksa/Ranska-sijoitusten pelastaminen;
- kansanvallan ja tasa-arvon kaventaminen ja oligarkian vallan lisääminen;
- arkojen ja arveluttavien asioiden sensurointi ja vääristely;
- euromaat maksajina ja kriisimaat velan lypsäjinä;
- sinipunasilmäiset, eurouskovaiset poliitikot EU:n juoksupoikina;
- veroparatiisit sijoituskohteina ja Ison Rahan kätköinä;
- kukaan ei EU:ssa vastaa mistään- mentaliteetti; EU:n edun priorisointi;
- EU:ssa kaikki hyvin,kun suuntana Eurostoliitto.EI kansanäänestyksille.
Ja kaikki tapahtuu EU:n perustuslain ja Goldman Sachsista tehdyn dokumenttielokuvan hengessä. Kulissit kirjasta Ferguson: Rosvojen valtio.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #178

Odotan mielenkiinnolla jatkoa.

Jari Talonen

Pelkkää asiaa.
Itsekin olen jo tovin hämmästellyt Huuskon Eu:ta nuoleskelavaa kirjoittelua.
Mieletäni viimeaikojen tapahtumat euroopassa eivät kehuja ansaitse.
Kehutaan sitten kun on aihetta?

Olli Pusa

Olen samaa mieltä. Aiheetta ei kannata haukkua ja kehua kannattaa, jos siihen on aihetta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Nyt on aihetta "kohtuullisen pääsääntöisesti" sinipunan ja EU:n haukkumiseen!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kenen leipää syö, sen lauluja laulaa. Vaikka menisi päin Prinkkalaa.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Katselet Olli eurooppalaisia arvoja aika kapeasta perspektiivistä, mittaat niitä euron mitalla. Perimmäisiä arvoja ei kuitenkaan voi arvioida rahassa, eikä rauha ole alennusmyynnissä.

Euroopassa luotiin 2500 vuotta sitten sellainenkin arvo kuin demokratia, vaikkei se Ateenassa silloin kovin universaali ollutkaan. Eikä ole nytkään, mikäli Perussuomalaisten veljespuolue jatkaa sarastustaan.

Ranskassa luotiin kaksisataa vuotta sitten sellaisia arvoja kuten vapaus, veljeys, tasa-arvoisuus. Lähimmäisenrakkaus, joka esiintyy sekä kristinuskossa että islamissa, on myös yhteinen eurooppalainen arvo.

Näistä kaikistako sinä tahdot luopua, vain muutaman punnan tähden?

. suvituuli

Noiden arvojen puolustamiseen ei tarvita Euroopan Unionia, eikä varsinkaan Euroa.

Hannu A Virtanen

vs. Jos uskoo jumalaan, niin voihan senkin tehdä maksamatta veroa kirkolle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #52

Raamatussa on ihan hyvät arvot. Samoin Suomen perustuslaissa ja ihmisoikeiksien julistuksessa. EU:n arvoja on sovelletu väärin käytännössä.

Isot maat päättävät ja pikkumaat on ajettu sivuraiteelle ja velkaorjiksi.

Olli Pusa

Toki lista oli puutteellinen. Siinä ei kerrottu, että jo aikoja sitten kyllästyin seuraamaan, montako kertaa euron sopimuksia oli rikottu. Silloin luku oli yli 60.

Tukipaketit oli muuten kielletty euron sopimuksissa.

Entäå demokratia EU:ssa? Mielipuoliseksi paisunut byrokratia jauhaa direktiivejä. Niiden sylttytehtaaksi on usein paljastunut elinkeinoelämän lobbausjärjestöt. Katsoitko jokin aika sitten TV:stä tulleen ohjeman, jossa kuvattiin lobbareiden touhua EU:ssa?

Ja Mario Monti asetettiin Italin pääministeriksi EU:n diktaatilla ohi demokraattisen koneiston. Entinen komissaari. Ja Papadimos asetettiin Kreikan pääministeriksi EU:n diktaatilla ohi demokraattisen koneiston. Entinen EKP:n johtaja.

Kaikkiin mahdollisiin kansanäänestyksiin EU:ssa suhtaudutaan kuin ruttoon. Kansalaiset voisivat äänestää väärin. Eli se demokratiasta.

Entä EU rauhan tyyssijana? Mellakat leviävät välimerenmaissa. Niissä polttopullojen kysynnän kasvuodotukset ovat huimat. Niin rauha EU:ssa leimahtelee.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Ja meillekin Katainen tuli pääministeriksi vaalivilpin avulla!

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #15

Tarkoitatko "luovaa pöytäkirjanpitoa" Savon kokoomuksessa?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #17

Sitä ja kyllä uskoisin eduskuntavaaleissakin olevan aika paljon hämärää! Eli luultavasti Kataisen pääministeriksi saamiseksi on käytetty useampiakin vilppejä!

Hannu A Virtanen Vastaus kommenttiin #79

Se voittaa vaalit, joka laskee äänet.

Josef Stalin

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #86

Modernimpi versio on se, kun Putin onnittelee George W Bushia vaalivoitosta. Bush voitti kai tuhannella äänellä Floridassa ja äänten laskenta oli täydellinen farssi:

"Onnittelut George. Meillä Venäjällä on jo kauan tiedetty, että vaaleja ei voita se, joka saa eniten ääniä, vaan se jolla on eniten ääntenlaskijoita."

Osataan sitä muuallakin.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen Vastaus kommenttiin #86

Unto Parvilahti kertoo kirjassaan Berijan Tarhat kuinka Stalinin Venäjällä saatiin äänestysprosentiksi jopa yli 100...%

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #249

Noin kehittyneeseen demokratiaan meillä on vielä paljon matkaa. Onneksi.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #79

Kun en tiedä, en ala spekuloimaan. Mutta toteuttamaansa politiikkaa voi hyvin arvostella.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #101

Olli Pusa. Se kestää kyllä päivänvalon ja on arvostettua- uskoisin puolueisiin katsomatta- rehellisyydessään ja todellisuudentajussaan.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #17

Äläs nyt, ei se hukkaan mennyt. Mukanatoimijoista tuli melkoisia uraohjuksia Kataisen valtaannousun jälkeen. Kuulusteluissa tuntuivat monet olevan erittäin huonomuistisia, ja outoa sinänsä, lausunnot olivat kaikilla samansisältöiset. Joku voisi ilkeämielisenä olettaa, että ehkä oli vähän harjoiteltukin siis yhdessä. Onneksi sitten asian vähäpätöisyyden takia syytteitä ei nostettu. Pikkujuttuja.

Mites se meni, on kuin polkupyörällä ajo, kun kerran oppii, ei koskaan unohda...

Jostain syystä SJP piti hieman asiattomana käyttämääni ilmaisua pöytäkirjataiteilija. Taisin kommentoida, että ehkä sitten ei pitäisi taiteilla niitä pöytäkirjoja, niin ei tarvitse loukkaantua.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #172

Se on tuo huonomuistisuus hankala tauti. Eduskunta II näytelmässä oli kohtaus, jossa kuulusteltiin Harri Sailasta ja Christoffer Taxellia Finnairin ja Ilmarisen koplauksista. Käsikirjoituksena oli oikeat poliisikuulustelupöuýtäkirjat.

"En tiedä", "En muista", "Ei harmainta aavistustakaan". Tuli sitä kuunnellessa mieleen, miten noin huonomuistiset - melkein dementikot - voivat olla vastuullisissa tehtävissä elinkeinoelämässä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #17

Ja Kreikkakin pääsi Goldman Sachsin miljardiavustuksilla ja junailemilla, pörssiarvoiltaan kaunistelluilla ja väärennetyillä paperilla EU-kelpoiseksi.

Ensin Eurostat hyväksyi tilastot ja vasta paljon myöhemmin pörssimedia Bloomberg paljasti tekniikan (Seppänen:Emuvalhe ss.116-117).

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #309

Kukaan ei eurossa ja EU:ssa välittänyt tuosta. Sellainet arvot oli vallalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olli Pusa. Teet arvokasta ja isänmaallista valistustyötä. Jatka samaan tyyliin. EU:ssa vallitsee demokratian suurvaje: se on demokratian irvikuva.

EU elää Potemkin ja rahavaltaeliitin megalomaanisissa kulisseissa. Kuplakulttuurissa!

Matti Jalagin

Honkanen.

Muutaman lisäpunnan tähdenkö siellä vasemmalla nyt ollaan valmiita kaikki huolenpito omista myymään?

Ranskan mallin mukaan aletaan kohta toivoa uutta nousua peruskansojen kannalta, mutta riittääkö keihäänkärkiä puhuvien päiden kulkueisiin?

Olli Pusa

Toinen kysymys on, kuka ne punnat saa? Taitaa poliitikot olla pelkkiä kulisseja. Puhuva pää lienee osuva kuvaus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #18

"Puhuvat päät" ovat aivopestyjä Jes-Eurolle ja EMU:lle-talouteen!

Eero Mattila

Demokratian keksi intiaanit aika paljon ennen eurooppalaisia. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo sekä lähimmäisen rakkaus olivat kyllä olemassa ennen kuin ranskalaiset sen huomasivat.
- Huom! Kolumbus ei löytänyt Amerikkaa vaikka eksyikin sinne matkallaan Intiaan... kyllä se oli jo olemassa.
- Vai muutaman punnan??? taidat olla rahamiehiä... eurooppalaisilla arvoilla luodaan paljon pahaaoloa sekä täällä Euroopassa sekä kehittyvissä maissa ympäri maapalloa. Hulluinta tässä on se, että homma pidetään käynnissä tavisten verorahoilla. Kilpailun vääristelyä, lobbausta, dumppausta, ympäristön tuhoamista.. Eu:ta ei todellakaan luotu ihmisiä varten.

Olli Pusa

Kolumbus ei löytänyt Amerikkaa, mutta siitä maihinnoususta alkoi alkuasukkaiden tuho. Euroopassa sama saadaan aikaan omin voimin ilman ulkopuolisiakin. Siihen riittää EU.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU/EMU on luotu vain Ahneistoa ja eurokratiaa(plutokratiaa) varten.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Darvinistiset "eläinihmiset" johtavat EU/EMUA. Sudet kulkevat lammasten vaatteissa eli homo homini lupus!?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Seppo Honkanen, kommenttisi mielestäni kertoo, miksi Pahkasika oli syytä lopettaa. Todellisuus korjasi potin.

Matti Palviainen

"Lähimmäisenrakkaus, joka esiintyy sekä kristinuskossa että islamissa, on myös yhteinen eurooppalainen arvo."

Islamissa ei moista arvoa esiinny. Eikä esiinny (nyky)juutalaisuudessakaan. Wikipedian mukaaan "nykyjuutalaisuus peruistuu farisealaisuuteen." Fariseuksille vain toinen juutalainen oli lähimmäinen eli oikeasti ihminen. (Lukkaan 10. luku Jeesuksen keskustelu fariseuksen kanssa lähimmäisyydestä.)

Juutalaisuus perustuu sisäpiirideologiaan eli kaksiin moraalinormeihin (me contra ne).

http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2006/11/juuta...

Nykyään juutalaisuudessa (eli nykyfarisealaisuudessa) vaikuttaa Talmudin oppiin perustuva äärirasistinen Lubavitch-liike kautta maailman erittäin vahvasti.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/th...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mikä lie bilderbergiläisten ja vapaamuurarien osuus EU-päättäjien ja sinipunan joukossa? Vappamuurareista on viime aikoina paljon keskusteltu ja ollut puhetta TV:ssäkin. Samoin heidän moraalistaan.

Esteri Lansio

Niin ja tässä yksi vapauden, veljeyden ja tasa-arvon kannattaja, luoja sekä vallankumouksen johtaja. Oikea arvojohtaja...eikö?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maximilien_Robespierre

Lähimmäisenrakkautta voi harrrastaa ilman aavikkouskontojakin, harvemmin se kuitenkaan tuossa porukassa on onnistunut. Päin vastoin.

Olli Pusa

Eurooppalaista demokratiaa parhaimmillaan? Sanotaankin, että EU:ssa on kopioitu ranskalainen hallintokulttuuri...

Käyttäjän olavilaitala kuva
Olavi Laitala

Kun katselee suomalaistakin verotus/tasa-arvokeskustelua, niin ainoa tasa-arvon mitta on.... .... raha.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Rahasta on tehty MR.Markkinavoimien jumala ahnein, darvinistisin ja hyötytietoisin, kvartaalitaloudellisin ja nietzscheläisin palvomismuodoin.

Rahan saalistamisessa kaikki keinot ovat pyhiä ja sallittuja ja alistettujen valtioiden kriisit suorastaan juhlamenoja ja apajia.

Heikki Porkka

Seppo Honkanen: "Ranskassa luotiin kaksisataa vuotta sitten sellaisia arvoja kuten vapaus, veljeys, tasa-arvoisuus."

Minulle on uutta, että luominen tarkoittaa murhaamista, päiden katkomista ja syyttömien tuomitsemista ilman oikeudenkäyntiä. Kuolleiden määrä lasketaan kymmenissä [tai sadoissa] tuhansissa, kukaan ei tiedä täsmällistä lukumäärää.

Tästä linkistä löytyy Sepolle ja häntä fanittaneille eräs kuvaus Ranskan vallankumouksen ajalta. Vapaus, veljeys ja tasa-arvo? Vanhan kansakoulun historia ei kertonut ihan kaikkea, lukekaa hyvät herrat. Jos ette linkin kirjoitusta usko, lukekaa muualta. Tietoa saa, jos jaksaa etsiä.
http://takkirauta.blogspot.com/2011/05/chouannerie...

Tällä hetkellä Ranskassa vallitsee monessa kolkassa aivan toisenlainen järjestys kuin vapaus, veljeys ja tasa-arvo. Senkin "luojana" on toiminut pääosin ranskalainen vasemmisto. Islamilainen rakkaus suorastaan hehkuu mm. Marseillessa ja monissa Pariisin lähiöissä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Alunperin EU- arvot oli kohdallaan,mutta keinottelijat ja ahneisto pilasi ne. Rauhan ja demokratian hyvä aate muuttuivat rikollisen ahneiston etujen ajamiseksi. Kansallinen etu väistyi EU-eliitin ja oman edun tieltä.(KK/KNV/HKV/VHT-74).

Olli Pusa

EU:ssa ei koskaan ole ollut avoimuutta eikä demokratiaa. Eikä niitä tuollaiseen kolossiin eliitin julistuksilla saadakaan. Demokratian pitää kasvaa kansalaisista.

Ja jos puuttuu aito demokratia, on vain ajan kysymys, kun spekulantit varastavat vallan ja aloittavat lypsämisen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #261

Naulankantaan ja napakymppi. Olli Pusa.

Käyttäjän PetriEskelinen kuva
Pedro Esko

Hitsi mä en tienny, että EU, Ranska ja Kreikka on patentoinut moraalin, vapauden, veljeyden, tasa-arvon ja demokratian.

Mitens toi demokratian vienti keskuspankkijärjestelmän kanssa pommittamalla maa päreiksi sopii arvoihin? Pelataanko sitä kaksilla korteilla. Miksi ainoastaan ne maat, joissa on luonnonrikkauksia tai ei ole keskuspankkijärjestelmää on demokratian vienti kohteita? Meinaan se ei ole tasa-arvoista esimerkiksi Somaliaa kohtaan.

Tarkoitatko veljeydellä sitä veljeyttä, mitä löytyy sotateollisuuden, energiateollisuuden, raaka-aineteollisuuden ja kaiken rahoitus teollisuuden välillä?

Tarkoitatko vapaudella sitä, että Afganistanista voi vapaasti kuljettaa heroiinia joka maailman kolkkaan, jotta rahoitus olisi kunnossa seuraavaan sotaan.

Mielenkiinnolla odotan täsmentäviä vastauksia.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Seppo Honkanen
Eiväthän demokratia, vapaus, veljeys, tasa-arvoisuus, lähimmäisenrakkaus ole niitä arvoja joiden mukaan EU on orientoitunut. Noista arvoista ei voi johtaa rahan ylintä valtaa, demokratian alasajoa, salailuperiaatetta ym. Em. arvojen takana on se arvo, että vahvin voittaa ja pulinat pois.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Ehdottomasti samaa mieltä blogitekstin kanssa.

Olli Pusa

Useimmat noista asioista on siellä täällä julkaistu. Mutta media on visusti varonut esittämästä asiasta kunnollista yhteenvetoa. Kun aikaisemmin julkaistut yksittäiset jutut laittaa peräkkäin, lopputulos on karmea.

Hannu A Virtanen

Yhteen veto & kooste siitä kuinka EU haluaa tuhota elinvoimaisen perisuomalaisen maaseudun:

Suomalainen maatalous, maaseutu ja pienyrittäjyys lahdataan mitä mielikuvituksillisimmilla tekosyillä ja täysin naurettavalla ja nihiloivalla EU-lainsäädännöllä:

Uuden maailmajärjestyksen (NWO) mukaan maaseudut kaikkialta maailmasta on tyhjennettävä, omavaraiset maata viljelevät ja maalla asuvat ihmiset ajetaan kaupunkeihin jossa heitä on helppo kontrolloida ja heidän oma-aloitteisuutensa tuhotaan ja tehdään heistä suurta harmaata aivotonta massaa asiakkaiksi kansainvälisille veroparatiiseissa toimiville monikansallisille suuryrityksille.

Maallaolo tehdään niin v-maiseksi ja niin kalliiksi ettei siellä kukaan kohta enää pysy. Nuorille ei ole töitä eikä tulevaisuutta.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/p%C... Samaan aikaan Suomessa jahdataan tehdaspäästöihin verrattuna minimaalisia fosforimääriä haja-asutusalueiden kalliilla jätevesi-investoinneilla. Viljelijän almanakka on täynnä kieltoja, määräyksiä ja aikarajoja.

http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1302... Energiatodistuksen hinta 500 - 700 euroa, Eduskunta hyväksyi joulun alla lain rakennusten energiatodistuksista. Tähän asti todistus on pitänyt laatia vain uudisrakennuksista, mutta jatkossa myös vanhojen omakotitalojen energiatehokkuudesta on kaupan tai vuokrauksen yhteydessä esitettävä todistus.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194791157218/arti... Vireillä oleva EU:n hankintadirektiivi muuttaa Suomen hankintalakia. Direktiivissä sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamiseen suunnitellaan 750 000 euron kynnysarvoa. Vasta tätä suuremmat hankinnat on kilpailutettava. Nykyisen lain raja on 100 000 euroa.

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... Yhden norpan takia Saimaalle verkko/nuottakielto

Puhe kenen tahansa mahdollisuudesta nousta rikkauteen ovat pahimman laatuista roskaa ja riistoa, koska nousu, opiskelu vaatii rahaa, jota ei ole kuin rikkailla, valmiiksi. Jos joki padotaan jo yläjuoksulla, on turha odottaa vettä riittävän mereen saakka tai millekään muulle.
http://www.talouselama.fi/uutiset/antti+herlin+suo...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53562-onko-tassa-p...
Maaseudun tyhjentäminen, alasajo ja kaiken keskittäminen suomalaisuutta ja
sen juurevaa maaseutua halveksien.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-t... Korjaaminen tarvitsee jatkossa kunnalta toimenpide- tai rakennusluvan, jota hakiessa rakennuksen omistajan pitää perustella energiatehokkuuden parantamistoimet.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1... meillä ei ole varaa suuriin kuntiin

http://www.hs.fi/kulttuuri/Kilometrikorvausten+ale...
tulonsiirto pois tavallisilta työläisiltä ja haja-asutusalueiden asukkailta

Kohta loppuu myös sianliha, kun uudet määräykset tulevat voimaan. Ihan muuten sairasta, ensin loppui voi, sitten kanamunat ja nyt sianliha. Se tietää kovia hintojen korotuksia tai tuontilihaa. Itse pääkapunkugissa asuvana haluaisin, että ruokamme tuotettaisiin Suomessa nimenomaa maatiloilla. Nyt maataloutta ollaan ajamassa alas ja kohta huomaamme, ettei meillä ole varaa ostaa lihaa kaupasta. Tällainen eu:n direktiivien älyttömyys täytyy saada loppumaan, sillä meillä ei kohta ole todellakaan enää ruokaa. Turhaan syytellä maatilallisia, jos meinaatte saada ruokaa jatkossakin ja hyvää sellaista, omasta maasta. Miten kokoomus voi sallia tällaisen maatalouksien alasajon?

http://gmies1010.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107757-e...

http://raimopiirainen.fi/2012/03/22/energiaturvett... Maamme ja erityisesti Pohjois-Suomen turvevarat ovat valtavat, varantojen arvoksi on arvioitu 850 miljardia euroa.

http://www.pohjolansanomat.fi/PS-Uutiset/119477712... Opetus- ja kulttuuriministeriön aikomus vähentää Lapista 1 700 paikkaa ammatillisesta perusopetuksesta suututti lauantaina kokousväen Keskustan Peräpohjolan piirin syyskokouksessa Pellossa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ymp%C... Uudistuva ympäristönsuojelulaki uhkaa tuoda pakollisen valvontamaksun kotieläintiloille. MTK:n ympäristöjohtajan Liisa Pietolan mukaan asia tuli viljelijöiden etujärjestölle yllätyksenä.

http://www.aamulehti.fi/Autot/1194709453742/artikk...
haja asutus alueella taloudet pakotetaan vesi osuuskuntiin

http://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/keskittämisideologia_iskee_ammattikorkeakouluihin_5507713.html
Keskittämisideologia iskee ammattikorkeakouluihin

http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2011/10/3...
Home uhkaa jo uusiakin taloja, rak määräykset tiukkenevat

http://www.talouselama.fi/uutiset/rakennussaannoks...
Brysselistä käsin ohjataan koko eurooppalainen rakentaminen nollaenergiatasoon

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/119648-angela-mer...
Merkel paljastaa toiveensa jatkaa Euroopan yhdentymistä tasolle, jota on vaikea kuvata muuksi kuin Euroopan liittovaltioksi.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-t... Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) aikoo esittää kaikkea korvausta vastaan tapahtuvaa tavarankuljetusta luvanvaraiseksi.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuuti...
Koneyrittäjät ovat hämmentyneet ympäristöministeri Ville Niinistön kaavailuista esittää veronkorotuksia turpeelle.

http://mattieino.puheenvuoro.uusisuomi.fi/97071-pa...

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... Suomen siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Lea Lastikan mukaan noin joka kolmas Suomen kanaloista on joutunut lopettaman toimintansa uuden lainsäädännön edellyttämien investointien takia.

Ensi vuoden heinäkuusta lähtien rakennuslupa heltiää vain taloille, jotka kuluttavat viidenneksen tänä vuonna rakennettavia asumuksia vähemmän energiaa. Vaatimukset ovat kiristyneet nopeasti, sillä säännöksiä kiristettiin edellisen kerran viime vuonna. Tuolloin energiamääräyksiä kiristettiin kolmanneksella.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/11/mt_metsastys...
Metsästyskieltoa laajennetaan

http://ls24.fi/jutut/rauma-ja-alue/juttu-verokarhu... Tällä hetkellä Suomeen kaavaillaan sekä makeisveron laajennusta että erillistä sokeriveroa. Seikkula kokeekin, että Suomi on kääntämässä selkänsä kilpensä kiillottajille ja sahaamassa vihreää oksaansa poikki.

http://yle.fi/uutiset/puheenaiheet/2012/02/keskust... Eläkeläisten maksutonta viehekalastusoikeutta esitetään poistettavaksi.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2012/03/2...
Timen mukaan Katainen ja Rehn ovat "utopistipoliitikkoja".

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... Verkkokalastajan on jatkossa merkittävä nimensä yhteystietonsa pyydyksiin

http://yle.fi/alueet/lappi/2012/04/quotkorvasieni_... Korvasienet kielletään

http://www.pyhajokiseutu.fi/Uutiset/1194730497651/... Lähiruokapiiri

Kotimaiset terveysviranomaiset ja ruokabyrokraatit ovat syösseet savolaiset kalakukkoleipomot ahdinkoon, koska EU-sääntöjen mukaan kukkoihin tarvittavat ahvenet pitää perkata siihen tarkoitukseen vartavasten rakennetuissa tiloissa eikä missä sattuu tilapäissuojissa. Sisiliassa myydään eläviä kanoja markkinoilla, vaikka EU on sen kieltänyt. http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/si...

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194700555270/arti...

Muita EU:n latelemia hulluuksia ja järjettömyyksiä:

Helsingin kauppatorilla ei saisi fileoida kalaa kalanmyynti teltassa.

Direktiivi Kurkkujen käyryydestä.

Laiturit pois http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

Maatalous teollistettiin (suitsittiin) ja tuottajista tehtiin Koneiston orjia yksinkertaisella keinolla eli tilateurastus lopetettiin näennäisin syin, jolloin ostokartelli pääsi yhdessä määrittämään hintatason. Sama kaava toistuu kaikessa puun myynnistä viljaan ja kaikkeen.

Jokaisen pikkusahan pitää hakea ISO 9002 hyväksyntä, vaikka saha olisi pyörinyt jo 4 sukupolvea

Nuorgamilaisten poromiesten pitää "vientiteurastaa poronsa" 450 km päässä Rovaniemellä, vaikka pakkasta olisi 40 C.

Hyvä, että keskusteluun tulee uusia lähestymiskulmia. Tässä parit lisää. Avoimen internetin hakumoottorit vain vapaasti hurisemaan.

Avoimia hakusanasettejä:

rehellisyys on meidän leipälaji
EU:n tapa rehellisyydessä
korporatismi EU

agenda 21:stä, jolla ihmiset vähitellen tungetaan aina vaan ahtaampiin taajamiin ja kaupunkeihin, jonkun puolimielisen kestävän kehityksen nimissä.Tämä on agendan pointti: Omavaraisuus ei ole kestävää kehitystä, vaan sinun on oltava riippuvainen isosta veljestä, tai olet yhteiskunnan vihollinen.
Agendan tässä vaiheessa toki sanotaan että saat asua missä haluat. Mutta ans kun odotellaan vähän aikaa, niin kyllä niiden sitkeimpienkin sissien haja-asuminen tehdään mahdottomaksi julistamalla kotipihasi kekomuurahaisten suojelualueeksi, kieltämällä puunpoltto lämmitysmuotona ja toteamalla ikkunan pokasi energiatehokkuuskoodin vastaisiksi. Ja vain mielikuvitus on rajana lisäkeinojen kehittelemiseksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #54

Hannu A.Virtanen.Hyvin koottu EU-katrilli ja "arvo"pyrkimykset.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa Vastaus kommenttiin #54

Tuossa listassa on kyllä paljon erinomaisia asioita, ei kaikki.

Käyttäjän ReiskaRopponen kuva
reino ropponen

Nämä "yhteiset arvot" ja muu liturginen lässytys menee läpi tasan niin kauan, kunnes riittävän monella on perse tarpeeksi ruvella.
Kulminaatiopiste kun saavutetaan ja tili näyttää nollaa mutta bemarin lyhennykset vaan pitäisi maksaa, tulee monelle pojalle ja tytölle äkkijärkiintyminen ja korulauseet eivät enää saakaan hurmioon.
Siihen asti vastuunkantajat ja arvojohtajat saavat hännystelijöineen vielä pitää yleviä moraalisaarnoja.
Nauttikoon nyt, arki odottaa.

Olli Pusa

Tässä kannattaa pitää mainoskatko ja muistella Kataisen kuuluisia mainoslausahduksia:

FANTASTISTA

ME TIENATAAN TÄLLÄ

Hannu A Virtanen

HS teki itse oman itsemurhansa levittelemällä kritiiköttämästi tätä valheellista EU-Propagandaa.

Kokoomus seuraa perässä!

- Fantastista!
- Velkaantuminen saatava kuriin (9 vuotta jatkunut valhe)
- Ruuan hinta laskee
- Ei koske meitä
- Kannamme vastuuta
- Hei, me tienataan tällä
- Se on pölhöpopulisti joka muuta väittää
- Monikulttuurisuus on suuri voimavara
- Kansan tuki Suomen EU-jäsenyydelle on vahva, Suomi pysyy Euroopan Unionissa etuineen ja vastuineen.

Ylen julkaisutoimintajohtaja Olli-Pekka Heinonen siirtyy pääministeri Jyrki Kataisen (kok) valtiosihteeriksi valtioneuvoston kansliaan.
(Uskollisimmille, Tyhmimmille muttei taitavimmille löytyy aina tilaa ) Mitä isomman vahingon teet, sitä isommalle EU-pallille pääset.

Suomen liittyessä EU:hun, kananmunien ja broilerin hinta laski siksi aikaa kunnes suomalainen tuotanto oli tapettu, sitten hinnat vielä nousivat alkuperäisistä!

Nyt sama tehdään sikaloille ja pikku sahoille , kansa maksaa ja jatkaa maanpettureiden äänestämistä!

Maaseudun ja pienyritysten lahtauksessa on käytössä kaikki mahdolliset ja mielipuolisimmat mediavalheet mitä ajatella saattaa

Täytyy olla todella idiootti jos kannattaa kokoomusta, stubbia tai kataista

http://www.youtube.com/watch?v=2DVb-Lvk4iY
"Katainen puhuu suorassa lähetyksessä niin totta kuin osaa"

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=6558 Veronkanto-oikeus EU:lle

Jari Reinikka

Ja von Stubbeloa myös tähän väliin

VITTU MITÄ PASKAA

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #194

Vähällä pääsi tuostakin moläytyksestä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #203

ei siinä mitään, suurin osa Pohjoismaisesta yhteistyöstä on ihan täyttä paskaa, pisteet annoin tuollaisesta lausunnosta. Paska on paskaa, ei sitä pidä alkaa kehua. Enemmän minua häiritsee, että Stubb itse on varsinainen ammattiloukkaantuja ja vetää aina "ei tuolla tyylillä"-kommentin esiin. Myöskään hänen omaan toistuvaan paskanpuhumiseen ei muka kukaan saa puuttua millään tavalla. Eri säännöt paremmille ihmisille ilmeisesti...

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #225

Tarkoitatko jakoa eliittiin ja pölhöpopulisteihin? Stubb istuu siellä valtaistuimen oikealla puolella ja jakaa kansaa oikeamielisiin ja pölhöpopulisteihin?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #203

Jep, muunmuassa. Stubb on Suomen lähihistoriassa yksi surkeimmista asiasisällön käyttäjistä ja kovimpia mielikuvaratsastajia - mutta kohtalaisen taitava saamaan toimintansa näyttämään päinvastaiselta.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #226
Käyttäjän terohirvelath kuva
Tero Hirvelä

"ME TIENATAAN TÄLLÄ"

- Pitänee paikkansa. Katainen ei tarkoittanut koko kansaa/valtiota, vaan lähinnä kv. kultapossuvelikerhoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tekogallupvoittajalle käy höpelösti, kun lunta alkaa tulla tupaan tuutin täydeltä ja arkitotuus lyö kuraa kasvoille.

Olli Pusa

Ihmeen kauan gallup-suosio on kestänyt. Toki Kataisen kannatus on jo alkanut rapautua, mutta tarvitaan ilmeisesti vielä paljon lisää kurjuutta, että kannatus kyykkää kunnolla.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Etsin ainoan EU-puolustajan eli Seppo Honkasen kommentista jotakin EU:lle positiivista merkitystä, en löytänyt. Suomen kannattaa lähteä tästä korruption pesäkkeestä mahdollisimman pian ja varsinkin ennenkuin sananvapauskin viedään.

Olli Pusa

Normaalisti maissa / liittokunnissa on hyviä ja huonoja puolia. Minä otin tehtäväkseni listata huonoja. Joku muu saa kerätä myönteisiä. Jos ei löydy, se on jo todella huolestuttavaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Myönteistä olisi mitätöidä Argentiinan tavoin eurovelat ja kotiuttaa ne tervehdyttämään kotimaan politiikkaa. Islannin malli sopinee myös.

Siitä saattaisi muodostua lumipalloefekti tai käytännön dominoteorian sovellutuskin muihinki EU/euromaihin. On turhan kallista olla lypsylehmänä ja muiden velkojen maksajana vieläpä itsemääräämisoikeutensa menettäneenäkin.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #239

Tuo velkojen mitätöinti tapahtunee ennemmin Kreikassa, Espanjassa, Italiassa tai Portugalissa. Sitten kun se lasku läjähtää pöytään, nähdään kuinka moni maa oikeasti maksaa takauksensa? Jos Katainen on vallassa, maksaa omat ja muidenkin takaukset.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Olli, kirjoitin myös: En kannata asettumista jyrkästi poikkiteloin Euroopan ytimessä olevan Saksa-Ranska-akselin kanssa, kun on kyse unionin ja euroalueen suunnasta. En kannata myöskään kilpailevia devalvaatioita Euroopassa.

Jyrkästi poikkiteloin tarkoittaa kaivautumista poteroon ja huutamista sieltä korvat ummessa että ei. Politiikan tekeminen on tunnetusti kommunikointia ja sen me suomalaiset osaamme. Puoliamme voimme kyllä opetella pitämään vielä nykyistä paremmin.

Markkinoiden luottamus kriisimaihin voi kehittyä jatkossa myös hyvin huonoon suuntaan, Saksa ja Ranska voivat lähteä eri teille ja euroalue voi yhä hajota. Noissä talouskriisiolosuhteissakin tarvitsisimme hyviä ystäviä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kv-suhteiden ylläpito on luonnollisesti tärkeää, mutta valitettavasti viimeisten kolmen vuoden aikana se on ollut melkoisen yksipuolista - maksumiehen ja takaajan roolia on lähinnä ollut teatterissa tarjolla.

Tietenkin voidaan argumentoida - kuten olen myös Huuskon ymmärtänyt esittäneen - että Suomi on ennen kriisiä hyötynyt eurosta ja EU:sta merkittävästi. Tästä valitettavasti seuraa näkökulma, että Suomen 00-vuosikymmenen alkupuolen hyvä veto johtui lähinnä siitä, että Keski-Eurooppa luototti pää märkänä Etelä-Eurooppaa.

Ranskassa hävittiin jo vaalit, ja täkäläiset pankit ovat saaneet riskipositionsa lähelle nollaa - Saksalla ne ovat jo nollassa. Yhteisvastuullistaminen on tuottanut tavoitellun lopputuloksen, ja Musta Pekka otettiin vapaaehtoisesti ja ilman pakottavaa syytä Suomeen.

Kallista on tuo kv-suhteiden ylläpito.

Lisäyksenä vielä Huuskon artikkeliin kommentoimani:
http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/13120...

Olli Pusa

Maksumiehistä on aina pulaa. Ja ne ovat mukavia kavereita - niin kauan kuin rahaa riittää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #81

Ja EU:ssa rahareikiä näyttää solkenaan riittävän!

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... kommunikointia ja sen me suomalaiset osaamme"

Hienoa, luulin jo ettei kommentissasi olisi mitään uutta tietoa. :o)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Vaikka ajellaan pikkuvaihteella vasta...ja vaikka ajellaan vasta pikkujoukolla EU-jäätä särkemään.

Olli Pusa

"Olli, kirjoitin myös: En kannata asettumista jyrkästi poikkiteloin Euroopan ytimessä olevan Saksa-Ranska-akselin kanssa, kun on kyse unionin ja euroalueen suunnasta."

Sekö siis perustelee sen, että me olemme lähteneet mielettömillä summilla takaamaan konkurssikypsiä valtioita? Hyöty takauksistamme ei ole mennyt kriisimaille vaan saksalaisille ja ranskalaisille pankeille. Minun arvojeni mukaan noiden pankkien pelastamisen lasku kuuluu saksalaisille ja ranskalaisille veronmaksajille. Heidän hallituksensahan on vastuussa pankkivalvonnan pettämisestä. Ja kyllä saksalaiset ja ranskalaiset veronmaksajat olisivat tuosta selvinneet ilman Suomeakin. Tietenkin äänestäjät olisivat olleet kärttyisiä.

Mitä tarkoittaa "kaivautumista poteroon ja huutamista sieltä korvat ummessa että ei"? Muistuttaisin, että tuollaiset tukipaketit olivat sopimuksissa nimenomaan kiellettyjä. Jos sopimusten noudattamisen vaatiminen on kaivautumista poteroon ja huutamista ei, olemme ihan väärien tyyppien kanssa kimpassa. Se ei sovi minun arvoihini. Meillä arvoihin on kuulunut sopimusten noudattaminen.

Jotenkin alkaa tuntua, että sittenkin meidän kanssa enemmän samoja arvoja on Ruotsilla, Tanskalla ja Britannialla. Mutta ne ovat kovaa vauhtia ajautumassa ulos euroliittovaltiosta ja kauas meistä. Me saamme opetella tulemaan toimeen Mafian sekä kreikkalaisen ja espanjalaisen korruption kanssa. No onhan sekin arvovalinta, mutta ei minun makuuni.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Uskallan otaksua, että Suomi-niminen valtio ei saisi nykyisillä poikkeuksellisen alhaisilla hinnoilla lainarahaa markkinoilta siinä hypoteettisessa tilanteessa, että se lähtisi euroalueelta omille teilleen. Ja sitä lainaa tarvitaan vielä rutkasti.

Valtion korkomenot ovat nykyisin vuodessa pari miljadia euroa ja sinne voisi tulla sijoittajien luottamuksen jostain syystä laskiessa helposti ainakin 0,5 - 1,0 miljardin lisä vuositasolla. Seuraavassa taantumassa/lamassa Suomen budjettialijäämä voi toisaalta revetä siihen malliin, että mekin rikomme hetkellisesti eurosopimuksen sääntöjä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #41

Miksi näin uskot, olemmehan kolmen A:n maa ja velkaisuus kohtuullinen. Kelluva valuutta tasaisi suhdanteita. Lopetetaan se itsemme alentaminen, aivan kuin me itse emme osaisi mitään vaan tarvitaan hyväksyntää muilta. Osaamistamme arvostetaan maailmalla ja vain sillä sitä kauppaa tehdään.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #46

Tuo vähättely perustuu 1990-luvun alun huonoihin kokemuksiin. Niistä syytetään markkaa kun oikea syytösten osoite olisi ollut osaamaton ja typerä johto.

Silloin vallalla ollut vahvan markan politiikka oli hyvin läheistä sukua nykyiselle eurouskolle. Uskottiin vahvaan ja kiinteään valuutan kurssiin ja se oli koko kriisin suurin syy. Kun siitä luovuttiin, Suomen vienti lähti vetämään ja talous nousi. Kun siihen taas palattiin euroon liittymisen myötä, alkoi Suomen talouden hiipuminen.

. suvituuli Vastaus kommenttiin #41

Ja tuon kaiken (koronnousun lisäkustannus max. 0,5-1.0 mrd. euroa) vastapainona ovat euro-kriisistä Suomelle aiheutuneet lisä-vastuut ja -takaukset (joita on tulossa lisää!), jotaka varovaisestikin arvioiden ovat kymmeniä (+10) miljardeja euroja - hyvä diili???

Toisekseen, Suomen oleminen euron ulkopuolella ei tarvitse nostaa Suomen maksamia korkoja sen korkeammalle kuin ne ovat Ruotsissa, Tanskassa tai Iso-Britanniassa. Eli käytännössä ei nykyistä korkeammalle. Teoriassa jopa matalammat korot voisivat olla mahdollisia (vrt. Tanskan negatiiviset korot).

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #48

Ja kun vaihtotase on tasapainossa tai plussalla, lainat voi ottaa kotimaasta. Korot jää kotimaahan ja on sitten verottajan ongelma, kuinka valtio saa itselleen sen mikä valtiolle kuuluu.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko Vastaus kommenttiin #48

Mahdollinen koronnousun lisäkustannus on joka vuosi maksettavaa suoraa rahaa, jota pitäisi maksaa uusittavista lainoista. Takaukset ovat riski, joka ei ole vielä lauennut. Mitä me tosiasiassa menetämme Kreikan tapauksessa, emme tiedä. Emme myöskään tiedä, mitä euromaat kyseisen kriisimaan suhteen vielä yhdessä päättävät.

Suomi on Euroopan reuna-alueella sijaitseva maa, jonka luottokelpoisuuteen ja arvopapereiden kiinnostavuuteen vaikuttavat hyvin herkästi muun muassa Venäjän olot, jos yksiksemme alamme vanhaan tapaan kulkea. Voi olla, että itänaapurin kehitys on pelkästään myönteistä ja se suhtautuu pienempään naapuriinsa kaikinpuolin tasavertaisesti, mene ja tiedä.

Lyhyttä korkoa voisimme pitää toki vaikka nykyisellä tasolla ja antaa valuutan tarvittaessa heiketä, mutta pitkän "markkakoron" voisimme pitää kohtuullisen alhaalla vain erittäin kireällä budjettipolitiikalla eli lopulta 5-10 miljardin euron leikkauksilla vuositasolla ja hyvällä talouskasvulla. Tätä kohti meidän tosin pitää pyrkiä joka tapauksessa, vaikka luottoluokittajille jättialijäämämme on nykyoloissa näköjään se ja sama.

Devalvaatiolla vientiteollisuutemme voittaisi hetken aikaa, mutta miten kävisi euroissa oleville yritysten ja kansalaisten veloille? Konkursseja 1990-luvun alun malliin? Ja eikö teollisuuden kilpailukyvyn nousu ulosmitattaisi työmarkkinoilla nopeasti?

Yhtensä suurena ongelmana meillä on ikärakenne eli työvoiman kasvun pysähtyminen, mikä ei devalvaatiolla oikene.

Tanska on muuten käytännössä euromaa sidottuaan kruununsa euroon ja se hyötyy Saksan läheisyydestä valtavasti. Maantieteelle emme voi mitään.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #110

"Mahdollinen koronnousun lisäkustannus on joka vuosi maksettavaa suoraa rahaa, jota pitäisi maksaa uusittavista lainoista. "

Ja koronlasku säästöä joka vuosi. Ja jos talous toimii, velkaa tarvitaan vähemmän.

"Takaukset ovat riski, joka ei ole vielä lauennut. Mitä me tosiasiassa menetämme Kreikan tapauksessa, emme tiedä."

Kyllä me tiedämme, että Kreikka ei velkojaan kykene maksamaan. Ja tiedämme, että IMF ottaa omansa ensin ja muut mitä jää. Urpilaisen "takuudet" on vain häveliään naisen sumuverho. Meidän tappiomme Kreikasta on suuruusluokkaa 5 miljardia.

Kreikan tapauksesta pitää nyt muistuttaa eräästä asiasta. Yrityksen ollessa kyseessä konkurssin viivyttäminen velkojien vahingoksi taitaa olla sanktioitua toimintaa. Mutta valtioiden osalta sitä ei ole pakko näyttää avoimesti, ennen kuin kassasta loppuu rahat.

Kreikka on siis teknisesti konkurssissa, eikä sillä ole mitään mahdollisuuksia selvitä veloistaan. Mutta niin kauan kuin sinne kaadetaan uutta rahaa vakaushärveleiden ja EKP:n kautta, avoin kassakriisi lykkääntyy myöhemmäksi. Toki tappiotkin kasvavat vastaavasti.

Nyt Merkel on ilmoittanut, että Kreikkaa ei kaadeta ennen Saksan syyskuun vaaleja. Sen jälkeen asia on auki. Mutta tappiot ovat jo syntyneet.

"Suomi on Euroopan reuna-alueella sijaitseva maa, jonka luottokelpoisuuteen ja arvopapereiden kiinnostavuuteen vaikuttavat hyvin herkästi muun muassa Venäjän olot"

Kun tämä kaivetaan esiin, on argumentit loppuneet.

"Devalvaatiolla vientiteollisuutemme voittaisi hetken aikaa, mutta miten kävisi euroissa oleville yritysten ja kansalaisten veloille?"

Suomen vaihtotase on vielä tasapainossa (noin). 1990-luvun lamssa keskeisin ongelmien syy oli valtava vaihtotaseen vaje, koska se merkitsi pakkoa ottaa lainaa ulkomailta. Suomi kykenee ihan hyvin rahoittamaan itsensä omilla pääomillaan. Meillähän on ongelmana enemmäkin kunnollisten rahoitettavien kohteiden puute kuin pääomien puute.

Ja mihin on unohtunut se, mitä Saksan, Ranskan ja komission johto ym. jatkuvasti hokee. Euron pelastaminen edellyttää liittovaltiota tulonsiirtoinen. Liittovaltion kautta maksamme kriisimaiden velat ja tulonsiirtoja niiden budjettien katteeksi. Siinä maailmassa ei ole mukana Ruotsi, Tanska ja Britannia, mutta on Espanja, Porugali, Italia, Kreikka.

Blogini perimmäinen kysymys oli arvoista. Kuvasin esimerkkien avulla millaiseen joukkoon olemme ajelehtimassa, kun olemme eurossa ja jatkossa liittovaltiossa. Veronkierto, korruptio, hämärä kähmintä, piittaamattomuus sopimuksista. Nekö me olemme valmiit ottamaan arvoiksemme? Sillä niin siinä käy, koska enemmistö määrää euroliittovaltion linjan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #153

Kuuntelin tässä päivänä muutamana telakka-alan johtajien puheita radiossa. Kyllä heidän mielestään Suomen eräs suurimmista ongelmista on nimen omaa pääoman puute.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #235

Väärin. Se ei ole Suomen ongelma. Se on noiden telakoiden ongelma. Telakanjohtajat puhuvat asioista itselleen parhain päin. Telakat kun ovat tappiollisia eivätkä houkuttele sijoittajia.

Suomalaisilla sijoittajilla on pulaa järkevistä sijoituskohteista ja niitä etsitään kissojen ja koirien kanssa. Yksin työeläkerahastoissa on rahaa 150 miljardia. Vertailuksi valtion budjetti on hieman yli 50 miljardia ja valtion velka alle 100 miljardia. STX-telakan rahoituksessa keskusteltiin 50 miljoonasta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #268

Olen tästä pääomapulasta kuullut myös muiden alojen yrittäjiltä. Pääomien sijoittajilla lienee punnittavanaan riskit ja tuotot. Eläkerahastojen sijoituksissa nämä joudutaan laittamaan oikeaan järjestykseen. Pienempi, mutta varma tuotto ja pienempi riski lienee meidän työeläkerahojen vastuullisessa sijoittamisessa peruslinja.

STX:n rahoituksessa oli kysymys paitsi 50 miloonasta, niin myös siitä suomalaisten 600 miljoonan takuusta telakan lainalle. Halliushan löi jarrut päälle, kun alkoi haista, että telakalla ja sen emoyrityksellä ei mene kovin hyvin. Riskien hallintaa sekin. Saattaapi olla, että hallituksen toiminnalla torjuttiin se, että Suomi ja sen veronmaksajat eivät joutuneet rahoittamaan korealaisyhtiön velkoja.

Peruslinjana tulee olla, että tässä maassa pyöritetään aidosti kannattavaa teollisuutta, joka pyörii omillan, ei veronmaksajien rahalla. Tästä vaan on valitettavasti liikaa päinvastaisia esimerkkejä.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #290

Hallituksen touhusta ei tiedä, kun aineisto salataan. Olennaista laivatilauksessa on onko ostaja sitoutunut ostamaan laivan ja onko sillä resursseja siihen. Käsittääkseni niin oli.

Tuo on otettu huomióon Finnveran ratkaisuissa, koska uskon sen toiminnan olevan ammattitaitoista. Takaussitoumusten vakuutena on laiva. Jos telakka tekee konkurssin, Finnveran valvonnassa konkurssipesä viimeistelee laivan.

Valtion osuus 50 miljoonaa - innovaatioavustukset 28 miljoonaa kannattaa suhteuttaa tuottoihin. Tuosta laivan miljardin hinnasta ainakin 150 miljoonaa olisi tullut valtiolle veroina ja sosiaaliturvamaksuina. Yhteiskuntataloudellisesti kannattavaa?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #290

Perun tuon äsken vahingossa painamani Suosittelen, vaikka Suomessa saakin itseään äänestää.

. suvituuli Vastaus kommenttiin #110

Sikäli kun Suomen valtiolainat ovat kiinteäkorkoisia (kuten ne ovat), niin vuosittaisen 10 miljardin lainanoton kustannuksen nousu 1 prosentilla merkitsee 100 miljoonaa euroa korkeampaa korkokulua, ei sen enempää. Ja joka tapauksessa lainakorot ovat nousemaan päin.

Muuten kommentissa (110) esitetty pohdiskelu ei millään tavalla puolla eurossa pysymistä, eikä edes kiistä eurosta eroamisen argumentaatiota.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #204

Eurossa pysyminen on käsittääkseni poliittinen valinta. Mutta sitä ei sellaisena voi tarjoilla kansalaisille. Siksi pelotellaan eurosta eroamisen vaikutuksilla.

Jos historian kokemuksista pitäisi tehdä johtopäätöksiä, ne puoltaisivat eurosta eroamista. Eurossa olon aikana esim. Suomen vaihtotase on mennyt tasaisesti alaspäin, eikä korjauskeinoja ole. Markka-aikakin on ollut joskus myrskyistä, mutta silloin on ollut korjauskeinoja ja Suomen talous on kehittynyt hämmästyttävän hyvin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #41

Mikäli emme käkkisi deflaatioliitossa, talouskasvu ei pyörisi nollan tuntumassa, jolloin velanottotarvekin olisi pienempi. Toisekseen, mahdollinen jälkimarkkinakorkojen nousu ei ole lyhyellä tähtäimellä mitenkään merkittävä juttu, sillä korkotason nousu ei nosta olemassaolevien velkakirjojen korkoa.

Kannattaa muuten kiinnittää huomiota, mistä ne luottoluokittajat varoittelevat Suomea: eurotukipakettiriskien kasvattelusta ja liian äkäisistä budjettileikkauksista. Tuota kannattaa miettiä, kun hallituksemme bailaa AAA:n merkityksestä ja omii sen saavutuksekseen... ja kannattaa miettiä vielä toisenkin kerran.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #41

Puretaanpas hieman auki tuota korkoargumenttia.

Ensiksi millä hinnalla Suomi saisi lainaa? Maksaako Ruotsi lainastaan enemmän kuin Suomi? Toki Ruotsi ei tarvitse yhtä paljon lainaa kuin Suomi. Kun lama iski 2008, Ruotsi ja Suomi toimivat - valuuttaratkaisunsa seurauksena - eri lailla.

Ruotsi antoi kruunun devalvoitua. Se piti yllä vientiä ja vaikeutti tuontia, mikä kyllä väliaikaisesti nosti tuontitavaroiden hintoja kuluttajille ja alensi elintasoa. Mutta valtion talous pysyi kohtuullisesti tasapainossa. Kun kriisin pahin vaihe meni ohi, annettiin kruunun vahvistua hieman. Ja Ruotsin valtio alkaa olla lähes velaton.

Suomi sen sijaan alkoi elvyttää ja sitä varten valtio otti valtavasti lainaa. Vienti jatkoi hiipumistaan ja valtio velkaantui. Nyt vienti köhii edelleen ja valtio ei saa velkakierrettään katkaistua. Suomi sai vielä niskaansa valtavat sitoumukset kriisimaiden veloista. Esimerkiksi Kreikasta kutakuinkin kaikki myöntävät, että se ei velkojaan kykene maksamaan. Kumpi ratkaisumalli oli järkevämpi?

Jos Suomi lähtisi eurosta, valuutan kurssi asettuisi varmasti tasolle, jolla vaihtotase on tasapainossa. Se tarkoittaa, että Suomen ei tarvitse ottaa nettovelkaa ulkomailta. Tilanne oli toinen 1990-luvulla, jolloin vaihtotaseen vaje aiheutti riippuvuuden ulkomaisista rahoitajista.

Suomi siis voisi rahoittaa vajeensa itse (kuten esim. tekee Japani). Korkotaso olisi Suomen Pankin laajalti muokattavissa. Ja jos se haluaa pitää korkeampaa korkotasoa, korot maksetaan pääosin Suomeen. Jotenkin uskoisin, että VM:n virkamiehet osaavat pitää asiassa verottajan intressistä huolta.

Olavi paloneva Vastaus kommenttiin #41

Jos matala korko on Huuskolle ,perustelu pysyä eurossa ,tuntuu kyllä haetulta.Olisiko Suomi köyhempi valtio jos se ei olisi eurossa ,Ja lopuksi
retoorinen kysymys ;Onko Canmeron tyhmempi henkilö kun Katainen ja Urpilainen.Britania on vanha suurvalta joka hallitsi aikoinaan neljättäosaa
maapallosta.Eglannin kieli on vallitsevana vieläkin sen vanhoissa alusmaissa
Väitän että britit pärjäävät kyllä ilman Saksan ja Ranskan talutusnuoraa.
JK.pärjäisi Suomikin.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #175

Euro ja matala korko loivat koko eurokriisin. Euron myötä hävisi käsitys maiden luottokelpoisuuseroista. Ja kun kriismaat saivat velkaa halvalla sitä otettiin kunnolla. Ja nyt sitten ihmetellään, mitä sille velalla voidaan tehdä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #206

Olli Pusa.
Onko EU:n kriisimaita kuristava sisäinen devalvaatio-deflaatiolinja virheellinen? Seppänen esittää kirjassaan EMUmunaus ratkaisuksi , että EKP pehmentäisi euroa sallimalla inflaatiopolitiikassaan ylikansallisen, hallitun inflaatio-ulkoisen devalvaation kelluvan euronsa kylkiäiseksi, jolloin euromaiden vienti alkaisi paremmin vetää ja palkat korottua ja ostovoima ja tuotanto elpyä. Olisiko siinä mitään järkeä? Inflaatiohan on velkasyöppö, mutta tuhoaa alhaiset korot ja vakaat hinnat ja lopettaa palkkojen nollakorotukset. Onko järkeä nauliintua tiukkaan inflaatiolinjaan?

YLisuurten velkojen maksattaminen tai valtioiden velkaannuttaminen deflaation kovettamalla rahalla merkitsee vielä rajumpaa köyhien kyykyttämistä kuin rahan kohtuullinen ja mahdollisimman hallittu pehmentäminen huonontamalla sen arvoa. (Seppänen:EMUmunaus/ SIVUT 204; 122,111,200,201, 202-204, 205-211. Ym.mielenkiintoista.) Lukekaa!

Poliittinen raha euro ja Emu olivat hänestä virheitä. Samoin alistuminen sopimusvaraisten pykälien alamaisuuteen."JOs sopimus olisi EU-säädänntöä, se epäilemättä hyväksyttäisiin hallituspuolueiden muuttamatta Suomen peruslakia.
EU:n lait ovat ensisijaisia- ylempiä siis-kaikkiin Suomen lakeihin nähden.

Mutta tämä sopimus ei ole EU-laki. Sen hyväksymisen perusteeksi ei kelpaa se, että "Suomi on Euroopan unionin jäsen". Se on valtioiden välinen sopimus, jolla luovutetaan Suomen perustuslakiin kirjattua eduskunnan budjettivaltaa EU:lle. Se on siis ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa ja vaatii perustuslain muuttamisen. Se taas vaatii käytännössä kahden (2) eduskunnan päätöksen tai viiden kuudesosan enemmistön. -"Eipä sitten muuta kuin vain perustuslakia emuttamaan, sanoo liittovaltioväki!" -EMU on poliittinen projekti. Siinä yhteisellä rahalla on valtava symbolinen merkitys. Sillä tuhotaan yksi merkittävimmistä kansallisen itsenäisyyden symboleista: oma raha. HUOM! Maailmassa ei ole toista vastaavaa yhteisöä, jossa täysivaltaiset valtiot eivät voi vaikuttaa rahansa arvoon. -- Se,että on otettu käyttöön polittinen raha on EMUmunaus, joka ei hevillä kulu pois kollektiivisesta muististamme lähivuoisikymmenien aikana." ES.

PS: Valloitetaanko nyt valtiot verettömästi juridis-talouspoliittisin ja finanssipoliittisin mafiamaisin keinottelukeinoin? Ainakin siltä tuntuu.KK.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #243

"Onko EU:n kriisimaita kuristava sisäinen devalvaatio-deflaatiolinja virheellinen?"

Se on virheellinen, suorastaan järjetön. Sitähän kokeiltiin Suomessa 1990-luvun alussa, kun palkkoja leikattiin 7%:lla. Kotimarkkinat se hyydytti lopullisesti ostovoiman hävitessä, mutta vientiä se ei käynnistänyt. Jos vientituotteen hinnasta 30% on työtä, 7% sisäinen devalvaatio vastaa viennille 2% devalvaatiota.

Samalla lailla sisäinen devalvaatio iskee kriisimaihin. Tuhoaa kotimarkkinakysynnän. Mutta vaikuttaa olemattomasti niiden vientikilpailukykyyn. Siksi talouden kurjistuminen on vääjäämätön seuraus.

Miksi näin tehdään? Kun selitykset on helppo havaita järjettömiksi, motiivina on jokin muua. Onko se halu rosota maat vai yrittää pönkittää euroa ja suurvaltaunelmaa tai molemmat - en tiedä?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #41

Suomi on yhtenä EU -maana neuvottelemassa vapaakaupan kehittämisestä Etelä-Amerikan valtioiden kanssa Chilessä. Mikähän olisi Suomen neuvotteluasema, jos olisimme yksin neuvottelemassa markkapohjalta kaupan ehdoista Etelä-Amerikan valtioiden kanssa ? Tuskin meitä otettaisiin edes vastaan.

Jos emme vanhalla mantereella pelasta Eurooppaa ja euroa talouskatastrofilta, on Suomikin lirissä, kuului se EU:hun ja euroon tai ei. Siinä rytäkässä mahdollisesti maksuun tulevat muutaman miljardin takaukset on hyttysen hyrinää.

Ei se auta vaikka laittaa tuvan ovea kiinni, verhot eteen ja jättää tien auraamatta kylälle, kylmä tulee sisään kuitenkin jossakin vaiheessa ja sitten täytyy lähteä kuitenkin kylältä polttopuita kyselemään. Hinta vaan voi olla silloin korkeampi, kun tutuille myydään halvemmalla kuin näille impivaaralaisille.

Muuten tuli tuossa mieleen viime uutisia Kreikasta katsoneena, että kun 1960 -luvulla Etelä-Suomen kouluissa kerättiin vaatteita Pohjois-Suomen syrjäseuduille lähetettäväksi, niin nyt kai ruvetaan apua keräämään Kreikkaan lähetettäväksi. No mikä ettei.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #228

"Suomi on yhtenä EU -maana neuvottelemassa vapaakaupan kehittämisestä Etelä-Amerikan valtioiden kanssa Chilessä."

Tärkeintä tuossa on tuotteet ja kilpailukyky. Suuressa byrokratiassa on vaarana, että isot tekevät koplauksia, joissa maksajana on pienimmät. Tämä on tehty eurotukiasioissa, eikä siihen ole vaikuttanut mitään se, että Katainen on istuskellut kokouksissa.

Muuten Ruotsi ei ole valittanut omista asioistaa kauppaneuvotteluissa. Miten tämä siis perustelee jäsenyyttä eurossa? Ruotsi kun ei siihen kuulu.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #275

Ruotsin menestys ei ole riippuvainen kruunusta. Ruotsin taloudellinen rakenne on huomattavasti suomalaista vahvempi. Ruotsista löytyy esimerkiksi huomattavasti enemmän pääomia sijoitettavaksi kuin Suomesta. Kyllä Ruotsilla on mennyt taloudellisesti hyvin jo vuosikymmenia, jo silloin kun olimme markassa. Syitä Ruotsin menestykseen lienee historiassa ja kaupan teon kulttuurissa. Ruotsihan ei ole joutunut pyörittämään toisen maailman sodan aikana viittä vuotta mittavaa ja kansantaloudellisesti järjetöntä sodankäyntiorganisaatiota sekä tuottamaan vuosia Neuvostoliitolle ilmaisia "sotakorvauksia". Suomi ei myöskään "sattuneesta syystä" ottanut vastaan USA:n Euroopan maille tarjoamaa ns. Marshall -apua. Ruotsille apu kelpasi, vaikka eivät sotaan osallistuneetkkaan. Eli Suomi on jäänyt jo vuosikymmeniä sitten jälkeen Ruotsista.

Jos muuten kysyisit ruotsalaisilta yrittäjiltä, niin luulenpa, että he olisivat valmiit siirtymään euroon. Ruotsissa vaan vieläkin enemmistö "medel svenssoneista" haluaa pitää kiinni siitä rakkaasta kruunustaan. Toki tällä hetkellä myös eteläisen Euroopan maiden kriisi pidättelee Ruotsia osallistumasta euro -kriisimaiden pelastusoperaatioon. Siinä on muuten esimerkki siitä kuuluisasta ruotsalaisesta "solidaarisuusjulitus-politiikasta", jota myös turvallisuuspoliittisessa keskustelussa on lahden takaa totisella naamalla nostettu esiin.

Toisaalta ruotsalaiset osaavat vieläkin tehdä kauppaa paremmin kuin keskimäärin suomalaiset. Monilla suomalaisilla PK -sektorin yrityksillä tuntuu edelleen olevan kynnys lähteä markkinoimaan tuotteitaan esimerkiksi Eurooppaan. Toki nuoremman sukupolven yrittäjillä tämä kynnys on onneksi laskenut. Sitä, että kauppaa on helpompi tehdä ulkomaille, edesauttaa merkittävästi meidän kuuluminen EU:hun ja euroon.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #299

"Ruotsin menestys ei ole riippuvainen kruunusta. Ruotsin taloudellinen rakenne on huomattavasti suomalaista vahvempi."

Tuo on tahallista harhaanjohtavaa propagandaa. Ruotsin tilanne ole mitenkään olennaisesti erilainen kuin Suomen. Eroja voi paikoitellen olla, mutta ei kokonaisuudessa, ei ainakaan vuonna 2002, kun Suomi liittyi euroon.

Miksi sitten syötetään tuollaista "Ruotsi on ylivoimainen" puppua? Siksi, että sillä yritetään selittää Ruotsin parempaa asemaa nyt. Jotta ei mitenkään paljastuisi totuus: Ruotsin parempi asema perustuu pääosin omaan valuuttaan ja siihen, että Suomi on eurossa.

Väitteesi kuuluu sarjaan "Kokoomuksen puoluetoimisto tiedottaa Kataisen urotöistä".

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #323

"Väitteesi kuuluu sarjaan "Kokoomuksen puoluetoimisto tiedottaa Kataisen urotöistä"." ( tulipahan nyt tupla lainausmerkit ! )

Kyllä täällä esittämäni ajatukset perustuvat täysin omaan asioiden ja ilmöiden havainnointiin, erilaisiin näkemyksiin perehtymiseen, jonkunlaiseen elämän kokemukseen ja jopa omaan päättelyyn. En tarvitse siinä kenenkään ohjausta. Kokoomuksen jäsenkirja taskussani olen voinut vapaasti esittää omia näkökantojani, jotka eivät suinkaan aina ole olleet linjassa Kokoomuksen virallisen linjan kanssa. ( kts. esimerkiksi jalkaväkimiina-asia ).

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #326

Jalkaväkimiina-asiassa halosen touhu oli skandaalimaista ja kokoomuksen hoipertelu hirveää seurata.

. suvituuli

Noin toteaa todellinen liittovaltion kannattaja. Koska euron pelastaminen tulee merkitsemään, ei vain taloudellista, vaan ennen kaikkea poliittista (mikä täysin unohdettiin eilisessä Huuskon blogin kommentoinnissa) liittovaltiota.

Päätoimittaja Huusko ei kannata "kilpailevia devalvaatioita". Tarkoittaako tämä, ettei hän myöskään kannata parhaillaan Euroopassa käynnissä olevia sisäisiä devalvaatiota? Miten on, herra Huusko?

Se, että keisarilla ei ole vaatteita, alkaa olla selviö sokealle reetallekin.

Miten päätoimittaja Huusko itse kokee tämän havainnon? Sen verran kevyitä perusteluja ovat puheet "poteroon kaivautumisesta", "korvat ummessa huutamisesta" ja "hyvistä ystävistä", että on syytä epäillä jonkinasteista taisteluväsymyksen aiheuttanutta shokkia...

Olli Pusa

Sisäisiä devalvaatioita yritetään eri euromaissa, jotta ei alettaisi keskustella ulkoisesta devalvaatiosta. Se räjäyttäisi tuon poliittisen liittovaltion.

Sisäisestä devalvaatiosta on Euroopassa esimerkkikin - Suomesta. Suomessa leikattiin 1990-luvun alussa palkkoja 7%. Se toteutettiin psykologisesti ovelalla tavalla siirtämällä osa eläkemaksusta palkansaajien maksettavaksi. Lopputulos oli sama. Muistan tuon hyvin, kun itsekin olin siinä hieman mukana.

Mitä siitä seurasi? Ensiksi kotimarkkinat hyytyivät kysynnän hiipuessa entisestään. Mutta auttoiko se vientiä? Karkeasti voi sanoa, että jos vientituetteen hinnasta 30% on työtä, 7% palkanalennus alentaa vientituotteen kustannuksia 2%. Se ei vientiä käynnistänyt.

Sitten devalvoitiin markka 10%, mutta sekään ei käynnistänyt taloutta. Lopuksi markka laskettiin kellumaan ja ECU:uun kytketyn vahvan markan politiikkka haudattiin. Sitten vienti alkoi vetää.

Tuo 1990-luvun alun katastrofin aiheuttanut vahvan markan (ECU:uun kytketyn) politiikka on läheistä sukua nykyiselle kiinteälle euroon perustuvalle valuuttapolitiikalle. Jälkikin on samanlaista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #44

Kysehän on tismalleen samasta asiasta. Nyt meillä ei ole tällä hetkellä noin yliarvostettua valuuttaa, mutta kriisimaissa on. Ilman Draghin lupauksia niiden korkotasotkin olisivat samanlaisia kuin meillä ennen ERM-purkua. Tai olihan Kreikassa lyhyehkössä päässä jo prosenttiluvut toisella tuhannella. Sellaisia papereita olisi ilo rullata.

Mutta meidän korkotasot oikeni oikeastaan hyvin nopeassa tempossa kellutuspäätöksen jälkeen. Työllisyystilannekin koheni. Samaa ei oikein voi sanoa näistä maista, jotka eivät ole vielä hoksanneet kelluttaa omaa valuuttaansa.

Kysyin jo toisaalla: hakekaa ne esimerkit, joissa kiinteäkurssisella valuutalla on suoriuduttu 20+% työttömyysasteista. Siitä tulee komea lista. Mutta "this time it's different", eikö totta?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #96

"Kysyin jo toisaalla: hakekaa ne esimerkit, joissa kiinteäkurssisella valuutalla on suoriuduttu 20+% työttömyysasteista."

Kyllä jokainen ajatteleva ihminen tietää, ettei tuollaisia esimerkkejä ole olemassakaan. Mutta EU:ssa ja eurossa ei olekaan kyse taloudesta vaan poliittisesta pakkomielteestä ja suurvaltahaveesta. Jos todellisuus ei sovi ideologiaan, sen pahenpi todellisuudelle.

Samanlaista menoa se oli Neuvostoliitossakin niin kauan kuin sitä jatkui. Ei voitu tunnustaa, että ideologinen pohja oli mätä. Mitä suuren ja uljaan EU-liittovaltion rinnalla merkitsee 10 miljoonan kreikkalaisen kärvistely luolissa? Stalin tapatti kymmieniä miljoonia kansalaisiaan suurvaltaunelmaansa luodesssaan.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Asiaa helpottaisi paljon jos myös ei myönteisten perusteluista kirjoitettaisiin edes puolet siitä, mitä myönteisten osalta toimitaan. Ymmärrän kyllä sen, että kaikki kaupalliset mediat ovat asiakkaistaan riippuvaisia, jolloin heidän agendansa ohjaa kirjoittelun suuntaa. US on näistä medioista ehdottomasti vähiten riippuvainen ja siitä suuri kiitos!

Olli Pusa

Riippuvaisia asiakkaistaan, omistajistaan, hyvä veli verkostoista.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Voisitko Huusko vastata yksinkertaisesti kysymykseen.

Miksi haluat liittovaltion ja Suomen kansallisvaltion (samoin muiden itsenäisten valtioiden) "lopettamisen ?

Miksi ei kelpaa ETY / EEC tyyliset (tulli-, vapaakauppa ja yhteistyösopimus) sopimukset ?

Mitä hyötyä meille olisi siitä, että Suomesta tulisi EU kaukainen pohjoinen periferia (syrjäseutu) ja reservaatti (erityistarkoitukseen varattu alue). ?

Miksi Suomen kansallisvaltion päätösvalta pitäisi siirtää Euroopan unionin yksinomaisen toimivallan federalistiseen piiriin ?

Hannu A Virtanen

Sulatetaan etniset kansat näiden yhteisten keinotekoisten symbooleiden taakse, mutta mikään keinotekoisesti luotu ei kestä, Kolmas Valtakunta luhistui ja niin luhistuu tämä Neljäs Valtakuntakin

Liikkuvaa junaa ei voi pysäyttää, jotta täytyy vain seurata tätä näytelmää sivusta, kunnes korttitalo romahtaa

Bilderberg ohjeistus Suomen valtion alas ajamiseksi:

1) Tapetaan oma elintarviketuotanto samalla kun Suomen edellytykset ostaa elintarvikkeita heikkenevät.
2) Nostetaan PK-yritysten verorasitus, jotta yksityinen sektori saadaan ajettua alas.
3) Annetaan suurimman yrityksemme tuhoutua antamalla päätäntävalta ja patentit vieraan vallan käsiin. Kaikkien aikojen nopein yksittäisen yrityksen alasajo maailmassa.
4) Maahan tuotetaan 50 000 ihmistä norkoilemaan, jotta sosiaalipuolella ja Punaisen Ristin kotoutustyöntekijöillä olisi töitä. Työtätekemättömät maahanmuuttajat pahentavat jo ennenstään huonoa työllisyystilannetta, ja myöskin ympäristö kuormittuu koska Suomessa eläminen rasittaa luontoa enemmän kuin etelässä.
5) Lainsäädännöllä nostetaan haja-asutusalueiden asumiskustannuksia ja siirretään väestö keskuksiin. Vähätkin maaseudun hyödyntämseen perustuvat elinkeinot ajetaan alas.
6) Luodaan aktiivisesti ristiriitoja yhteiskuntaan, jotta ihmiset eivät pystyisi keskittymään perhe- ja työelämään. Arvojen alasajo, rasismikeskustelu, koululaitoksen eri kulttuureista aiheutuvat ongelmat. Sosiaalinen media auttaa myös hajottamaan ihmis- ja työsuhteita.
7) Pyritään laskemaan työnteon arvostusta ja sen itseisarvoa ihmisen elämässä. Seurauksena on 25 prosentin työttömyys nuorten keskuudessa ja väistämätön syrjäytyminen.
8) Valtavaa byrokratiakoneistoa kasvatetaan lisää ottamalla jatkuvasti lisää velkaa ja se eteenpäin virkamieskuntaa kasvattamalla.
9) Jatkuva velantarve tekee Suomen päätöksenteon täysin riippuvaiseksi Suomen ulkopuolisista tahoista. Suomi on jo menettänyt itsenäisyytensä, EU.n liittovaltio on vain muodollinen sinetti asialle.
10) Suomen luonnonvarat, esimerkiksi mineraalit, luovutetaan käytännössä ilman vastiketta pois Suomesta.
11) Ohittamalla kaikki päätöksentekoprosessit saadaan aikaiseksi tuotantolaitos, joka tuottaa tappiota ja jolla on potenttiaalia tuhota kaksi Suomen tärkeimmistä vesistöalueista.
12) Rikkaan naapurin kanssa kieltäydytään tunnepohjalta tekemästä yhteistyötä, ei opetella kieltä ja ylläpidetään jatkuva negatiivista tiedotusta tästä maasta. Liittoudutaan tämän maan kansainvälisen kilpakumppanin kanssa ajamaan naapurimme kilpakumppanin kansainvälsiä etuja. Omat edut uhrataan jotta muut menestyisivät.
13) Valtion korkein johto keskittyy pelin politiikkaan ja ottaa toimintaohjeet EU:sta.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

En halua itsenäisten valtioiden lopettamista, kuten ei varmaan kovin moni muukaan suomalainen.

ETA oli ihan jees aikanaan, sitten liityimme EU:hun ja sitten euroon. Eron tien valitseminen olisi nyt mielestäni suurempi riski (olen niitä riskejä ylempänä luetellut) kuin jääminen ja asioihin vaikuttaminen. Voi olla, että tämäkin tie menee jotenkin täysin pieleen, en minä sitä tiedä.

Jos Suomi ei hoida omia asioitaan, meistä voi tulla unohdettu syrjäkulma, olimme EU:ssa ja eurossa tai emme.

Suomi säilyttää päätäntävaltansa sille tärkeissä asioissa ymmärtääkseni näin ihan mukavasti. Tulevat kuviot tulee Suomen viisaasti neuvotella muiden EU-maiden kanssa. Jyrkimmät liittovaltioennusteet ovat nyt vähän hokemia ilman konkreettista sisältöä.

Ihan lisähuomiona vaan, että Suomessa ei euro- ja EU-eroa vaadi kuin eduskunnan ulkopuolella oleva Itsenäisyyspuolue. Sen linjan kannattajia pelkästään tämän blogikeskustelun perusteella on yllättävän paljon.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #139

"Jos Suomi ei hoida omia asioitaan, meistä voi tulla unohdettu syrjäkulma, olimme EU:ssa ja eurossa tai emme."

Tästä kaikki on varmaan samaa mieltä.

"Suomi säilyttää päätäntävaltansa sille tärkeissä asioissa ymmärtääkseni näin ihan mukavasti. Tulevat kuviot tulee Suomen viisaasti neuvotella muiden EU-maiden kanssa."

Nyt törmätäänkin isoon ongelmaan. Suomi ON JO euroon liittyessään neuvotellut tietyt sopimukset. Vajeet saavat olla vain tietyn suuruiset, valtiot eivät saa ottaa vastuita toistensa puolesta. Mutta mitään noista sopimuksista ei eurossa ole pidetty. Kaikki on rikottu, kun jotkin suuret maat ovat niin haluneet.

Sivuaa nyt niitä arvoja. Esim. USA:ssa on vuosisatojen kuluessa kehitynyt jopa omituinen laillisuuskulttuuri. Joitakin vuosisatojakin vanhoja pykäliä noudatetaan ja korkein oikeus mustasukkaisesti vahtii sitä. EU:ssa on vallalla vanha Stalinin kulttuuri: "sopimus on sopimus ja käytäntö on käytäntö". Sopimuksia rikotaan mielin määrin ja kukaan ei siihen reagoi. Mitä merkitystä tässä maailmassa on joillakin neuvotelluilla sopimusehdoilla? Nehän lentää roskiin kun Saksa ja Ranska niin haluavat.

"Suomessa ei euro- ja EU-eroa vaadi kuin eduskunnan ulkopuolella oleva Itsenäisyyspuolue. Sen linjan kannattajia pelkästään tämän blogikeskustelun perusteella on yllättävän paljon."

Voin vastata vain omasta puolestani. En tiedä itsenäisyyspuolueesta juuri mitään. Ja eduskuntapuolueiden kannanottoja en noteeraa. Ne pelaavat omia pelejään, se ei koske minua. Uskoisin ymmärtäväni asiasta ihan riittävästi oman kantani muodostamiseksi.

Ei se kriittisyys niin harvinaista ole. Galluppien mukaan enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että ei enää eurotukipaketteja, vaikka euro kaatuisi. Ja seuraa Markku, kuinka hallitus pyyhkii takapuoltaan tuolla mielipiteellä piakkoin, kun se lähtee pelastamaan Kyproksen pankkeja. EU:n oma veronkiertokeskus, joka on erikoistunut hämärän venäläisen rahan pesemiseen. Ja Urpilainenkin kiltisti lähtee veroparatiisia pelastamaan. Paketti 10-20 miljardia, Suomen osuus 200-400 miljoonaa.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #139

"En halua itsenäisten valtioiden lopettamista, kuten ei varmaan kovin moni muukaan suomalainen."

Et halua, mutta kannatat kuitenkin nykyisen hallituksen EU-linjaa? Suomi ei estä EU:n federaatiokehitystä. Liittyessämme jäseneksi presidentti, pääministeri ja hallitus hyväksyivät yhteisön säännökset, Maastrichtin sopimuksen ja EU:n poliittisen päämäärän. Ja tämähän tarkoittaa sitä, että Suomi ei tule asettumaan poikkiteloin kun liittovaltiota ruvetaan leipomaan oikein tosissaan. Lopuksi mitä Halonen on sanonut Suomen vaikutusvallan vähentämisestä

"Suomella ei ole periaatteellisia syitä vastustaa määräenemmistöpäätöksiä ulko- ja turvallisuuspolitiikanalalla. Olemme valmiit harkitsemaan niiden käyttöä tietyin ehdoin myös muissa kuin toimeenpanoon liittyvissä kysymyksissä"

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Miksi ei kelpaa ETY / EEC tyyliset (tulli-, vapaakauppa ja yhteistyösopimus) sopimukset ?"

Niin, viittaan tuon lainauksen viimeiseen sanaan: sopimukset.
Sopimushan syntyy kun osapuolet ensin neuvottelevat ja sitten pääsevät yhteisymmärrykseen ja sen pohjalta laativat sopimuksen ja allekirjottavat sen.

Kyse nyt onkin, mitkä olisivat 5,4 miljoonan asukkaan EU:n ulkopuolisen Suomen neuvotteluasemat kun vastassa olisi EU ja euro -maat tai pahimmoillaan Euroopan liittovaltio ? Jopa Iso-Britanniassakin tuntuu olevat epävarmuutta kaiken uhon keskellä siitä, että entäs jos oikeasti joutuvatkin EU:n ulkopuolelle. Varmasti ainakin Lontoon Cityssä asiasta ollaan lievästi sanottuna hermostuneita.

Tokihan tässä voidaan hehkutella että yksi suomalainen vastaa...sanoisiko nyt kymmentä EU:laista, mutta kun se ei tahdo sekään riittää.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #230

"Sopimushan syntyy kun osapuolet ensin neuvottelevat ja sitten pääsevät yhteisymmärrykseen ja sen pohjalta laativat sopimuksen ja allekirjottavat sen."

Jotta sopimus olisi mielekäs, asiaan kuuluu se, että osapuolet myös noudattavat sopimusta. Euroa koskevia sopimuksia ja määräyksiä oli rikottu yli 60 kertaa silloin, kun kyllästyin asiaa seuraamaan. Maiden väliset tukipaketit oli sopimuksissa nimenomaisesti kiellettyä, ettei kenellekääm tulisi mieleenkään vaatia niitä. Ja tukin sopimus rikottiin.

Mitä järkeä on tehdä sopimuksia sellaisen kanssa, joka ei niitä noudata. Kyllähän me tuollaiset "sopimukset" tunnemme. "Sopimus on sopimus ja käytäntö on käytäntö" (J. Stalin). Imartelevaa EU:lle, kun sen sopimusten noudattaminen muistuttaa lähinnä Stalinin politiikkaa.

Jaakko Anttila

Ruiske punatautiin EU:n yhteisillä arvoilla ja EU:n perusoikeuskirjalla:

"EU puolustaa humaaneja ja edistyksellisiä arvoja. EU haluaa varmistaa, että ihmiskunta hyötyy koko maailmaa koskevista muutoksista, eikä joudu kärsimään niistä. Markkinavoimat ja yksipuoliset toimet eivät yksin pysty täyttämään ihmisten tarpeita.

EU kannattaa elämänarvoja ja yhteiskuntamallia, joita valtaosa EU:n kansalaisista kannattaa. Eurooppalaisilla on rikas kulttuuriperintö, johon kuuluvat vakaa usko ihmisoikeuksiin, yhteisvastuullisuus, vapaa yrittäjyys, taloudellisen kasvun tuoton oikeudenmukainen jakaminen, ympäristönsuojelu, kulttuurisen, kielellisen ja uskonnollisen monimuotoisuuden kunnioittaminen sekä perinteiden ja kehityksen tasapainoinen rinnakkaiselo.

Nizzassa joulukuussa 2000 annettu Euroopan unionin perusoikeuskirja sisältää EU:n jäsenvaltioiden tunnustamat oikeudet. Yhteiset arvot luovat eurooppalaisille yhteenkuuluvuuden tunnetta. Esimerkiksi kuolemantuomio on kielletty kaikissa EU:n jäsenvaltioissa."

Olli Pusa

Oletko varma, että ruiskeessa ei ole väärä etiketti. Oikea olisi "parantumattoman punataudin bakteereja".

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Humaanit ja edistykselliset arvot ovat ilman muuta niiden kylmiin, kosteisiin ja pimeisiin luoliin ajettujen kreikkalaisten huulilla. Mamma Papandreou on ainakin hyötynyt (lieneekö ihmiskunnan ainoita edustajia?) näistä muutoksista ja kärsimyskin voi olla toisella tasolla kuin yli 25% työttömyysasteen kourissa kärvistelevissä maissa.

EU kannattaa tyranniaa ja diktatuuria. Vaaleilla valitut henkilöt hiljennetään (viimeisimpänä Schäuble). Sitten oli litaniassa jotain kulttuurijuttuja, voi ollakin.

Suomessa on ainakin rauhan aikana ollut kuolemantuomio pois lakikirjoista jo ennen mitään Nizzan papereita vuodelta 2000. Turhaa jargonia.

Se pitää nähdä, miten tuo ruutitynnyri räjähtää naamalle. Se, että pankkiirit voivat hyvin ja paksusti nyt ei kovin paljoa auta.

Hannu A Virtanen

Ranskassa järjestettiin kansanäänestys perustuslaista. Enemmistö vastusti.

Hollannissa järjestettiin kansanäänestys perustuslaista. Enemmistö vastusti.

Tämän jälkeen perustuslain nimi muutettiin Lissabonin sopimukseksi, ja EU:n omat puuhamiehet sanoivat olevansa tyytyväisiä että sisältö on kuitenkin edelleen täysin sama.

Irlannilta kysyttiin uudennimisestä paketista, ja enemmistö vastusti.

Tämän jälkeen Irlantia painostettiin vahvasti, ja heidät pakotettiin äänestämään uudestaan.

Suurelta osalta maista ei ole uskallettu kysyä. EU:n kannatus laskee kiihtyvällä tahdilla, vaikka mediassa koitetaan väittää muuta.
Kun Suomessa järjestettiin kansanäänestys, ei ollut mitään puhetta siitä että liitytään tulevaan liittovaltioon, jossa menetetään ensin oma valuutta ja hiljalleen pala palalta kaikki valta.

Päinvastoin perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Sauli Niinistö, vaikka tiesi aivan varmasti mihin liittyminen johtaa, oli tietoisesti tai tietämättään harhauttamassa ja peittelemässä tulevaa oman valuutan häviämistä (PeVL 14/1994, UaVM 9/1994, HE 135/ 1994). Valtaosa suomalaisista kansanedustajista ei saanut mitään selkeää tietoa siitä, että valuutasta oli tarkoitus luopua. Eduskunnan puhemies Uosukainen sanoi, ettei ollut millään tavalla saanut käsitystä että omasta valuutasta tultaisiin luopumaan.

Väite "Eiköhän jokainen ole omien intressiensä perusteella mukaan lähtenyt" on varmaan tässä tapauksessa naiiviuden huippua.

http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/12575...

Olli Pusa

Ville Kauppisella on ollut loistava Olli Rehn kontraindikaattorinsa. Seuraa mitä Rehn sanoo ja käännä päälaelleen. Osut melko varmasti oikeaan.

Ehkä joku kehittää EU-julistusten kontraindikaattorin. Kuuntele, mitä EU:ssa sanoataan, käännä se päinvastoin ja tiedät mitä seuraavaksi tapahtuu.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #84

Noin se menee. Oligarkkeja pelastamaan tai muuten suuttuvat. Ehkä Putin uhkasi kaasuputken sulkemisella? ja kun Saksa on luvannut, niin Katainen ja Urpilainenkin lupaavat. Jos paketti 0n 10 miljardia, on meidän pottimme 200 miljoonaa. Mutta miten hoitavat loput? Piilotetaanko se EKP:n hämärään kirjanpitoon?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #114

Kauankohan muuten kestää tällä kertaa, kun Suomenkin mielestä rahanpesukoneiston tukeminen on hemmetin hyvä idea? Aiemmin tällaisissa asioissa kun kanta oudosti muuttuu Saksassa on Suomi peesannut muutaman päivän viiveellä.

Jos tuo nyt sitten on tulkittavissa jo uudeksi viralliseksi linjaksi? Tahtotila ainakin vaikuttaa olevan jo täysin toisenlainen. Jos tuo on uusi virallinen linja niin viikonloppuna alkaa varmaan hehkutus siitä, miten Kypros on kitkenyt hämärähommiaan runsain mitoin ja miten heillä on oikeus tulla meidän taskuillemme.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #142

Itse uskon, että Urpilaisen aivopieru antaa veronkiertämisen ja veroparatiisien kurittaminen YK:lle oli signaali tästä Kyproksen takuvatkuttamiseen taipumisesta.

Antamalla kontrolli YK:lle tulee pestyä kädet. Annetaan rahat Kyprokseen ja sanotaan, että YK hoitaa, ei ole mun homma. Tämän poliitikot osaavat. Mutta AAA on ihan omaa ansiota! :F

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #229

Ei siinä tarvittaisi kuin yksi periaatepäätös ja sen lisäksi toimeenpanevia päätöksiä EU:lta, että tämä veroparatiisijuttu lopetetaan. Olisiko britit mukana Citynsä kanssa, mitä tuumataan Kyproksella ja Luxemburgissa?

Tulkitsen kuitenkin näin, ettei EU haluakaan eroon veroparatiiseista. Tämä olisi avaajalle hyvä lisäys muuten niin ansiokkaaseen listaan eurooppalaisista arvoista.

Vinkki annettu, Pusa. :D

Matti Palviainen

"EU puolustaa humaaneja ja edistyksellisiä arvoja. EU haluaa varmistaa, että ihmiskunta hyötyy koko maailmaa koskevista muutoksista, eikä joudu kärsimään niistä. Markkinavoimat ja yksipuoliset toimet eivät yksin pysty täyttämään ihmisten tarpeita.

EU kannattaa elämänarvoja ja yhteiskuntamallia, .... "

Tuosta tulee mieleen Stalinin uusi Neuvostoliiton perustuslaki. Paperilla se oli Euroopan edistyksellisin ja humaanein ... ja takasi sen, että kaikki oli kaunista eikä kukaan kipeä.

Hyödylliset idiootit nielaisivat sen kautta Euroopan ja uskoivat siihen kuin pässi suuriin sarviinsa. Media on huolehtinut kiitettävästi siitä, että idiootteja (tietämättömiä) riittää ja näin ollen uskoa EU:n arvoihin, jotka ovat pelkkää Potemkinin kulissia

Mutta mitä oli todellisuus? Jonkin verran sen kaltaista kuin on nyt E-Euroopassa. Mutta eiköhän tälä opilla Lisää eurooppaa (eli liittovaltiota, byrokratiaa, korruptiota, ihmisten mielten ohjausta ja suoranaista sensuuria) päästä piakkoin punaisen paratiisin stalinistisiin olosuhteisiin.

Kumma juttu. Sitä sosialismia yritettiin korjata lisäämällä sosialismia. Ja sairasta EU:ta yritetään parantaa lisäämällä liittovaltiota!

Olli Pusa

Demokratian keskeisiä pilareita on vapaa tiedonvälitys. Jos media alkaa yhtenä susilaumana ajaa jotakin asiaa, koko demokratian pohja murtuu. Viime aikoina tiedonvälityksen kartellin muuriin on tullut halkeamia netin vuoksi. Ja kuinka ollakaan kaikkialla tunnutaan mietittävän, kuinka netin saisi sensuurin piiriin.

Käyttäjän Hermits kuva
Tomi Virtovuo

Naseva otsikko, Olli! Äänestin kyllä aikoinaan EU:hun liittymisen puolesta, tosin vahvasti harhaanjohdettuna. Muistan vieläkin ne lehtien otsikot miten halpaa mikäkin on ja miten vapaampaa elämää Suomeenkin tulisi pitkän NL:n naapurina olon jälkeen. Huomasin jo alle vuodessa tullun huijatuksi. suutuin ja muutuin EU-vastaiseksi enkä seurannu pahemmin Suomen politikkaa enää. En edes tiennyt että Halonen on tai oli pressa. Muistikuva hänestä uloministerinä kyllä oli. Irti EU:sta ja heti!!!!! Alas hyväveliverkostot!!! Eläköön Suomi ja suomalaiset!

Olli Pusa

Itsekin äänestin EU-jäsenyyden puolesta. Enkä minä kauhistunut edes eurostakaan. Sen kurssi saattoi olla ajoittain Suomen viennille huono, mutta sitä varten kerättiin EMU-puskureita. Varmaan siitä olisi jotenkin selvitty.

Eniten olin huolissani, että euron myötä Suomi sitoutuu maksamaan välimerenmaiden konkurssikypsien eläkejärjestelmien menot. Niitä kutsuivat silloin mm. luottoluokittajat ihan avoimesti konkurssikypsiksi. Mutta onneksi sopimuksissa oli "no bailout" lauseke. Maa ei saa ottaa vastuita toisten puolesta. Se oli nimenomaan kiellettyä, jotta kenenkään päähän ei pälkähtäisikään vaatia sitä.

Ja mitä tekevät meidän päättäjämme, kun enismmäinen kriisi tulee? Luopuvat sopimuksissa olevista suojalausekkeista ja ottavat valtavat vastuut kriisimaiden veloista. Osa noista veloista on otettu kriisimaiden konkurssikypsien eläkejärjestelmien kulujen maksamiséksi. Ja sitten maksattavat nuo velat lopulta meillä. Arvaa naurattaako?

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

Niin tätähän on kysytty, mikä on unionin ja euroalueen suunta? Käytännössä suunta näkyy lisääntyvänä työttömyytenä, velkaantumisena ja peruspalveluiden heikentämisenä tai poistamisena.

Olli Pusa

Ja missä tuosta kehityssuunnasta on sovittu?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pusasta tulee mieleen ravihevoset joilla on laput silmien sivuilla ettei vaan näe kun yhteen suuntaan. Eu:a on korjattavaa, ei sitä kukaan kiellä, mutta kun katsotaan maailmanlaajuisesti eu ja sen jäsenmaat ovat kuitenkin kärkisijoilla niin demokratiassa, kun korruption vähyydessä. Se, että Euroopassa on säilynyt rauha on mittaluokassa aivan toista kun nyt tiedossa olevat vaikeudet ja vääryydet.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Minusta tuo sodalla pelottelu alkaa olla vähän samanlaista kuin sodalla uhkailu on aina ollut. Heikot nöyrtyvät, ja joutuvat joustamaan loputtomasti.

Olli Pusa

EU:n korjaaminen. Koko eurokoneisto jauhaa, että EU:sta on tehtävä liittovaltio ja tulonsiirtounioni. Muuten euroa ei voida pelastaa. Sen hinta meille on hirvittävä.

Britannian Cameron esitti vaihtoehtoisen suunnitelman. Kehitetään EU:ta enemmän vapaakauppa-alueeksi ja valtioiden yhteistyöelimeksi ja unohdetaan liittovaltio. Mikä oli seuraus? Valtava huuto ja meteli. Ja erityistä raivoa herätti suunnitelma järjestää kansanäänestys asiasta. Se kun on aina paljon vaikeammin manipuloitavissa, kuin yöllinen sekoilukokous Brysselissä.

Alkosta minua harmittaa, että se ei osaa hyödyntää loistavaa liiketoimintamahdollisuutta. Talvisodan aikana se tuotti lyhyessä ajassa puoli miljoonaa Molotovin coctailia. Osaamista siis on. Ja veikkaisin, että tässä rauhanpesässä eli EU:ssa niille on pian paljonkin kysyntää välimerenmaissa.

. suvituuli

-Demokratia? - Kreikassa?, Brysselissä?

-Korruptio? Italiassa? Kreikassa? Puhumattakaan itse EUsta, jonka tilejä ei ole hyväksytty viimeiseen 18 vuoteen?

-Rauha? Se nyt vielä puuttuisi, että sodassa oltaisiin.

Käyttäjän AnteroTossavainen kuva
Antero Tossavainen

Arto Granlundista tulee mieleen sokea ravihevonen joilla on laput silmien päällä joka ei näe yhtään mitään.

Olli Pusa

Ei mennä henkilökohtaisuusksiin vaikka minunkin mielestäni Granlundin väitteet ovat hölmöjä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #89

Voi olla, mutta perutuspeiliin tuijottamiseen, jota Pusa harrastaa ei kyllä mitään saavuteta. Totesin eräässä yhteydessä Raimo Sailaksen olevan "ulkona" nykyisestä kehityksestä, taannoinen MOT sen todisti. En ole mikään asiantuntija kv. kaupan enkä kv:n teollisuuden asiantuntija, mutta minulla on lähipiriisäni läheisiä joille se on jokapäivästä, uskon heitä, he saavat elantonsa siitä että ymmärtävät missä mennään.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #104

Olemme siis yhtä mieltä siitä, että Granlundin väitteet ovat hömöjä?

Mitä olen seurannut asioita, paremmin kartalla Sailas on ollut kuin useimmat muut demarit. Ja Granlundin salaisia asiantuntijoita en noteeraa ollenkaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tossavainen, en ole kuullut koskaan sokeasta ravihevosesta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Liisa Jaakonsaari kutsui Cameronia "vieterihiireksi". Argumentit hupenevat? ;-)

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #103

Laput silmillä oleva ravihevonen ja vieterihiiri. Kovin on älylliseksi mennyt keskustelu.

Mutta on se huolestuttavaa, jos Cameronia aletaan pitää yhtä asiantuntevana kuin minä - vai menikö se päinvastoin?

Mark Bayer

Eiköhän meidän kannattaisi käyttää varamme omien puolustusvoimien vahvistamiseen mieluummin kuin maksaa etelä eurooppaan lunnasrahoja rauhan takeeksi. Minusta tuo levottomuuksilla pelottelu on aika huono peruste rahan lapioinnille etelä-eurooppaan.

Olli Pusa

Onhan se järjetöntä, että Suomi säästää omista niukoista puolustusmäärärahoistaan ja sitten kaataa valtavat määrät rahaa Kreikkaan - joka ostaa rahoilla aseita Saksasta ja Ranskasta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Seuraavassa linkissä kai heijastuvat EU:n ja EKP:n keskeiset humanistis-kristilliset ja demokraattiset arvot, sekä erikseen ranskalaisten vapaus - veljeys - tasa-arvo. Kyse on raa'asti vain €uroista, mutta onko kyse taas virtuaalirahan taikomisesta antamalla lupauksia, jotka nostattavat harhaisia odotuksia?:
http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2013/01/30/t...

Jos "ystävämme" pakottavat meidät uhkaamalla johonkin meille hyvin epäedulliseen asiaan tai sitoumukseen, onko meillä mitään takuuta, että he ystävinä auttavat meitä, jos se ratkaisu vie meidätkin allikkoon? Ei todellakaan ole. EU:ta ja euroalueen valuvikaa on nyt paranneltu yli 10 vuotta ja lisää samaa lähentymistä halutaan. Ketkä haluavat? Lähinnä korruptoituneimmat euromaat. (s. 5-)
http://www.transparency.org/cpi2012/results

Ei kai rauhan Eurooppa voi rakentua uhkauksille, kiritykselle tai lahjonnalle - vai voiko?

Hannu A Virtanen

Silmät ovat sielun peili!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/hardtalk/967...

Kohta: 01.28 -> > > > > loppuun . Katso Olli Rehnin silmiä, hän valehtelee koko Maailmalle yhtä sujuvasti kuin savolaiskaverinsa Katainen!!!

Nearly two years since the Greek crisis first blew up, the country is still on the verge of defaulting and needs the latest bailout from the EU, European Central Bank and IMF by March if it is to pay the interest on its loans.

Europe's Commissioner for Economic and Monetary Affairs Olli Rehn told HARDtalks's Sarah Montague he thought an agreement would be reached in the coming weeks with Greece staying in the euro.

Olli Pusa

Juuri noin tulkitsen asian. Draghin lupaus tuotti noille pankeille valtavat voitot. Kuinka suuret - mahdoton laskea minun tiedoillani.

Pohjalla on se, että kriisimaiden pankit ensin ostivat EKP:n lähes ilmaisella rahalla omien maidensa velkapapereita korkealla korolla. Kun Drahdi antoi lupauksensa (siis EKP lupasi eli meidänkin rahoillamme) huolehtia, ettei tappita tule korot laskivat. Pankkien lainapapereille syntyi voittoja.

Tuo voitto perustuu siihen, että kriisimaat maksavat noista papereista hirveitä korkoja. Mutta kun me tosiasiassa takaamme nuo lainat, niin me voimme joutua maksamaan todellisuudessa nuo korkeammat korot.Me maksamme siis joka mutkassa,

Ovelaa toimintaa, josta meidän Kataisemme ja Urpilaisemme eivät varmasti ymmärtäneet mitään. Eikö se ole aika yhdentekevää, perustuuko homma huijaukseen, uhkauksiin, kiristykseen vai lahjontaan. Kaikkia näkyvät olevan noita yhteisiä eurooppalaisia arvoja.

Hannu A Virtanen

Koko EU ja EMU-systeemi on alunperin Keski-Eurooppalaisen suurteollisuuden ja etenkin kansainvälisten SUURPANKKIEN perustama organisaatio ja siten EU ajaa kaikessa politiikassaan vain isonrahan etuja.

Esim. koko EUn 'demokratia' -systeemi on rakennettu ja pyörii korporaatioiden ehdoilla...

Jos euroon ja EMUun liittyviä asioita alettaisiin käsittelemään asiallisesti, kokoomuslaisen ja demarilaisen propagandan sijaan massamediassa sellaisin termein, joita peruskansalainenkin voisi seurata putoamatta kärryiltä, lopputuloksena olisi se, että

90% SUOMEN KANSASTA VAATISI VÄLITÖNTÄ EROA EUROSTA!

Valitettavasti minun kaltaisia henkilöitä tuskin koskaan saa äänensä kuuluviin YLEllä, Hesarissa, tai MTVllä.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #71

En minäkään mikään vallanpitäjien suosikki mielipiteineni ole, mutta olen joskus saanut äänen kuuluviin esim. YLE:ssä ja Hesarissa. Mutta eihän median kirjoittelu asiasta ole mitenkään tasapainossa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #91

Yleisradiolta ottivat minuun joskus yhteyttä ja kysyivät, että tietäisinkö jonkun, jonka mielestä Kreikan tukipakettien vaatimat kurjuustoimet olisivat helkkarin hyvä juttu. Olin hetken aikaa puhelimen äärellä hoo moilasena. En ollut uskoa toimittajan näkemystä. Voisiko joku pitää tätä politiikkaa edes etäisesti hyvänä asiana.

Sittemmin on kriisin luonne varmasti jo selvinnyt Yleisradion toimittajillekin, eikä minua ole enää tarvinnut vaivata. :D

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #145

olisit ottanut minuun yhteyttä, olisin heti voinut toimittaa näitä libertaarivarttinatseja. Tai sitten olisit voinut soittaa EU:n tiedotuspisteeseen, kyllä sieltä olisi joku kyösti löytynyt kehumaan harjoitettua politiikkaa.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #167

Juhani!
Tuo oli päivän paras. En tosin tiedä miksi. Harvoin nauran ääneen, mutta nyt kyllä pelästytin kissanikin naurullani.

Henry

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #91

Painotus on niissä (Yle ja HS) selvästi naiivin harhaanjohtava ja EU-voittoinen ja kansanäänestyksiä torjuva. Miksihän?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #201

Tuosta median taustoista on esimerkki hieman myöhemmin. Siinä kerrotaan Karrhuvaaran ja Helveen tunnustuksista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Draghihan onkin pankkihirviö Goldman Sachsin kouluttamia miehiä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

ei tuo niin vaikeaa ole. Summamutikassa:

bondien hinta nyt - bondien hinta LTRO-hetkellä x LTRO-lainojen määrä.

Näppituntumalla tuommoinen sata-kaksisataa miljardia.

Tietenkin muutakin korkopositiota on, mutta sitä tavaraa ei imuroitu korkojen käydessä korkeimmilla tasoillaan. Hankintahinta on jossain siellä välissä...

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #345

Suuruusluokka tuntuisi järkevältä. LTRO:ssahan juoksuaika oli 3 vuotta. Siksi olettaisin, ettei noiden lainojen juoksuaika ole kovin pitkä.

Pekka Iiskonmaki

Ei EU ole se sama EU johon minäkin ääneni annoin jaa. Ei siinä puhuttu, että taataan ristiin EU -maiden lainat. Kreikka olisi sääntöjen mukaan pitänyt heittää pihalle.

Saksalaispankit olisivat kärsineet tappionsa ja sillä selvä. En usko enään EU:n kykyyn hoitaa asioitaan.

Olli Pusa

Miksi kärsiä tappiota, jos löytyy hölmö maksamaan kuluja. Asiassa on myös merkittävä valtapoliittinen ulottuvuus, joka jatkuvasti unohdetaan. Tietenkin saksalaiset olisivat itse voineet pääomittaa pankkinsa. Mutta verrataan vaihtoehtoja:

1) Saksalaiset veronmaksajat pääomittavat saksalaiset pankit. Puhdas pankkitukioperaatio, joka on johtunut pankkivalvonnan heikkoudesta. Kenen syy?

Edelleen tässä vaihtoehdossa olisi ollut pakko ottaa pankkituen vastapainoksi pankkien omistus valtiolle. Ja sitten potkut pankkien johdolle. Ei kiva.

2) Maksetaan tuki Kreikan kautta. Saadaan muitakin hölmöjä maksamaan kuluja. Lisäksi kyse ei nyt olekaan pankkituesta vaan Kreikan hulttioiden tukemisesta. Pankkien omistusta ei tarvitse ottaa valtiolle ja pankinjohtajille ei tarvitse antaa potkuja. Kansalaisten rauhoittamiseksi pitää kurittaa kreikkalaisia hulttioita. Syyllinen pitää löytää.

Minä ymmärrän oikein hyvin, miksi saksalaiset halusivat tuollaista ratkaisua. Mutta en ymmärrä, miksi Suomen johto lähti siihen mukaan. Ei olisi tarvinnut sanoa muuta, kuin että se on sopimusten vastaista ja suomalaiset eivät hyväksy sopimusten rikkomista.

Siinä Vanhaselle, Kiviniemelle, Kataiselle ja Urpilaiselle selitettävää.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

kiristys, lahjonta, uhkailu. Ja kyllä noista tyypeistä yli puolet on niin tyhmiä, että ne saa ihan ilmaiseksi mukaan hyvällä tarinalla. Ehkä ne tyhmimmät jopa itse uskovat tuohon "ei vaihtoehtoja, Lehman tulee"-satuiluun.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #233

"kiristys, lahjonta, uhkailu".

Lasten kasvatuksen kolme perusmenetelmää ;-) nehän opitaan jo lastentarhassa.

Kuvauksisi siitä, että poliitikoista useat saa saduilla mukaan asiaan, on uskottava. Mutta millä motiivilla ovat toimineet heidän taustallaan olevat käskyttäjät?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Samat sanat pekka iiskonmäki. Petettyjä on paljon ja lisää tulee.

Timo Härtsi

Aika härskiä menoa kieltämättä. Mutta mitäpä nämä Eu-uskovaiset eivät katsoisi läpi sormien liittovaltio kiimassaan.

Olli Pusa

Miksi media katsoo läpi sormien? Paria poikkeusta lukuunottamatta.

Hannu A Virtanen

Keskiviikkona 21.7.2010 Ilta Sanomat uutisoi otsikolla 'Mediapomo katuu', kuinka MTV3 toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara piti lähtöä yhteiseen EU-kampanjaan virheenä, joka haisi pahalle. Porin Suomi-areenan tapahtumassa Karhuvaara paljasti miten laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 90-luvun alussa oli.

Karhuvaaran mukaan EU-hankkeen primus motor oli Sanomien pääomistaja, ministeri Aatos Erkko.

- "Aatos Erkko soitti Turun Sanomat -konsernin pääomistajille Ketosille ja Alma Median toimitusjohtajalle, esimiehelleni Matti Packalenille. Erkko esitti kysymyksen, voisivatko kaikki nämä lehdet, Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tehdä koko sivun kampanjan EU-jäsenyyden puolesta", kirjoitti Ilta-Sanomat Karhuvaaran sanoneen porilaisyleisön edessä.

Näin olikin myös tapahtunut. Päätöstään Karhuvaara piti kuitenkin pahana erehdyksenä.

- "Vaikka se olikin vaan ilmoitus, niin siinä isot mediatalot, siis valtaosa suomalaisesta painetusta viestinnästä, asettui kimppaan jonkin yhteiskunnallisen ratkaisun puolesta. Juttu haisi tosi pahalle ja oli yhteiskunnallisesti väärin"

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Saman asian vahvisti myös Lauri Helve:
Lauri Helve myöntää, että suurten lehtien EU-kampanjoinnin voi kyseenalaistaa jälkikäteen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012050815545686_u...

Olli Pusa

Ehkä ensi vuosikymmenellä kuulemme, kuka on nyt ollut työntämässä Suomea eurokaaoksen yrimeen. Hankeen alkujuuri on vamaan elinkeinoelmän johdossa ja poliitikot ja mediatalot ovat käskytettyjä sotureita.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #67

Tuo ei edes ole vaikeaa. Ongelmaksi muodostuu lähinnä se, että erkostoitumisen (hieno uudissana!) aikakauden jäljiltä toimitukset on miehitetty spedeillä, kuten Helve antaa ymmärtää: "Kun Aatos-setä lähti voimakkaasti EU-jäsenyyden taakse, kaikki kriittiset mäkätykset loppuivat. Pienin mahdollinen kulttuuriskribenttikin rupesi löytämään hienoja kansainvälisyys- ja eurooppalaisuusulottuvuuksia."

Tuo eurokaaoksen syöttölähteen voi selvittää kahta kautta: joko seuraamalla sanojan taustat ylöspäin, tai vaihtoehtoisesti suoraan siitä päästä, kuka hyötyy. Jäljet ovat melko lyhyet ja johtavat muutamaan jamppatuomiseen lähinnä EK:n ja rahoitusalan ylimmissä kerroksissa.

Itse kallistun enemmän Jan Hurrin linjalle, että kysessä on vain ns. eliitin totaalinen kyvyttömyys tunnustaa virheitä - koska muutenhan auktoriteetti kaikessa muussakin muuttuisi kyseenalaiseksi. Ihmiset ovat keskimäärin yllättävän typeriä.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #122

"erkostoitumisen (hieno uudissana!)"

Upeaa!

"Jäljet ovat melko lyhyet ja johtavat muutamaan jamppatuomiseen lähinnä EK:n ja rahoitusalan ylimmissä kerroksissa."

Näin itsekin arvelen.

"kysessä on vain ns. eliitin totaalinen kyvyttömyys tunnustaa virheitä"

Tuokin tuntuu uskottavalta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Alma Median Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja sitten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat"

Kuvitelkaapa mitä tuo merkitsee. - Kuvitelkaa maailmaa ilman internettiä.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #69

Miksiköhän internetin sensurointimahdollisuuksista ollaan niin kiinnostuneita...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #75

No ei ole vaikea arvata, sillähän tämäkin keskustelu estettäisiin!

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #75

Tuore EU-rapsahan ehdotti anonyymi-ilmiantonappia suoraan selaimeen integroituna. Vihapuhetta pukkaa ikävästi. Buitenen saa kenkää. Omistaja jyrähtää.

Kriisin aikana komissio on saanut poikkeuksellisen paljon valtaa EU:ssa. Sen vastapainoksi on kehitetty EU-parlamentissa tapahtuva komissaarien kuuleminen ja grillaaminen. Katsoin muistaakseni kolmatta kertaa järjestettävän istunnon videolähetyksenä. Olo oli kuin olisi seurannut normaalia eduskuntaistuntoa. Grillaamisesta ei ollut tietoakaan. Rehn onnistui kuitenkin tuonkin tilaisuuden ryssimään ja herättämään italialaisten vihat kehuskelemalla Montia nimenomaan komission, ei italialaisten näkökulmasta).

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #95

Onneksi Paul van Buitenen ennätti koota riittävän aineiston kirjaansa (Euroopan salaiset kansiot) milenniumin vaihteessa. Onko sama mies? Kirjan ansiosta ns. lensi Edith Cresson'kin.
Tuo vuoden vanha BBC-Hardtalk (Rehn) sentään kertoo lohdullista brittitoimittajasta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #120

Buitenen sai heti kenkää ja eläkkeenmaksut keskeytettiin, kun kehtasi tulla ongelmien kanssa julkisuuteen. Mikään ei ole muuttunut noista ajoista, ovatpahan eurokyöstit tulleet vain taitavammaksi stealth-tempuissa.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #95

Tätä samaa sensuurihaaraahan on suomalainen vihapuhefarssikin. Siitähän puhutaan, kuin podittaisiin kiihottamisesta jotakin kansanryhmää kohtaan. Mutta valtionsyyttäjä Illman pöyhkeästi kommentoi oikeusjuttua:

"Korkein oikeus on asettanut rajat sille paljon kärjistämistä ja liioittelua saa käyttää vallanpitäjien arvostelussa".

Kyse oli siis ennakkotapauksen hakeminen vallanpitäjien arvostelun vaientamiseksi. Laki en sano mitään rajoja, toteaa, että kovakin arvostelu on sallittua.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #129

""Korkein oikeus on asettanut rajat sille paljon kärjistämistä ja liioittelua saa käyttää vallanpitäjien arvostelussa"."

Ihan sairasta. Mitä helvettiä täällä tapahtuu?!?!

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #169

Vertailtiin, paljonko toimittajia tapetaan, onko toiminta lailla säädeltyä jne. Esimerkiksi Hollannissa on tapettu ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet väärin eräistä ihmisryhmistä. Mitenhän sellainen vaikuttaa tulokseen?

Samanlaista sepustusta kuin aikoinaan puheet Suomen vähäisestä korruptiosta. Eikä Suomessa poliisi kadulla vaadikaanlahjuksia, toisin kuin monissa muissa maissa. Mutta rakenteellinen korruptio jäi noissa selvityksissä kokonaan havaitsematta.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #176

Älä sure - valitulla politiikalla saadaan pian täälläkin ne poliisit kerjäämään lahjusrahoja teiden varsille. Ja se on murheista pienin.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #234
Hannu A Virtanen

Viimeinen todiste EU kähminnöistä on tämä:

Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) oli keskiviikkona Mäntsälässä silmin nähden tyytyväinen mies. Ihalainen käynnisti yhdessä Monikansallisen Rexamin pääjohtajan Graham Chiphasen kanssa tehtaan, joka tulee sylkemään kidastaan purkin, jos toisenkin. Kymmenen miljoona purkkia vuodessa taitaa olla enemmänkin arvio ala- kuin yläkanttiin.

http://www.demari.fi/politiikka/uutiset/9895-tolkk...

On erttäin typerää luulla että täältä enää muutaman vuoden kuluttua mitään tyhjiä tölkkejä kyörätään yhtään minnekkään.

NWO-Sisäpiiriläisille on jo luvattu Äiti-Suomen ja Salpausselän pohjavedet!

Näin se punikkimediakin painaa eteenpäin kaksilla EU-rattailla, ei minkäänlaista terävää media-analyysiä missään vaiheessa!

Juhani Putkinen

Minä toivoisin seuraavanlaisia yhteisiä arvoja, joita on ainakin historiassa pidetty mm. suomalaisia ja saksalaisia yhdistävinä:

1. Rehellisyys;

2. Noudatetaan tehtyjä sopimuksia;

3. Maksetaan maksut/velat viimeistään eräpäivänä;

4. Työteliäisyys - pyritään saamaan aikaan tulosta, eikä vain oleskella työpaikalla;

5. Maksetaan verot ja muut lailliset maksut nurkumatta;

6. Kansan yhteinen hyvä on tärkeämpi kuin oma etu (esimerkiksi maanpuolustustahto).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Profiilisi mukaan olet kokoomuslainen, niin voisitko ystävällisesti lähettää kommenttisi viestinä Kataiselle ja muillekin puolueesi kansanedustajille. Saat tietenkin laittaa muillekin kansanedustajille, mutta painoarvo oman puolueen edustajille taitaa olla suurempi.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Älä viitsi ... Katainen on ostettu marionetti. Oikeasti.

Sitä en tiedä miten raha on kulisseissa liikkunut ... ehkä "ostamiseen" on riittänyt pelkkä "viisaiden" arvovalta.

Pahinta taitaa ollakin se, että Katainen itse luulee olevansa vilpitön ja oikealla asialla.

Hannu A Virtanen

Putkisen pitäisi kaikkien muiden kapiaisten tavoin lopettaa kansallisen sosialisti-kokoomuksen äänestäminen.

Taitaa olla liikaa vaadittu?

Kaikki maailman omaisuus ja valta ovat keskittymässä yhä harvempiin käsiin. Ei ole väliä millä näitä yhteiskuntamuotoja kutsutaan. Kiinassakin on virallisesti vallassa kommunistinen puolue. Todelliset vallanpitäjät käyttävät puolueita ja politiikkoja marionettinukkeinaan ja johtavat näytelmää kulissien takaa.

Koko maailmaa johtaa kourallinen elitistejä, joille on yhdentekevää, onko jossain maassa vallassa oikeisto vai vasemmisto, kunhan päättäjät tottelevat kapitaalia ja tekevät niinkuin käsketään.

http://hannu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65259-kapita...

Hannu A Virtanen

Varoitus!

Tämän blogin lukeminen saattaa romauttaa maailmasi ja kokoomuslaiset arvosi!

Suomen Itsenäisyys on enää kokoomuslaisten juhlapuheissa, vaikka juuri he ovat myyneet Suomen määräysvallan rajojemme ulkopuolelle.

Poliittinen (EU) ja taloudellinen määräysvalta (pörssiomistus) on jo ulkoistettu Suomen ulkopuolelle. Amerikkalainen viihdehömppä turruttaa television avulla suomalaisten aivot ja kansa pidetään sen avulla rauhallisena.

Roomassakin sirkushuvit pitivät aikoinaan kansan poissa politiikasta, Nyt amerikkalaista hegemoniaa ja arvomaailmaa ylläpidetään erilaisilla pudotuskilpailuilla. Tällä tavalla epätyypillisissä ”paskatyöpaikoissa” sinnittelevät kansalaiset pidetään poissa äänestyskopeista ja räyhäämästä kadulla.

http://ariojapelto.blogspot.com/2011/01/ryssan-pel...

Olli Pusa

Mietitäänpäs hieman asiaa Juhani. Käyn listasi kohta kohdalta läpi:

1. Rehellisyys. Mutta kuvastaatko tuo yllä oleva luetteloni, että EU:ssa ja eurossa on vallalla rehellisyys?
2. Noudatetaan tehtyjä sopimuksia. Euroa koskevia sopimuksia on rikottu yli 60 kertaa ja koko tukipaketit oli sopimuksissa nimenomaisesti kiellettyjä eurossa.
3. Maksetaan maksut/velat viimeistään eräpäivänä. Euromaista osa ei aio maksaa lainojaan ollenkaan tai vain osittain ja haluaa maksattaa ne muilla. Vaikka se on sopimuksissa kielletty.
4. Työteliäisyys. Miten siihen opitaan maissa, joissa nuorison työttömyysprosentti on 56%
5. Maksetaan verot ja muut lailliset maksut nurkumatta. Mutta kriisimaissa nimenomaan näin ei tehdä. Siksi muuten niissä kotitaloudet ovat yleensä vauraampia kuin Suomessa. Kun eivät ole maksaneet veroja, on jäänyt enemmän itselle kuin Suomessa, jossa rahat on mennyt veroihin. Ja sitten haluavat maksattaa veronsakin meillä.
6. Kansan yhteinen hyvä on tärkeämpi kuin oma etu. Kun luet kuvausta yllä, se kertoo kuinka EU:ssa saalistetaan omaa etua mistään piittamatta.

Lopputulos vertailusta. Minä voin allekirjoittaa kaikki 6 arvojen kohtaasi. Ne ovat terveen yhteiskunnan arvomaailmaa. Mutta en voi allekirjoittaa EU:n ja euron arvoja. Jotka eivät noudata noita kuvaamiasi arvoja. Voitko sinä allekirjoittaa euron ja EU:n arvot?

Hannu A Virtanen

Oma analyysini on tämä:

Onkohan Suomen poliisissa, armeijassa, vartiointifirmoissa ja turvallisuuskoneistossa niin viisasta väkeä , että tajuaisivat sitten aikanaan kun kapina, anarkia, terrori ja mellakat täälläkin alkaa, lähteä ase kädessä hakemaan niitä syyllisiä 180 astetta eri suunnasta, kuin mitä esimies käskee.

Yleensä kylläkin pollareiksi, vartijoiksi ja kapiaisiksi hakeutuu lähinnä gaussin -käyrän vasemman laidan kulkijoita.

Ja vielä esimiestason koulutuksessakin korostetaan, ettei oma aivotoiminta ole niin kovin suotavaa.

Tämä ei ole mikään vihakirjoitus, vaan rehellinen oma mielipide.

Voi olla, että kohta tulee takaisin aika jolloin kolmen aikaan aamuyöllä kolkutetaan kiväärin perällä oveen.

Juhani Putkinen

Niin Olli, valitettavasti kaikilla Euroopassa ei ole niitä toivomiani yhteisiä arvoja.

Sopimuksista ei aina pidetä kiinni, ellei oma etu sitä välttämättä vaadi. Laskuja ei aina makseta ajallaan, jne.

Eikös kuitenkin olisi hyvä, jos kaikissa EU-maissa noudatettaisiin yllä luettelemiani arvoja?

Pitäisi yrittää saavuttaa sellaiset tavoitteet.

Ellei onnistu, niin sitten kannattaa muistaa vanha opetus: Ellei voi opettaa niin pitää lopettaa.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #105

Tähän tulokseen minäkin olen tullut. En halua liittovaltioon Mafian ja kreikkalaisten hujareiden kanssa. Mutta valitettavasti Suomen johto kulkee huijareiden kelkassa.

Minusta tuo peesaus pitää lopettaa. Mitä se meille kansalaisille ja äänestäjille merkitsee?

Juhani Putkinen Vastaus kommenttiin #131

Esimerkiksi Kreikalle pitää tehdä selväksi, että jos se ei täytä tismalleen kaikkia sille esitettyjä ehtoja, niin Kreikka erotetaan yhteisöstä, rajat sen kanssa suljetaan, eikä anneta enää euroakaan - ei lainaa, eikä mitään muutakaan. Erittäin tiukka valvonta paikan päällä.

Ei se kieroilu muuten lopu.

Jari Reinikka Vastaus kommenttiin #141

En usko, että Kreikkaa mihinkään potkitaan. Kreikka on ostanut paljon rautaa itselleen, käsittääkseni heillä on aika suuri armeija. Kreikkaa tarvitaan kun ruvetaan tosissaan kasaamaan liittovaltiota ja yhteistä puolustusta. Yksi valtion tunnusmerkki on monopoli väkivallan käyttöön rajojensa sisäpuolella ja Kreikkaa tarvitaan siihen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #141

Tämä ei valitettavasti onnistu sitten ihan näin "kauniisti". Kun rahoittajien silmien edestä pyyhkäistään kuva pois, että "euro ei olekaan peruuttamaton" niin paniikki alkaa uudelleen. Ne pohtivat, että kuka voisi lähteä seuraavaksi, myyvät ensin ja murehtivat sitten. Tulos on se, että yksi kerrallaan euromaat ajautuvat maksuhäiriöihin.

Sen vuoksi nytkin tehdään ilman muuta päätös siitä, että venäläismafian rahanpesusaatavat maksetaan meidän pussista. Olen kyllä saanut sellaisen käsityksen, ettet taida pitää ajatuksesta, mutta sitä Kokoomus tulee vielä esittämään.

Nimittäin Kyproskin on samanlaisen sumuverhon pidättelijä. Yksikin euromaa kun lähtee niin peli on menetetty mahdollisesti jopa lopullisesti.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #141

Esimerkiksi Kreikassa ovat tomineet noin satoja tai tuhansia vuosia. Ei ne meidän vuoksi tyyliään muuta. Ja tulevassa EU-liittovaltiossa ne ovat enemmistönä (Britannia, Ruotsi, Tanska eivät sinne tule). Silloin ne voivat ihan demokraattisesti määrätä meidät omaksumaan oman kulttuurinsa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

... Jos pitäisi äänestää Puheenvuoron talousviisaimmat, omalla listallani kärjessä olisivat Myllyniemi, Huopainen ja Pusa. Ja nyt ne on kaikki täällä.

Kyllä se jotakin kertoo.

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Heh.. Huuskon blogi 2vrk karusellissa ja suositteluja 1kpl.
Tämä kirjoitus kerännyt 3:ssa tunnissa yli 20 suositusta, eikä ole edes karuselliin nostettu. =)

Hannu A Virtanen

Nykyaikaisen viestinnän todellinen sisältö on siinä, mistä ei kirjoiteta. Nuorisosäätiöllä on nyt kiva revitellä, kun Keskusta on oppositiossa ja kannatus kuntavaalienkin jälkeen turvallisen kaukana rahaveljien puolueesta. Taikatemputhan perustuvat siihen, että katsojan huomio kiinnitetään johonkin epäoleelliseen. Ja kansan viha taltutetaan keksimällä tikun nokkaan nostettava syyllinen.

Todellinen korruptio ja sen haitat ovat muualla kuin nuorille asuntoja rakennuttavassa säätiössä. Siksi media ei pengo terveydenhuollon tietojärjestelmähankkeiden tai metron taustoja. Joku kiusallinen kansalaisaktivisti voi pongata älyttömyyden vertaamalla pieneen ja köyhään naapurimaahan. Mutta koska tämän asian penkominen sekoittaa rahaveljien kuvioita liiaksi, on viisaampaa käynnistää hyökkäys kohti veljeä, joka on jo valmiiksi polvillaan.

Aatteellinen korruptio ei ole sen hyväksyttävämpää kuin rahakorruptiokaan. Mutta harhaanjohtava viestintä on myös osa korruptiota. Se on korruption pintarakennetta, jolla rakennetaan näkösuojaa tärkeimmän puuhastelun rauhoittamiseksi naamion taakse.

Räikeimmillään tämä naamio on Aamulehden pääkirjoituksen lopussa, kun Keskon pääjohtaja itkee S-puolueen valtaa. Ikään kuin hän olisi pahoillaan tästä korruption rakenteesta. Varmasti onkin, kateus on katkeran pahaa mieltä siitä, että K-puolue ei ole pärjännyt yhtä hyvin.

http://hvkerho.blogspot.fi/2012/11/hyvien-veljien-...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

juu, onhan täällä Puheenvuorossakin surullinen esitys, kun vanha demari ja oikein luottamustoimi-ihminen valittaa, kuinka SDP-taustan omaavien tuomio ja sen käsittely on lähes oikeusmurha...

Kirjoitus on niin huono, että se kertoo vahingossa jotain hyvin arvokasta. Nämä eivät edes itse ymmärrä.

http://reijolehtinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1313...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #98

Toden totta onpas raflaava blogikirjoitus. Alku sanat ikään kuin otsikkona jo räväyttää sanoman suunnan.
"Kepu
pettää aina!"

Eihän tietenkään SDP:läisen mukaan omissa vikaa ole. Väärä tuomio tuli, kun ei enää omaakaan rahaa saa jakaa. Kylläpä on outoja nuo oikeusoppineet.

Olli Pusa

Ei murehdita tuollaisia. Huusko on kuitenkin itse osallistunut tähänkin keskusteluun ja se on myönteistä. Vaikka hänen perustelunsa eivät ole minua vakuuttaneetkaan.

Olli Polli

Allekirjoitan joka sanan! Bravo Pusa.
Hämis

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Etelä-Euroopassa verojen kerääminen on ongelma. Tämä johtuu siitä että verorahat menevät korruptioon. Poliitikot varastavat verorahoja sumeilematta ja ihmiset tietävät tämän eivätkä siksi halua maksaa veroja.

On aika naivia ja lapsellista uskoa että nämä tuhatvuotiset perinteet muuttuvat sopimuksilla. Liittovaltiossa verojenmaksu jää meidän kontolle. Ehkä suomalaisetkin ryhtyvät kiertämään veroja koska eivät halua antaa niitä etelään.

Toinen EU:n perustavanlaatuinen ongelma on yksipuoliset rajoitukset ja sopimukset, joilla joudumme sitoutumaan päästövähennyksiin muuta maailmaa enemmän. Päästöt ja työpaikat siirtyvät Aasiaan ja työttömyys euroopassa lisääntyy.

EU ei ole koko maailma eikä meidän kannata ampua itseämme jalkaa ja antaa muille kilpailuetuja omalla kustannuksella.

Me tarvitsemme euroopasta vain kauppakumppaneita emmekä laskuja ja määräyksiä miten meidän pitää elää.

Olli Pusa

Jos meidät paketoidaan väkisin samaan liittovaltioon ja se onnistuttaisiin pitämään pystyssä kauan (mihin en usko), kulttuurit varmaan lähestyisivät toisiaan. Onko se yhteinen kulttuuri meidän vähemmistön kulttuuri vai välimerenmaiden enemmistön kulttuuri?

Tietenkin se on suurimmalta osin enemmistön kulttuuri. Jossa keskeisessä asemassa on veronkierto ja korruptio normaaleina arkisina toimintamalleina. Se meidänkin on opeteltava, jotta emme joutuisi maksamaan niin paljon tulonsiirtoja välimerenmaihin. Yli sen 10 miljardin.

Olli Pusa
Kari Ahlava

Ensi kuussa ehkä nähdään jo, miten euron käy. Berlusconi on siellä tyrkyllä fasistipuolueineen parlamenttivaaleissa. Kaikkien kanssa sitä onkin kimppaan tullut lähdettyä.

Olli Pusa

Epäilen, että Berlusconi on vain puhuva pää, sätkynukke. Mielenkiintoista on, kuka on Berlusconin takana? Ei kai vain mafia?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Valitettavasti "eurooppalaiset arvot" ovat olemassa vain juhlapuheissa. Todellisuus on tunnetusti jotakin muuta.

Olli Pusa

Minusta me yritämme kohtuullisesti noudattaa niitä. Mutta olemme euroalueestakin vajaat 2%, joten ei sitä kukaan huomaakaan.

Jari Reinikka

Hyvä kirjoitus Pusa. En voi uskoa, että Huusko on näin sinisilmäinen ja yksinkertainen asian suhteen mitä antaa julkisuudessa ymmärtää. Tällä hetkellä olemme tilanteessa missä ne jotka ymmärtävät mitä on tapahtumassa leimataan junteiksi,takapajuisiksi u name it ja vieläpä median avustuksella. Ei hyvältä näytä.

Olli Pusa

Uskon, että Huusko kykenee itse kommentoimaan asioitaan, enkä ala sitä tässä pohtimaan.

Jari Reinikka

Toivottavasti kommentoi. Sillä se Huuskon arvopohjakin löytyi kun hieman kyseli.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Olli Pusa. Onnitteluni olet karusellissa ja ansaitusti!

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tuolla ylempänä vastailin näin: http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131350-ir...

On ollut mielenkiintoinen keskustelu, kiitos siitä. Aika moni keskustelija tuntuu olevan EU:n suhteen huomattavasti jyrkemmällä linjalla kuin yksikään suomalainen eduskuntapuolue.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

Poliitiikot haluavat tietenkin säilyttää EU:n palkkiovirat ja suojatyöpaikat.

Poliitikon arvojärjestys on oma etu, puolueen etu ja suomalaisten etu. Tämä kannattaa pitää mielessä kun miettii monien päätösten järkevyyttä.

Jari Reinikka

Niin, EU. Tarkoitatko tällä sitä itsenäisten valtioiden liittoa mihin Suomikin liittyi vai kehitteillä olevaa liittovaltiota?

--------

Itse ainakin pidän ensimmäisenä mainittua hyvänä ja kannatettavana ideana, mutta jälkimmäisestä on paha sanoa, kun kukaan ei ole viitsinyt kertoa mitä se tarkoittaa.

Olli Pusa

"Aika moni keskustelija tuntuu olevan EU:n suhteen huomattavasti jyrkemmällä linjalla kuin yksikään suomalainen eduskuntapuolue."

Onko kansalaiset kaukana eduskuntapuolueista vai eduskuntapuolueet kaukana kansalaisista? Hälyttävä tilanne joka tapauksessa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Huusko, aika pitkälle mielipidekyselyiden mukainen hajonta. Tämä oli viime heinäkuulta:

66 prosenttia suomalaisista ei halua kasvattaa Suomen taloudellisia vastuita velkakriisissä, vaikka se vakauttaisi euroalueen, kertoo Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämä kysely. Lisäksi 60 prosenttia vastanneista uskoo, että jokin euromaa eroaa yhteisvaluutasta seuraavan kahden vuoden aikana.

http://yle.fi/uutiset/valtaosa_suomalaisista_ei_li...

Olihan ennen vaaleja SDP ja Vas myös tuolla linjalla. Kokoomus on ainoa, joka toimitti vaalien jälkeen sen, minkä lupasikin. Siitä hatunnosto. Väärässä saa olla, mutta valehtelu on petollista touhua.

Olli Pusa

Unohdit kristillisen moraalin:

Kun Päivi audiin livahtaa, niin lupaukset taivaaseen vilahtaa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #180
Käyttäjän MikkelinMies kuva
Seppo Vartiainen

Eu:ssa ja eurokriisin hoidossa on tehty virheitä, mutta kannatan näiden virheiden korjaamista. Jos eurooppaan halutaan kymmenkunta uutta valuuttaa ja joka maalle eri säännöt niin kiitos ei.
Kansallisvaltiot ovat jossakin vaiheessa tiensä päässä, jos teknologinen kehitys jatkaa etenemistään. Mitä hyvää on kansallisvaltiossa? Kansallisvaltio on historian jäänne joka saa mennä romukoppaan. Yksilöille enemmän valtaa ja vastuuta jolloin demokratiakin voi toteutua.

Olli Pusa

Mitä se korjaaminen tarkoittaa? Kun yhä yleisempi käsitys vain on, että euro on kuolleena syntynyt hanke.

Ainoaksi keinoksi euron pelastamoiseksi on mm. komission taholta ilmoítettu se, että euroalueesta tehdään liittovaltio, jossa velat yhteisvastuullistetaan ja osa maista maksaa suuri tulonsiirtoja.

Tuon seurauksena Suomen vastuulla oleva velkamäärä kasvaisi 100 miljardia ja maksaisimme 10 miljardia vuodessa tulonsiirtoja välimeren maille. Kerrotko vielä, mistä tuo Suomessa säästetään?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Tässä kukaan kansallisvaltioita ihannoi. Toimivaa rahapoliittista järjestelmää mää haikailen. Nyt kun tulit sanoneeksi tuon, niin heitänpä vastapallon: tällä hetkellä Euroopassa tehdään EU:n piirissä kansallista politiikkaa. Sitä tekee Etelä-Eurooppa, sitä tekee Keski-Eurooppa. Suomella on maksumiehen rooli - ei muuta.

Miksi muuten tyrmäät paluun aiempaan rahajärjestelmään? Se nyt ei ainakaan ollut kymmenen vuoden välein nurin, kuten tämä eurotekele on - jo toista kertaa. Kolmasko kerta toden sanoisi?

Oletan, että ymmärrät, että yhteishanke, joka vaatii kaikkien osallistumista, mutta rojahtaa, jos yksikin alkaa vapaamatkustella, ei pysy pystyssä. Tämän yksinkertaisen peliteoreettisen näkökulman puolesta koko hanke kuoli jo suunnittelupöydällä.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Keskustelut US:ssa ovat mielenkiintoisia. Valitettavasti pitää ryhtyä katsomaan Arsenalin peliä, eikä ole aikaa lukea kaikkia kommentteja tai seurata keskustelua.

Ollin teesit ja asioiden profiloinnit ovat paljolti samansuuntaisia kuin mitä itse ajattelen tai olen päätynyt.

Italialaiset mafiosot saavat johtaakseen EKP:n. Ehkä euro hajoaa ja EU:kin ja saattaa olla paras vaihtoehto odottaa sen hajoamista ja säilyttää suhteet Saksaan, Ranskaan ja Britanniaan. Pankkijärjestelmä pidet'ään yllä rosvouksesta huolimatta.

Huusko lipoo Kone Oy:n tj:n linjaa, jossa vannotaan euron nimeen, maksoi mitä maksoi. Yksittäiselle kansainväliselle suuryritykselle markkinoiden laajeneminen on tärkeämpää kuin sen laajenemisen kustannukset tai moralisointi. EKP:n rahanpainatukselle ei tule loppua. Paluuta ei ole. Eikä kukaan maksa tai takaa euroa. Eurot ovat vain mittayksiköitä vaihdantaan. Nythän euro näyttää taas vahvistuvan, kun Japani ja Yhdysvallatkin painavat rahaa kilvan - elövyttävät taloutta.

Olli Pusa

On hulluutta lähteä peliin mafiosojen kanssa. He hallitsevat sen homman paremmin kuin suomalaiset. Ja ehkä meilläkään ei ole kehässä Suomen terävin kärki.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Huusko: "Aika moni keskustelija tuntuu olevan EU:n suhteen huomattavasti jyrkemmällä linjalla kuin yksikään suomalainen eduskuntapuolue."

Erikoinen muotoilu. Minusta näet yhden vaihtoehdon, olemattoman keskustelun ja salailun kautta EU-asiaa ajavat hallituspuolueet ne vasta jyrkällä linjalla ovat.

Blogeissa tuodaan sentään esille muitakin vaihtoehtoja, etenkin euroalueen todellista tilaa, asiantuntijoiden näkemyksiä EU:n velkakriisin luonteesta ja kehityssuunnista, markkinoiden reaktioista, eri kansallisuuksien kohtaloista, niiden hallitusten korruptiosta, veronkierrosta ja kulttuurisista sekä poliittisista käytännöistä.

Lisäksi kansainvälinen lehdistökeskustelu aukeaa täällä paremmin kuin suomalaismediassa: suodattamatta. Itse asiassa juuri netti ja so-me ovat olleet oivia ruohonjuuritiedon kuljettajia ja EU-tietoisuuden parantajia.

Näin tässä tuumin, kun katselin Haglundin ja Väyrysen tyhjää sanailua a-studiossa.

Olli Pusa

Jos ajattelet asian todellista tilaa, eikö tuollainen tyhjän puhuminen ole järkevääkin vallassa oleville?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pusa (00:21) Toistaiseksi se näyttää kannattavan.
Keskustelun pääsisältö oli: Haglund: "Ei enää kansanäänestyksiä EU:hun liittyen". Väyrynen: "Kyllä kansanäänestys, jos perussopimus menee uusiksi."
Siinä järjesteltiin Titanicin kansituoleja.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #251

Odotettua fraseologiaa. Ja juna jatkaa samaa rataa kuin ennenkin, kunnes se putoaa kiskoilta.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #251

Ehkä oli hieman typistetty tuo kuvaamasi "pääsisältö".

Kannattaa katsoa koko 54 minuuttia liitetiedostosta: http://areena.yle.fi/tv/1780749

Siinä tulee esiin kiitettävästi monenlaisia näkökulmia, jotka olisivat hyvää pohjaa mahdolliselle EU -äänestykselle. Erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomen asukkaiden kannattaisi katsoa ohjelma Areenasta. Tähän muuten liittyen, kiinnittäisin huomiota nuorten kannanottoihin EU : punainen / vihreä lipuke. Itse olin 1970 -luvulla inter-raililla ja siellä jo pohdimme yhtenäistä Eurooppaa.

Väyrysellä taisi ohjelmassa olla huoli siitä perinteisestä Kepun roolista määrätä kotimaisten tukien poliittisesta määräysvallasta. Raha se ratkaisee..... varsinkin veronmaksajien raha. Nyt kun EU määrääkin tukiaisista ja vaatii myös raportit mihin ne on käytetty ( ne planketit ) , niin Kepu kokee tulleensa ohitetuksi siitä perinteisestä päätöksenteosta, mitä kenellekin annetaan. Vallankäytöstähän tässäkin on kysymys.

Perussuomalaiset ovatkin tässä pelissä vielä miettimässä, mihin suuntaan hyökätään. Pientilallisia kun ei enää ole. Senpä takia he ovatkin siirtyneet siilipuolustukseen kaikkea vastaan. Pysystään mökissä ja ammutaan kaikkea, mitä kylän suunnasta polkua pitkin lähestyy.

Käyttäjän oigmjiwrmwih kuva
J Makkonen

"Aika moni keskustelija tuntuu olevan EU:n suhteen huomattavasti jyrkemmällä linjalla kuin yksikään suomalainen eduskuntapuolue."

Voisiko sanoa etteivät vielä uskalla olla. Puhutaan järjestelmän korjaamisesta, mutta miten korjata jos demokratiasta ei EU:ssa ole tietoakaan?

Olli Pusa

Yksi pieni alku olisi se, että väärinkäytökset EU:ssa saataisiin sen verran vähenemään, että 18 vuoden jälkeen EU:n tilinpäätös voitaisiin edes hyväksyä.

Reijo Tossavainen

Kymmenen pistettä Uudelle Suomelle, että he nostivat Pusan blogin karuselliin, vaikka siinä arvostellaan päätoimittajan mielipiteitä. Ryhdikäs teko kuin mikä! Harvinaista median toiminnassa...

Olli Pusa

Saahan asioista eri mieltä olla. Eihän kukaan meistä erehtymätön ole ja sitä voi parhaiten testata keskustelemalla ja väittelemällä.

Tunnustan Reijolle, että olen minäkin kerran erehtynyt. Luulin olevani väärässä yhdessa asiassa, mutta sitten osoittautui etten ollutkaan ;-)

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

"Saisikohan tästä kansalaisaloitteen eli 50.000 allekirjoitusta" = asiaa

Olli Pusa

Vapaasti hyödynnettävissä oleva idea. En usko, että mikään puolue siihen lähtee. Kansalaisaloite varmaan tyrmätään, mutta keskustelusta voisi tulla mielenkiintoista.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Vuosi sitten oli hetken aikaa Suomessakin tilanne, kun virkamiehet ja SDP miettivät eurosta eroamista, mutta sitten tulivat nämä Jaakonsaaret ym. eurojyrät pitämään suut supussa ja Suomen eurossa. Nyt taitaa olla jo myöhäistä lähteä. Lähtevälle jyvitetään iso osuus roistojen velkaa vastattavaksi. Parempi hyväksyä eurorahan painatus, kun siihen Draghilla ja kumppaneilla on täydet oikeudet.

Olli Pusa

Yleensä kriiseissä kuitenkin kannattaa lähteä ensimmäisenä, kun pesästä on vielä saatavissa jotakin. Viimeisille ei jää mitään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Olli Pusa on oikeassa. Ns. eurooppalaisille arvoille on sanottava ehdoton ei!

Olli Pusa

Tietenkin eurooppalaisia arvoja on monelaisia. Mutta blogissa kuvatuille haluan sanoa ei.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mitkä heinäsirkkalaumapelot saivat Suomen v. 2010 ensimmäistä kertaa rikkomaan EU-sopimuksen siitä, ettei yhteisvastuuta veloista oteta? En ole keksinyt...
Jälkiviisaasti, silloin olisi ollut täysin legitiimiä todeta: "Ei käy, se rikkoo perussopimusta." Nyt, kun siihen syntiin on langettu, se voi olla myöhäistä...

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #193

Tuo olisi kyllä hyvä tietää. Muodikas selitys oli, että käy samoin kuin Lehmanin konkurssissa, jos ei makseta. No ensiksikin Lehmanin konkurssi ei aiheuttanut lamaa. Se saattoi olla yksi sytyttävä kipinä muiden joukossa.

Lehman oli valtava toimija. Kutakuinkin kaikilla sijoittajilla oli salkuissaan joitakin papereita, joiden johdannaissopimusten osapuolena oli Lehman. Kukaan ei tiennyt mitä oli edes omassa salkussa, saati sitten muiden. Mutta mihin olisi vaikuttanut kreikkalaisten pankkien ja Kreikan konkurssi? Turistien rahanvaihtoo Akropoliksella, jos siihenkään

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kun näistä arvoista puhutaan, on toki todettava, että jo Sauli Niinistö vuosia sitten kritisoi Saksaa ja Ranskaa siitä, että ne eivät noudattaneen valtion taloudessaan sitä sovittu 3% / 60 % sääntöä. Ehkä nyt se "valuvika" alkaa olla vähiteellen hiottu pois EU:sta.

Mutta täytyy kyllä todeta, että ei Olli Pusa näy näkevän malkaa meidän suomalaisten silmässä. Viimeisenä esimerkkinä nämä taulukaupat. Niissähän ns. "maan tapa" ajoi poliitikkojen toiminnassa reippaasti ohi lainsäädäntömme. Ja silti Suomi on yksi maailman vähiten korruptoituneista maista. Onneksi tähän vihdoin puututtiin ja tältä osin asiat saatettiin raiteilleen.

Olli Pusa

Et ymmärrä asian eroa. Suomessa ns. eliitti on pelannut kummallista kähmintäpeliä siitä alkaen, kun se alkoi intensiivisesti seuruastella neukkujen kanssa. Kotiryssä piti olla, oli kommari tai kokoomuslainen. Neuvostoliitto oli yksi maailman korruptoituneimmista valtioista.

Mutta tavallisen kansan keskuuteen tuo korruptio ei samassa määrin levinnyt. Eihän suomalaisetkaan mitään pyhimyksiä ole, mutta ei meillä virkamiehet rahaa vaadi tehtävänsä hoitamisesta.

Suomalaisen eliitin korruptio on purskahtanut pintaan mm. taulukaupoissa ja muissa vastaavissa asioissa. Ja tuo jännite juuri kuvaa Suomen jakautumista.

Eliitti on tottunut korruptioon. Sille välimerenmaiden korruption laskujen maksaminen ei ole mitään. Rahvashan sen kuitenkin maksaa. Eli eliitin arvot ovat paljolti samankaltaiset kuin EU:ssa ja välimerenmaissa. Ne joita edellä kuvasin.

Kansalaisten arvomaailma on säilynyt pääosin toisenlaisena. Eliitin korruptoituneisuus on pidetty salassa ja meille on hoettu Suomen vähäistä korruptiota peittona eliitin arvoille. Kun totuus on viime vuosina alkanut pikkuhiljaa paljastua, on myös jännitteet kasvaneet.

Eliitti porsastelee. Ja eliitti maksaa korruptiomaiden laskuja mistään välittämättä. Kansalaiset eivät sitä hyväksy ja poliitikkojen selityksiin uskotaan yhä vähemmän. Ja siitä syntyvät sisäiset jännitteet maassa.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Euro romahtaa. Rikkaat haalivat sitä varten valtavaa omaisuutta, sillä rahalla kuitenkin edelleen saa. Mutta paljonko Euron romahtamisen jälkeen tavallinen eläminen maksaa, sitä voi vain arvailla. Näinä päivinä voi sattua jossain päin maailmaa aika ihmeellisiä asioita. Ensimmäisen maailmansodan inflaatio Saksassa on pieni juttu, jos sitä verrataan vuonna 2008 tapahtuneeseen taloudellisenn katastrofiin Zimbabwessa. Vuoden 2008 lopussa ja vuoden 2009 alussa Zimbabwen inflaatioluvut olivat 13.2 miljardia prosenttia kuukaudessa. Taloustieteilijöiden mukaan tämä vastasi 15.6 triljoonan vuosivauhtia. Luvun 516 jälkeen tulee 18 nollaa. EU tuskin vastaaviin lukuihin yltää, mutta samaan suuntaan se lienee menossa.

Olli Pusa

ova inflaatio on kaikille ongelma. Myös ammattisijoittajille se aiheuttaa joskus ylivoimaisia ongelmia, vaikka ei Zimbabwen lukuihin päästäisikään.

Olin 1993 Venäjällä ja Ukrainassa jäsenenä yhdessä delegaatiossa, joka yritti selittää kommunismin jälkeistä aikaa ihmetteleville länsimaisen talouden toimimista. Heillä oli ongelma. Saivat rahoille tuottoa 10% vuodessa ja inflaatio oli 100% vuodessa. Ei oikein toiminut ja kysyivät sijoitusvinkkejä.

Rutiininomaisesti neuvoimme sijoittamaan osan varoista kiinteistöihin. Ne ovat usein aika hyvin suojassa inflaatiolta. Mutta isännät olivat onnettoman näköisiä ja pyörittelivät silmiään. Se ei käynyt, koska maanomistusolot olivat sekaisin eikä kukaan edes tiennyt ketkä voisivat omistaa maata. Joskus vain ei löydy kunnollisia ratkaisuja.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Unohdin kiittää hyvästä kirjoituksestasi. Se on minulle viimeinen niitti uskossani euroon. Muutin yllä olevaa omaa kirjoitustani hieman, mutta ehdit kommentoimaan sitä ennen kuin sain muutostekstin aikaan. Joten, ei voi olla varma, että euro romahtaa, mutta se voi olla mahdollista, Tilalle voi tulla jokin toinen maksutapa, vaikkapa luottokorttien varaan rakennettu. Vuoden 2008 joulukuussa Zimbabwessa laskettiin liikkeelle 200 miljoonan dollarin seteleitä. Hinnat kaksinkertaistuivat joka påivä. Sen jälkeen markkinoille tuli 50 miljardin Zimbabwen dollarin seteli. Se riitti kahden leivän ostamiseen. Tammikuun 2009 lopussa liikkeelle laskettiin jo 100 biljoonan dollarin seteleitä. Mustan pörssin kaupassa sillä sai 33 US dollaria.

Käyttäjän KariPekkaHast kuva
KariPekka Hast

Nyt sinulla menee arvokäsitys sekaisin sinun kirjoituksessasi. Arvot ovat muuta kuin lista epäillyistä väärinkäytöksistä mitä kirjoituksessasi esität. Miksi et sitten luetellut suomalaisia väärinkäytöksiä koska tämän mukaan nekin edustaisivat suomalaisia arvoja?

Mutta kyllähän tuohon vipuun aika moni meni.

Olli Pusa

Tuolla yllä on todettu, että on juhlapuheissa hoettavia arvoja ja todellisia arvoja. Yllä kuvatut temput eivät kyllä tulisi hyväksytyksi Suomessa.

Kyllähän Suomessakin kaikenlaista arveluttavaa harrastetaan. Mutta jos niistä jää kiinni, ei ihmiset sitä hyväksy. Mutta EU:ssa tuo sikailu ei ihmetytä ketään.

En ihmettele, että liki 20 vuoteen ei edes EU:n tilejä ole kertaakaan hyväksytty väärinkäytösten vuoksi.

Käyttäjän JoukoKosonen kuva
Jouko Kosonen

Sehän tässä erilaisten kulttuurien kanssa samassa veneessä toimimisessa onkin kyseenalaista, kun Suomessa ollaan niin mallioppilaita ja etelässä vallitsee mentaliteetti viis säännöistä, veroista, EU-direktiiveistä.

Olli Pusa

Kun ollaan liian erilaisia kulttuuriltaan, ei yhteen laittaminen onnistu. Silloin pitää tyytyä väljempään yhteistyöhön. Ja jos kulttuurit hioutuvat yhteen, se ei tarkoita että välimerenmaat omaksuvat meidän arvomme. Ehkä me joudumme omaksumaan heidän arvonsa. He ovat enemmistö. Sitäkö haluamme?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Niin. Harvoin nostettu esille se, että korruptoitujen Espanjan, Italian ja Ranskan populaatio on yht. n. 180milj. ihmistä. Se on, kuten sanottu, noin 9-kertainen Skandinavian (Suomi, Ruotsi, Tanska) EU-porukkaan nähden. Tilanne väkevöityy, kun lisätään siihen Kreikka ja Portugali. Siispä kerran vielä:
http://www.transparency.org/cpi2012/results

Tuosta voinee jo vähän päätellä, kuka määrää, "mitä EU-kulttuuria omaksutaan" teemalla ota-tai-jätä.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #250

Juuri näin. Ja kaikkein kauhein kuva on se, jos euroliittovaltiossa tehdään kovia päätöksiä enemmistön äänin - siis periaatteessa demokraattisesti. Nehän voivat lypsää meitä mielin määrin ja pakottaa meidät omaksumaan oman korruptiokultuurinsa.

Noista voimaisuhteista kirjoittelin joskus aikaisemmin, muttá se ei ole herättänyt paljoa mielenkiintoa. Yksinkertainen laskelma

Italia 60 milj
Ranska 60
Espanja 40
Porugali 10
Kreikka 10

Yhteensä 200 miljoonaa

Saksa 80
Itävalta 10
Hollanti 20
Suomi 5

Yhteensä 115 miljoonaa

Kuka hallitsee parlamenttia? Esimerkiksi Belgia lienee laskettava Ranskan vaikutuspiiriin.

Britannia (60 miljoonaa), Ruotsi (10 miljoonaa), Tanska (5 miljoonaa, yhteensä 75 miljoonaa) hieman tasapainottaisi tilannetta, mutta silti päätösvalta euroliittovaltiossa olisi välimeren kriisimailla. Mutta ne eivät euroon ja liittovaltioon lähde.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #287

Joo, Belgian voi laskea Ranskan puolelle "rahat pois hölmöiltä pohjoiskansoilta" -porukoihin, mutta tietyt merkit viittaavat siihen, että tähän kööriin olisi ajautumassa myös Hollanti. Mikään akuutti tilanne Hollannissa ei sentään vielä ole, mutta suunta on huolestuttava.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Aina sanotaan, että raha ratkaisee. Eiköhän eteläisen Euroopan valtioiden kannalta tämä myöskin päde. Ranska ja Saksa ( Iso-Britannian pankit ? ) nuolevat pankkiensa tappiot näiden suhteen ja IMF hieman avittaa sekä muut pohjoisen Euroopan maat "antavat ymmärtää, etteivät enää anna" niin eiköhän nuo kyseiset eteläiset Euroopan valtiot saada ruotuun ja ymmärtämään omakin hyvänsä jatkossa. Toki heillekin koittaa melkoinen kulttuurimuutos esimerkiksi siitä miten veroja maksetaan, kuitteja kirjoitetaan ja maksuja kassaan lyödään. Muistattehan etelän lomareissuilla tämän viimeisen tarkistaa.

Toki tämän prosessin jälkipyykki aiheuttaa mm. mittavia hätäaputoimenpiteitä, että eivät siellä kuole nälkään ja saavat yhteiskunnan toimimaan. Mutta näinhän se on ollut ennenkin. Toisen maailman sodan jälkeen USA lähetti Eurooppaan mittavasti rahaa ns. Marshall avun muodossa Euroopan jälleen rakentamiseksi ja tietenkin Stalinin kommunismin maailman valloittamisen leviämisen estämiseksi. Ja niin mm. Länsi-Saksa jo 1950 -luvulla nousi taloudellisesti mm. voittajavaltio Iso-Britannian ohitse.

Ei raha EU:sta noin vain lopu. Mihin se käytetään, onkin se suuri viisaus.

Olli Pusa

Ja mitä merkkejä on olemassa siitä, että tyyli olisi muuttumassa kriisimaissa? Ainoastaan uutisia, kuinka yhä vallassa olevat poliitikot ovat sotkeutuneet korruptioon. Ja jatkavat vallassa yhä vaan.

Saksalaisten ja ranskalaisten ei tarvitse enää pankkejaa pönkittää. Ne ovat jo tyhjentäneet salkkunsa kriisimaiden lainoista. Tappiot on jo siirretty euromaiden veronmaksajille, mm. meille.

"Ei raha EU:sta noin vain lopu. Mihin se käytetään, onkin se suuri viisaus."

Ei tietenkään, kun EKP:llä on setelinpainamisoikeus. Nyt on painanut seteleitä tuhansia miljardeja ja jakanut eri tavoin kriisimaille. Jokaisesta "setelistä" 2% on meidän rahaa. Viisautta?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #367

Siitä rahan loppumisesta:

Euroopan rakennerahastoon palautuu puolustusministeri Haglundin mukaan 132 miljaardia euroa käyttämätöntä rahaa. ( kts. ti 30.1.2013 A -studio )

Jouko Koskinen

Eurosta eroaminen on ihan heppoa. Otetaan markka takaisin euron senhetkisellä kurssilla - määräajan (1v?) käytetään kahta valuutta ja sitten markka kellutetaan jolloin se hakeutuu 'oikeaan' arvoonsa. Kurssia voidaan myös ohjailla. Siihen paras keino on vienti EUn ulkopuolelle ja tuottavat sijoitukset työllisyyteen.

Olli Pusa

Suomen tapauksessa tuollainen siirtymäkausi ei varmaan tuota vaikeuksia. Välimerenmaissa se ei onnistuisi.

Käyttäjän IlkkaKiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Rahan arvon romahtaminen, tai rahatta jääminen muuttaa jokaisen arvoja. Romahti Rooma. Romahti Kreikka silloin joskus. Kun systeemi ei toimi, niin arvot voivat kokea nopean inflaation.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Olli Pusa, aivan konkreettisesti voit sanoutua irti yhteisistä eurooppalaisista arvoista (ja niiden antamista hyödyistä), muuttamalla eurooppalaiseen niistä arvoista irtisanoutuneeseen Vako-Venäjä nimiseen valtioon. Ukrainassa taitaa vähän rippeitä niistä arvoista ollakin, mutta kyllä me senkin hyväksymme, kunhan et ole täällä niitä arvoja murentamassa.

Olli Pusa

"muuttamalla eurooppalaiseen niistä arvoista irtisanoutuneeseen Vako-Venäjä nimiseen valtioon"

Siellä osataan muo kuvaamani korruptiotemput yhtä hyvin kuin välimernmaissakin. Ovat muuten kuvaamiltani arvoilta aika lähellä välimerenmaiden kulttuuria.

Olen mielelläni murentamassa kuvaamieni väärinkäytösten pohjalla olevia arvoja Suomessa. Haluan säilyttää suomalaiset rehellisyyden ja luotettavuudenb arvot. Niihin Suomen menestys on aina perustunut.

Oletko itse suunnitellut muuttavasi esim. Kreikkaan?

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Öhh ... opportunistin kannattaa haistella tuulia pikkuisen tarkemmin. Etkö huomaa niiden tuulten olevan kääntymässä, hyvinkin nopeasti?

Niin moni näyttää ajattelussaan saavuttaneen jonkinlaisen katastrofiteorian "käännepisteen" (tipping point).

Jari Talonen

TE Olisiko laittaa tähän muutama konkreettinen esimerkki eduista?
(lomareissun valuutanvaihtoa en pidä sellaisena)

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Siksihän Pusan on mahdollista pomiloida liturgiaansa, kun hän hyvin tietää, etteivät vastuulliset poliitikot ja muut päättäjät voi jättää Eu:ta oman onnensa nojaan niin, että Suomi eläisi jatkossa ikäänkuin mitään ei olisi tapahtunut, vain lievästi huonommin.

Ei ole sinullakaan mitään eikä Pusalla mitään konkreettista näyttöä vahingoista. Pelkkiä perusteellisen hyvin kansaan iskostettuja väitteitä vain.

Olen joskus kehottanut seuraamaan BKT:ta ottaen huomioon, että 2010 (kasvu 3,3%) ennusteltiin 3%:n vuotuista kasvua lähivuosiksi. Terveessä kehityksessä kasvun pitäisi olla kolmen prosentin luokkaa. Tästä tilastosta näkyy, että 2004-2007 kasvu oli 4,1 % keskimäärin/vuosi. Sitten tuli vuoden 2008 pankkikriisi. Suomi menetti silloin toistakymmentä miljardia pienentyneinä palkkoina, omaisuustuloina ja liikevoittoina. Kysyä voi, olisiko maaiman ja Suomen kannattanut menettää rahoitustakuihin silloin vaikkapa Suomen osalta puolet tuosta summasta ja jäädä silti voitolle runsaat viisi miljardia? Koska kyse on kuitenkin ihmisten uskomuksista ja peloista ja toiveista , eikä luonnontieteistä on tietysti mahdotonta jälkikäteen osoittaa mitään.

Tuosta pankkikriisistä selvisimme kenenkään huomaamatta mitään, koska velkaa oli lyhennetty edellisten vuosien aikana ja voitiin ottaa uutta lainaa, jolla budjetti rahoitettiin. Eurokriisin alkaessa tilanne oli vähän toisenlainen.

Siitä 2010 vuoden tulosta jäimme 2011 0,6% (rahassa n. miljardi euroa). Viime vuodelta ei virallista lukua taida vielä olla, arviointeja on. Ensi vuodeksi kasvun ennustetaan menevän jopa hieman negatiivisen puolelle. Eli jos Euroopan rahoituskriisitä olisi selvitty, saisimme noin 5,5 miljardia enemmän tuloja Suomessa. Lisäksi jäämme siitä paitsi jatkossa useamman vuoden ajan. Tyhmemmänkin pitäisi nähdä, että lainaamisella ja riskien otollakin tavoitellaan selvästi suomalaisten ja Suomen valtion etua.

2004 4,1
2005 2,9
2006 4,4
2007 5,3
2008 0,3
2009 -8,5
2010* 3,3
2011* 2,7
* ennakkotieto

Niistä eduistakin on kyllä mahdollista tehdä konkreettisia laskelmia, mutta vaatii vielä pitemmän ja työläämmän selityksen. Ettehähän te tätäkään myönnä, tuskin edes kommentoitte.

Jari Talonen Vastaus kommenttiin #327

Lisää velkaantumalla voidaan bkt:tä kasvattaa loputtomiin, tai ainakin niin kauan kun lainaa annetaan.
Kohta on sekin tie kuljettu.
Entäs sitten?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen Vastaus kommenttiin #330

Jari Tolonen #330

Tuo kommentti osoittaa, ettet ymmärrä tätä asiaa. BKT:n kasvun aikana velkaa maksettiin, sitten tuli USA:sta alkanut pankkikriisi, jolloin kasvu putosi kaikkiaan yli kahdeksan prosenttia. Se tulojen vähennus korvattiin lainalla. Nyt ollaan säästölinjalla ja menoja on vähennetty, tänä vuonna velkaa vähennetään, vaikka BKT:kin vähenee Euroopan pankkikriisin takia. Mikäli eurooppalaista rahoitusongelmaa ei olisi, voitaisiin parissa vuodessa päästä täyteen velattomuuteen.

Kun rahoitusongelmien aiheuttama epävarmuus ja luottamuspula poistuvat, pystyvät myös velkaantuneet maat maksamaan velkansa. Kun kauppa ei käy eikä lainaa saa, ovat velanmaksut niillekin vaikeampaa.

Suomella ei ole mitään ongelmia lainan saannissa. Ongelma on siinä, että Euroopassa ei kauppa käy. Se asia on korjattava.

Jari Talonen Vastaus kommenttiin #338

Miksi meillä on lähes 100miljardia velkaa?
Ja joka vuosi tulee 10 lisää.
Paljonko pitää säästää vuodessa, että voidaan todella maksaa lainaa pois.
Kyse ei ole muutamasta miljardista.

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #338

Suomi on vientimaa. Siksi Suomen kasvun kannalta keskeistä on, että muualla kasvetaan, vaikka velaksi. Esim. USA:ssa velka on karkaamassa käsistä, samoin useissa EU:n maissa.

Suomella on nyt velkaa lähes 100 miljardia ja Ruotsi on käytännössä velaton. Miten tuo siunauksellisuus liittyy eurooa? Kuten tiedät, Ruotsi ei ole eurossa.

"Kun rahoitusongelmien aiheuttama epävarmuus ja luottamuspula poistuvat, pystyvät myös velkaantuneet maat maksamaan velkansa. Kun kauppa ei käy eikä lainaa saa, ovat velanmaksut niillekin vaikeampaa."

Tuo kilpailee näiden blogien asiantuntemattomimman kommentin tittelistä.

Esimerkiksi Kreikka ei ikinä kykene maksamaan velkojaan. Sen ovat monet euroa tukevatkin asiantuntijat myöntäneet, esim. Korkman. Se ei liity rahoitusmarkkinoiden epävarmuuteen, vaan talouden rakenteen, toimintakulttuurin ja velkojen määrän kokonaisuuteen.

Kun ei saa lainaa, on velanmaksukin vaikeampaa. Voi voi. Kun ei saa lisää lainaa ei voi maksaa vanhoja velkojaan uudella lainalla. Ikiliikkujaako yrität keksiä?

Olli Pusa Vastaus kommenttiin #327

Tuo kasvu on seurausta velkavetoisesta kasvusta, jolla läntistä taloutta on pönkitetty vuosikausia. Tuollaisia mahtavia kasvulukuja oli muuten Espanjassa ja Irlannissakin. Kun oli pakko lopettaa velaksi kasvaminen, talous pysähtyi kuin seinään. Nyt Espanjassa on työttömyysprosentti 26, nuorisotyöttömyysprosentti 56 ja BKT syöksyy. Sekin oli logiikallasi vastuullista ja järkevää politiikkaa?

Ja Ruotsi paralle vasta huonosti on käynyt, kun ei ole eurossa. Pitäisikö järjestää keräys ruotsalaisten tukemiseksi?

Eero Tillanen

Tässä ei ole kyseessä enempää eikä vähempää kuin jenkeissä ja Israelissa olevien sionistien maailmanvallankaappaus, mikä toteutetaan velalla kiristämällä. Mayer Amschel Rotschildin sanoin:

"Antakaa minun kontrolloida valtion varoja, niin en välitä siitä kuka sen lait säätää."

Sionistirikolliset ovat jo vaarallisen pitkällä tavoitteessaan. Jos he onnistuvat korvaamaan demokratian Euroopassakin itse johtamallaan plutokratialla, niin peli on menetettty. Se taas tietää sotaa, mikä saattaa olla heidän tavoitteensakin. Auttoivathan he natsitkin valtaan ja masinoivat holkaustin julistamalla sitten johtamassaan "juutalaiskongressissa" sodan natsi-Saksaa vastaan. Siis paljon ennen kuin USA julisti sodan.

Sionistit ovat täysin häikäilemättömiä ja muut juutalaiset vastustavat heitä ja heidän tavoitteitaan. Hyvästä syystä.

Olli Pusa

En ala spekuloimaan, kuka kaappaa valtaa. Mutta tällä eurotouhulla ei ole mitään tekemistä demokratian, Suomen edun tai suomalaisten arvojen puolustamisen kanssa.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Olli, Suomessa on jo edustuksellista demokratiaa, se ei vain näytä toimivan, eli edustuksellisen demokratian rinnalle olisi saatava suoraa demokratiaa ja valtaa kansalaisille, kansaa ei voi lahjoa.
Se taas tapahtuu ainoastaan ja vain ihmisten avulla jossa sitovilla kansanäänestyksillä saadaan kansalaiset mukaan politiikkaan, muutos vaatii perustuslain muutoksen.

Perustuslain mukaan valta kuuluu Suomessa kansalaisille, nyt se kuuluu puoluejohtajille.

Kansalaisaloitteista tärkein on nr.6 koska jos 6 ei saada läpi niin millään kansalaisaloitteilla ei ole riittävän painaava merkitystä, kannattaa perehtyä tähän asiaan.

Siksi kanntan kansalaisaloite 6. että vain sillä päästään eroon lobbaamisesta eduskunnan käytävillä ja se E ole demokratiaa.
Kansalaisaloite 6 antaa aloitteen tekijälle oikeuden määritellä meneekö aloite sitovaan kasanäänestykseen tai eduskunnan päätettäväksi.

Olli Pusa

Kysymys on nimenomaan edustuksellisen demokratian kriisistä. Millainen muoto hallintoa toimisi on täkeä kysymys. Mikä osuus olisi suoralla demokratialla ja mikä edustuksellisella demokratialla? Ja miten edustuksellisessa demokratiassa varmistetaan, että edustajat tietävät ketä oikeasti edustavat. Tuo on yleismaailmallinen ongelma.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Polykratiaa tunnetaan aika vähän, mutta polykratiaa käytetään kuvaamaan niitä nykyisiä edustuksellisia demokratioita mitä tämä Suomi kuuluu. Tähän termiin kaipaisi kyllä täydennyksiä, koska artikkeli on aika tynkä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Polykratia

"Polykratia tulee Kreikan kielen sanoista -- poly joka tarkoittaa monta ja kratos joka tarkoittaa hallita. Polykratia on autokratian vastakohta, jossa valta on yhden sijasta usealla.

Polykratia nykyään

Termiä polykratia käytetään kuvaamaan nykyisiä edustuksellisia demokratioita, joissa valtaa käyttää epäsuorasti myös media, yritykset sekä yhdistykset vaikuttamalla äänestäjiin taikka kansanedustajiin."

Nyt kun aiemmin mainittiin, kuinka Karhuvaara ja se toinen myönsivät Aatos Erkon käynnistäneen massiivisen kampanjan EU-jäsenyyden puolesta, minkä kampanjan vuoksi äänestäjät eivät oikein tienneet, mihin oikein liittyivät arvovalinnoissa.

Silloin aiemmin ei ollut monilla internettiä käytössä eikä laajaa hakukonetta helpottamassa tiedon löytämistä. Nykyään pystytään kaivamaan tietoja syvältä tuomaan ikävät asiat päivänvaloon. Minäkään en oikein pidä ennakkosensuurista tai muustakaan sensuroimisesta kuten ns. "salattu hiljaisuus"-tyylistä uutisointia, joita on jatkuvasti syötetty eri puolilla mediaa.

Usein löytää muualta vieraskielisistä sivustoista tietoja, mitä ei muuten maamme media kovasti rummuteta vaan pidetään hankalat asiat piilossa.

Nämä rasismi-, viha- ja sananvapauskeskustelut ovat sekoittaneet puuroa yhä sakeammaksi, ettei edes itse pelsepuuppi ymmärrä yhtään mitään vaikka kiero pääherra olikin/onkin.

Aikoinaan ymmärsin jotenkuten EU:n arvot, nykyään nuo arvot ovat kääntyneet EU:ta itseään vastaan. Tämä nykyinen solmu on aina joka kierroksella yhä vaikeampi avata ja voi johtaa lopulta täydelliseen solmuun ja silloin on aika lopettaa koko teatteri tykkänään.

Luottamus ansaitaan vain, jos sovituista asioista pidetään kiinni. Aivan sama kuin jos työnantaja haluaa työntekijän ja työntekijä työnantajaa, silloin pidetään sopimuksista kiinni ja annetaan molemminpuolinen luottamus. Jompikumpi kun sopimuksia rikkoo, ei ansaitse luottamusta.

Hannu A Virtanen

Kun pankkiiri-sosialismista on siirrytty EU-liittovaltiokommunismiin, tulevat sängyt täysin tarpeettomiksi:

- Kulttuuria luovat makaavat ruusuilla.
- Tuotannollisen työn sankarit lepäävät laakereillaan.
- Työläiset ja talonpojat seisovat rauhan vartiossa.
- Luokkaviholliset eivät nuku.
- Ja muut istuvat.
- Opiskelijat, eläkeläiset, pätkätyöläiset ja muut vähävaraiset ovat oikeutettuja ruokakunnittain saamaan EU:n ja WTO:n GM elintarvike-apua.

Vastuunkantaja-Katainen ja korpraali Stubb voisivat avata klo 20.30 "uutiset" tällä lupauksella. Se lisäisi heidän ja EU:n uskottavuutta.

Käyttäjän AkiTernt kuva
Aki Terentjeff

Kansalalaisaloite nr . 6

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6

Tuolla pääsette ihan itse vaikuttamaan Suomen asioihin, olkaa hyvä!

Olli Pusa

Tuo voi olla yksi keino muuttaa tilannetta. Poliitikot ja heidän taustavoimansa eivät siihen tietenkään suostu.

Sivu 1 | 2 | »

Toimituksen poiminnat